Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Vintagem-verkkokauppa
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta
    • Tietosuojaseloste

Kaikkea raparperista!

4.6.2018 by Mari

raparperifinancier, raparperireseptejä, raparperi

Tämä kevät on ollut spesiaali. Aurinko on hellinyt, lämmittänyt ja ilahduttanut. Joka aamu olen napannut farkkurotsin naulasta mukaan palatakseni heti pihamaalta takaisin kotiin ja ripustanut takin naulakkoon. On niin lämmintä ja kesäistä.

Katselin eilen kuvia tyttäreni lakkiaisista. Kuvia, jotka itse juhlista ja juhlijasta otin ja kuvia, joita ystävät jakoivat somessa. Ne hehkuivat onnea ja iloa, tulevaisuuden odotusta. Yksi kuva itsestäni erityisesti kiinnitti huomioni. Se oli ystäväni nappaama otos lakkiaisten afterparteilta suloisen lämpimältä terassilta. Näytin niin onnelliselta. Hyvinvoivalta ja terveeltä. Ja tältä musta tuntuukin.

Viime vuosi oli raskas, vaikkakin hyviä asioita tapahtui. Tämä vuosi on ollut työrintamalla käsittämättömän kiireinen, mutta mielenkiintoiset hommat ja inspiroivat duunimatkat pitävät mielen virkeänä eli en valita. Mutta näin hyvältä, kuin nyt tässä toukokuussa musta ei ole tuntunut aikoihin. Ja pistän sen kaiken auringon piikkiin.

raparperireseptejä, raparperipiirakka,raparperifinancier

Raparperifinancierit
2018-06-04 09:07:11
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 2-3 raparperinvartta
  2. 100 g voita
  3. 3 kananmunaa
  4. 2 1/2 dl tomusokeria
  5. 2 dl jauhettua mantelia
  6. 1 dl puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
  7. 1 tl aitoa vaniljaa jauheena
  8. lisäksi
  9. ½ dl mantelilastuja
Valmistusohjeet
  1. Huuhdo raparperit, siisti päät ja leikkaa raparperit 4-6 cm pituisiksi paloiksi. Ruskista voi, siivilöi ja anna jäähtyä. Voitele ja jauhota muffinivuoat tai pienet kakkuvuoat.
  2. Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Valmista jäljelle jäävistä keltuaisista vaikka vaniljakastike.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota valkuaiset ja kääntele joukkoon kuivat aineet.
  4. Jaa taikina vuokiin. Painele pinnalle raparperipalat ja ripottele päälle mantelilastut. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia, riippuen vuokien koosta.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Mikä tunne herätä aamulla, kun aurinko kutittelee nenää. Mikä tunne ajaa töihin varvassandaaleissa ja mekossa. Mikä tunne istua iltaa kauniilla terassillamme iltakymmeneen, hihattomassa paidassa palelematta. Tämä kaikki tekee onnelliseksi. Ja nyt, kun tämä on ollut joka päiväistä, huomaan nyt ajattelevani, että näin haluan asioiden aina olevan. Tarvitsen valoa ja lämpöä.

Mahdollisuus ulkomaille muuttoon on aina ollut läsnä. Mahdollisuus lähteä olisi ollut jo monta kertaa, mutta aina on ollut joku hyvä syy, että miksi ei. Nyt tuntuu, että esteitä ei ole. Ja tuntuu siltä, että tämä kevät on halunnut osoittaa mulle sen, kuinka tärkeää valo, aurinko ja lämpö on mulle.

Kuuntelen sitä, kyllä. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sen aika näyttää!

Gluteeniton raparperipiirakka 
Raparperikakku
Raparperisiirappi  
 Raparperijäätelö
Raparperitäytekakku 
Raparperi-horsmapiirakka 
Raparperi-aprikoosichutney 
Gluteeniton raparpericrumble

Lisää Jotain maukasta ?

Instagram / Facebook / Twitter 

 

Kategoriassa: gluteeniton, hedelmät ja marjat, Leivonnaiset, makeaa, Reseptit Avainsanoilla: kaikkea raparperista, raparperi, raparperifinancier, raparperireseptejä

Majoneesibileet!

31.5.2018 by Mari

vihannestarjotin ja majoneesidipit, majoneesidippejä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ/HELLMANN’S

Taisin jo edellisessä postauksessa mainita, että on aivan villiintynyt kaikkiin leikkuulaudoille tai tarjottimille koottuihin tarjottaviin. Ja lupailin, että nyt saa riittää – vaan eipä riitäkään, sillä nyt on taas erilainen setti tarjolla. Vai miltäpä kuulostaa kylmiä ja lämpimiä kasviksia sisältävä herkkulauta parilla herkullisella majoneesikastikkeella? Hyvältä vain, jos multa kysytään.

Ei ole sellasta tarjottavaa, jota ei majoneesidippi kruunaisi. Sillä onhan se ihan eri asia syödä kukkakaalin paloja tai syödä kukkakaalin paloja ja dipata niitä mainioon dippikastikkeeseen.

Tykkään maustaa majoneeseja. Majoneesia ei ole välttämättä pakko nauttia sellaisenaan suoraan purkista, vaan sen voi tuunata tarjottavien makumaailmaan sopivaksi. Kun majoneesi on laadukasta, kuten Hellmann’sin majoneesit ovat, niin niistä syntyy mainioita dippikastikkeita monenmoisille herkuille. Onhan majoneeseja toki maustettuinakin myynnissä – meillä pidetään Hellmann’sin chilimajoneesista – siinä on sopiva chilin puraisu -, mutta itse maustamalla saa sitten ihan minkä makuista majoneesia tahansa. Ja esimerkiksi valkosipulimajoneesiakin voi tuunata, kuten itse tein tässä reseptissä.

vihannestarjotin ja majoneesidipit, majoneesidippejä

Kasvistarjotin majoneesidipeillä
2018-05-31 18:31:26
Tallenna resepti
Tulosta
Munakoisoranskikset
  1. 2 pientä, hoikkaa munakoisoa
  2. 100 g tempurajauhoja (esim. Yutaka Tempura Batter Mix)
  3. 1/2-1 l ruokaöljyä
  4. sormisuolaa
Maalaispatonkisipsit
  1. 1 maalaispatonki
  2. 1 dl oliiviöljyä
  3. 1 tl fenkolinsiemeniä
  4. sormisuolaa
Lisäksi
  1. vihreitä isoja oliivejä
  2. mustia pieniä oliiveja
  3. snäksikurkkuja (niitä pieniä)
  4. erivärisiä minitomaatteja
Ras’el hanout -kukkakaalit
  1. 2 rs kukkakaalimixiä (valkoinen ja violetti)
  2. 2 rkl öljyä
  3. 1 tl ras’el hanout -maustesekoitusta
Sitruuna-broccoliinit
  1. 1 pkt broccoliineja
  2. 1 rkl öljyä
  3. 1 sitruunan raastettu kuori
  4. sormisuolaa
Fetamajoneesi
  1. 1 prk Hellmann's Real 400 g majoneesia
  2. 200 g fetaa
  3. mustapippuria myllystä
  4. Purista majoneesi kulhoon ja murenna joukkoon feta. Rouhi mustapippuria maun mukaan.
  5. Sitruunamajoneesi
  6. 1 prk Hellmann's valkosipulimajoneesia
  7. 1 siruunan raastettu kuori
  8. 1 rkl sitruunanmehua
  9. Valkosipulimajoneesi tuunataan yhden sitruunan raastetulla kuorella ja ruokalusikallisella sitruunanmehua.
  10. Lisäksi tarjolle laitetaan Hellmann'sin chilmajoneesi sellaisenaan.
Valmistusohjeet
  1. Valmista munakoisoranskalaiset: Leikkaa munakoison kanta pois ja halkaise munakoisot pituussuunnassa. Leikkaa puolikkaat ohuiksi veneiks ja pyöräytä tempurajauhoissa. Paista 180-asteisessa öljyssä, kunnes kauniin ruskeita. Ripottele päälle sormisuolaa.
  2. Paahda maalaissipsit: Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi. Murskaa fenkolinsiemet morttelissa.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä patonkiviipaleita välillä käännellen, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää lopuksi joukkoon fenkolinsiemet ja paista heti. Nosta viipaleet lautaselle ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
  4. Paahda kukkakaalit: Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja valuta päälle öljy. Ripottele pinnalle ras’el hanout-mauste ja suola. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  5. Valmista sitruunaiset broccoliinit. Siisti broccoliinien kannat. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä broccoliineja, kunnes ne saavat hieman väriä, mutta eivät ole vielä täysin pehmenneet. Siirrä pannu levyltä ja sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste. Mausta sormisuolalla.
  6. Kokoa kaikki herkut isolle tarjottimelle tai lautaselle ja tarjoa majoneesidippien kanssa.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
vihannestarjotin ja majoneesidipit, hellman'sin majoneesit

Tälle mainiosti vaikkapa viikonlopun starttaavalle herkuttelulaudalle halusin koota vaihteeksi kasvisherkkuja. Laudalle päätyi munakoisoranskalaiset, sitruunaista broccoliinia, ihanaisia ras el hanout-kukkakaaleja kahdessa värissä, minitomaatteja, rapeita maalaispatonkisipsejä ja värikkäitä kukkakaaleja näin muun muassa. Dipeiksi valikoitui Hellman’sin chilimajoneesi sekä Hellman’sin Real majoneesista valmistettu fetamajoneesi sekä  valkosipulimajoneesista valmistettu sitruunainen majoneesi.

Kaikki tällaiset maukkaat dipit kruunaavat aterian. Nämäkin vihannekset suorastaan vaativat seurakseen jonkinlaisen dippikastikkeen. Mielestäni majoneesin tuunaaminen on yhtä sallittua kuin esimerkiksi ranskankerman tai kermaviilin. Ei siinä sen kummempaa. Ja hyvää tulee!

Tarjoasin tämän näyttävän herkuttelulaudan kaveriporukan tapaamisessa tai perjantaina viikonlopun starttina. Kaikki tällainen naposteleminen heittää mielen vapaalle, eikö vain!

Yhteistyössä Hellman’sin kanssa.

 

 

Kategoriassa: Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, pientä hyvää, Reseptit, tuote-arvostelu, vihannekset ja juurekset, yhtä juhlaa Avainsanoilla: dippikastikkeita, hellman's, kaupallinen yhteistyö, majoneesidippejä, vihanneksia ja dippikastiketta, vihannestarjotin

Hedelmätarjotin – kevätjuhlien katseenvangitsija

30.5.2018 by Mari

vinkkejä juhliin, hedelmätarjotin, lakkiaisjuhlien tarjottavat, kevätjuhlatarjottavat, hedelmälauta

Vielä viimeinen vinkki kevätjuhliin. Näyttävä hedelmätarjotin sopii ja maistuu kaikille.

Kokosin viime viikon Iltalehden Ruokatorstai-sivuille tämän näyttävän hedelmätarjottimen vinkiksi lakkiais- tai kevätjuhlien tarjottavaksi. 

Monesti mietitään, että kun katetaan fiini noutopöytä tarkkaan valittuine herkkuineen, että mitä lapsille, löytyykö kaikille erikoisruokavaliota noudattaville myös omat syötävänsä ja tarjoilu voi aiheuttaa päänvaivaa.

Hedelmätarjotin
2018-05-30 08:27:41
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 6 aprikoosia
  2. 6 passionhedelmää
  3. 1 valmiiksi kuorittu ananas
  4. pieni rasiallinen mansikoita
  5. pieni rasia vadelmia
  6. pieni rasia punaherukoita
  7. terttu vihreitä viinirypäleitä
  8. pala vesimelonia
  9. 1 greippi
  10. 3-4 mandariinia
  11. 1 pitaija
  12. 3 kiiviä
  13. 1 mango
Valmistusohjeet
  1. Huuhtele aprikoosit ja viinirypäleet. Siivut kiivit ja pitaija, halkaise aprikoosit ja poista kivet ja leikkaa melonista kolmioita (jätä kuori).
  2. Siivuta greippi ja mango kuorineen, leikkaa mandariini kuorineen lohkoiksi. Halkaise passionhedelmät. Siivuta ananas ohuiksi siivuiksi.
  3. Asettele hedelmäsiivut ja marjat isolle tarjottimelle sievästi laittaen eri värisiä hedelmiä vierekkäin.
Vinkit
  1. Tarjotin on n. 12 hengelle.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
tommasi perla brut, edullinen kuohuviini, italialainen hyvä kuohuviini

Tällä näyttävällä hedelmätarjottimella taklaa nuo kaikki ongelmat. Ihastuin aikaansaannokseeni niin paljon, että aioin taituroida vastaavanlaisen tarjottimen tulevana lauantaina lakkiaispöydän koristeeksi. Itse päivänsankari oli sitä mieltä, että ei pöydässä muuta tarvitsisi ollakaan, kuplajuoman lisäksi.

Ja kuplajuomaa pöytään myös luonnollisesti katetaan. Tämän tarjottimen kanssa maistuu mainiosti edukas, italialaisen Tommasin Perla Pinot Nero Brut. Keveästi päärynäinen ja omenainen juoma istuu hedelmäisten tarjottavien kanssa kivasti. Kokeile juomaa myös isolle kulholliselle mansikoita. 

Olen ollut viimeisen puolen vuoden ajan erityisen ihastunut näihin ’lauta’tarjottaviin. Jokohan pitäisi lopettaa näiden rustailu, kun on tehty jo juustolauta, lohinapostelulauta, Iltalehteen grillilauta ja nyt tämä hedelmätarjotin. Toisaalta, heh, en juuri tähään hätään nyt uutta aihetta keksisikään… eiku hitsi, keksinpäs!

Lisää Jotain maukasta ?

Instagram / Facebook / Twitter 

Kategoriassa: Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, Korkattu, Kuplivat, perjantaipullo, pientä hyvää, Reseptit, viini, yhtä juhlaa Avainsanoilla: hedelmälauta, hedelmätarjotin, kevätjuhlatarjottavat, kiva italialainen kuohuviini, kuohuviini kevätjuhliin, lakkiaisjuhlien tarjottavat, tommasi perla brut, vinkkejä juhliin

  • « Edellinen sivu
  • 1
  • …
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • …
  • 532
  • Seuraava sivu »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa

Ennakkotilaa jo nyt!

Ennakkotilaa jo nyt!

FPOTY Finalist Graphic

Pink lady food photographer of the year 2024
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Vanhan tavaran verkkokauppa

antiikkiverkkokauppa, vintagem

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kääri tiramisu rullalle – tiramisukääretorttu
  • Nokkospiirakan aika!
  • Rapeat sitruunagnocchit – parasta valmiista
  • Friteeratut bao bunit – siis miten hyvää!!
  • Monkeybread laskiaispulla- laskiaispullien parhautta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Mitä kaikkea?

#arkeakympillä aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kasvisruoka kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen ravintolaelämyksiä riistareseptejä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat sienireseptejä sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta

 

Ladataan kommentteja...