Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Piemonte

Fontanafreddan kumpuilevaa köynnösmaastoa

Ihana Italia, paahteinen Piemonte. Vuoria ja alavaa maata. Rustiikkista ruokaa ja eloisia pikkukyliä. Viehättävää seutua, kerta kaikkiaan.

Espanjan suunta on viehättänyt pitkään. Italiassa oli ennen kevättä 2011 käynyt viimeksi interreilillä. Ja siitä on kauan.  Keväinen Italia ja nimenomaan kulinarismistaan kuuluisa Piemonte alkoi kuitenkin houkuttaa. Täytyyhän tämä kokea ja maistaa itse – kun paljon italiavivahteista ruokaa laitan.

Barolon ja Barbarescon koti

Piemonte on vuorista seutua, mutta alavat osat ovat viljavaa maanviljelysmaata. Piemontessa tuotetaan muun muassa vehnää, riisiä, vihanneksia.  Ja tietysti viinirypäleitä. Piemonte on yksi Italian merkittävistä

Hyllykaupalla Baroloja Fontanafreddassa.

 viinintuotantoalueista ja alueella on n.  700km² viinitarhoja. Viineistä tunnetuimpia ovat  Barbera, Barolo, Barbaresco ja Moscato. Vähemmän tunnettuja ovat mm. Dolcetto, Freisa, Grignolino ja Brachetto.

Autolla pitkin peltomaisemaa

Piemontessa vaalitaan slow food-kulttuuria.

Auto on ehdoton, kun Piemonte alueeseen lähtee tutustumaan. Itselle parhaiten jäi mieleen Bran vilkas ja slow food-kulttuuria edistävä kaupunki sekä Alban sympaattinen pikkukylä, jossa tuoksui suklaa. Ja viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä Fontanafreddan viinitila ja –alue, jossa kevät teki tuloaan.

Rustiikkista ruokaa lautaskaupalla

Aluksi kuitenkin Torinoon. Siellä illallistin Rural-nimisessä uudessa ravintolassa. Täällä söin matkani parasta Vitello Tonnatoa ja olen päättänyt joskus tehdä itse vielä yhtä hyvää.

Keittiön terveisten ja mittavan Vitello annoksen jälkeen, tuli vielä voissa pyöritellyt pastanyytit sekä liha-annos. Kaikki todella kookkaita. Raavas mieskään ei olisi niitä jaksanut syödä. Mutta se maku. Kaikki oli niin suussa sulavan herkullista ja jätti mieleen ja kieleen sellaisen makujen sinfonia, jota sitten iltaa istuessa huuhdottiin alas Barolon voimin.

Brassa sijaisee Osteria Boccondivino, tunnelmallinen, slow food-kulttuurin aloittanut ravintola. Ruoka täälläkin hyvin perinteistä, raskastakin, mutta oivaa. Jälkiruoka, pistaasijäädyke, menee elämäni parhaiden jälkiruokien joukkoon. Sen kanssa lasi makean kuplivaa Moscato D’astia ja elämä on ainutlaatuista.

Vitello Tonnaton makuyhdistelmä hipoo täydellisyyttä.

Aurinkoinen Alba

Alban kylässä oli keväästä huolimatta – tai siitä johtuen- lähes 30 astetta lämpöä. Oli vasta huhtikuu. Keskeisellä aukiolla, trendikkäässä La Piola-ravintolassa, Michelin-tähden veroisen La Piazza Duomon edullisemmassa versiossa lounasta nauttiessa, aika pysähtyi.

Gratinoitu parsa, paikallinen valkoviini ja tytisevä pannacotta jälkiruoaksi viilensivät oloa ja tyydyttivät nälkää. La Piazza Duomossa ei tällä kertaa käyty, mainio syy palata jälleen.

Fontanafreddan viinitynnyreitä

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The more you eat, the less flavor; the less you eat, the more flavor. Kiinalainen sanalasku

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta