Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Barcelona

Barcelona.  Eloisa ja tyylikäs. Jylhä ja kiireinen. Nautiskeleva ja maukas. Likainen ja rietaskin. Mutta kaupunki juuri minulle

Kymmenkunta käyntikertaa ja kaupunki on kerta toisensa jälkeen yhtä tuore ja ihastuttava kuin aiemminkin. Barcelonaan vetää takaisin ihanteellinen ilmasto läpi vuoden sekä gastronomia ilahduttava ruoka- ja viinikulttuuri. Puhumattakaan monipuolisesta ravintolatarjonnasta sekä lomapakkoa laihduttavista ostosmahdollisuuksista.

baskimaan tapakset, ovat moninaisia ja käynnin väärti.

Tapaksia, cavaa ja katumaisemaa

Barcelonassa yksi rattoisimpia ajanvietteitä on tapasravintoloiden katupöydissä istuminen, cavan siemailu ja  maittavien tapasten napostelu. Kiireisen kaupungin hyörinän seuraamisessa kuluu lasi jos toinenkin virkistävää cavaa.

Ciutat Comtal-tuoreet raaka-aineet, aina täynnä

Tapaspaikkoja on monenlaisia: piskuisia baareja, jotka tarjoavat vain kinkkua, juutoja ja oliiveja –tosin nämä sitäkin maukkaampia, kuten Xampanyetissä tai suuren suosion saaneita baareja, joissa täytyy rohkeasti tunkeutua täyteen ahdetulle tiskille ja heittää tilaus vauhdikkaasti ohikiitävälle tarjoiljalle.

Tästä erinomaisena esimerkkinä ja loistavista tapaksistaan ylistetty on Ciutat Comtal. Ciutat Comtalissa voisin syödä lounaan vaikka joka päivä. Jättikokoiset, kellanvihreät oliivit, tomaattileipä, patatas bravas, erilaiset suolakalat ja upporasvassa kypsennetyt äyriäiset, sienet ja vihannekset ovat aivan käsittämättömän herkullisia. Ja piristävät kummasti kaupunkivaeltajaa.

Öistä elämänjanoa

Illallisravintoloissa on valinnan varaa – niin hinnassa kuin tarjonnassa. Makoisia iltoja on tullut istuttua Botafumeirossa, kaupungin legendaarisessa äyriäisravintoloissa, jossa useat valkotakkiset miestarjoiljat hyörivät hyväntuulisina ja diskreetteinä ja mereneläviä kannetaan pöytään laakeilla vadeilla.

Mereneläväikkuna houkuttelee.

Mieleen tulee myös illat Passadis del Pepissa, jossa ruokalistaa ei ole, vaan tarjoilija tuo toinen toistaan suussasulavempia annoksia pöytään. Passadiksessa ruokaa tulee jo melkein liikaa, pääruokaa ei tahdo jaksaa. Niin, ja cavaakin kaadetaan huilumaisiin laseihin mitään kysymättä. En valita.

Rias de Galicia -niminen kala- ja äyriäisravintola tarjoilee mielenkiintoisia merenantimia. Siellä olen maistanut muun muassa merikurkkua perunan kera. Narskuvaa ja kosteaa, mutta maistuvaa. Sekä nautiskellut juuri poimittuja hanhenkaulasimpukoita. Herkullista.

Elämää yötä päivää

Öinen barcelona elää erilaista elämää ja tuoksuu tummalle yölle, merelle, ruoalle ja elämänjanolle. Kaduilla on vilkasta, taksit kiitävät pitkin pääkatuja ja turistit etsivät ruokapaikkoja. Kaupat ovat vielä auki, vohveli- ja jäätelökojuista sikiää imelä tuoksu. Voiko enempää olla kiinni elämässä?

Lisää Barcelonasta? Lue täältä.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Veriappelsiinimaniaa – veriappelsiinisiika
  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Great food is like great sex. The more you have the more you want. Gael Green

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta