Tämä kevät on ollut spesiaali. Aurinko on hellinyt, lämmittänyt ja ilahduttanut. Joka aamu olen napannut farkkurotsin naulasta mukaan palatakseni heti pihamaalta takaisin kotiin ja ripustanut takin naulakkoon. On niin lämmintä ja kesäistä.
Katselin eilen kuvia tyttäreni lakkiaisista. Kuvia, jotka itse juhlista ja juhlijasta otin ja kuvia, joita ystävät jakoivat somessa. Ne hehkuivat onnea ja iloa, tulevaisuuden odotusta. Yksi kuva itsestäni erityisesti kiinnitti huomioni. Se oli ystäväni nappaama otos lakkiaisten afterparteilta suloisen lämpimältä terassilta. Näytin niin onnelliselta. Hyvinvoivalta ja terveeltä. Ja tältä musta tuntuukin.
Viime vuosi oli raskas, vaikkakin hyviä asioita tapahtui. Tämä vuosi on ollut työrintamalla käsittämättömän kiireinen, mutta mielenkiintoiset hommat ja inspiroivat duunimatkat pitävät mielen virkeänä eli en valita. Mutta näin hyvältä, kuin nyt tässä toukokuussa musta ei ole tuntunut aikoihin. Ja pistän sen kaiken auringon piikkiin.
- 2-3 raparperinvartta
- 100 g voita
- 3 kananmunaa
- 2 1/2 dl tomusokeria
- 2 dl jauhettua mantelia
- 1 dl puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
- 1 tl aitoa vaniljaa jauheena
- lisäksi
- ½ dl mantelilastuja
- Huuhdo raparperit, siisti päät ja leikkaa raparperit 4-6 cm pituisiksi paloiksi. Ruskista voi, siivilöi ja anna jäähtyä. Voitele ja jauhota muffinivuoat tai pienet kakkuvuoat.
- Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Valmista jäljelle jäävistä keltuaisista vaikka vaniljakastike.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota valkuaiset ja kääntele joukkoon kuivat aineet.
- Jaa taikina vuokiin. Painele pinnalle raparperipalat ja ripottele päälle mantelilastut. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia, riippuen vuokien koosta.
Mahdollisuus ulkomaille muuttoon on aina ollut läsnä. Mahdollisuus lähteä olisi ollut jo monta kertaa, mutta aina on ollut joku hyvä syy, että miksi ei. Nyt tuntuu, että esteitä ei ole. Ja tuntuu siltä, että tämä kevät on halunnut osoittaa mulle sen, kuinka tärkeää valo, aurinko ja lämpö on mulle.
Kuuntelen sitä, kyllä. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sen aika näyttää!
Gluteeniton raparperipiirakka
Raparperikakku
Raparperisiirappi
Raparperijäätelö
Raparperitäytekakku
Raparperi-horsmapiirakka
Raparperi-aprikoosichutney
Gluteeniton raparpericrumble
Lisää Jotain maukasta ?
Instagram / Facebook / Twitter