Punajuurihummus ja avokado-wasabidippi. Kaksi kastiketta, joilla pärjää koko loppukesän.
Rakastan kaikkia värikkäitä kastikkeita ja dippejä. Sellaisia supermonikäyttöisiä, joita voi nauttia halutessaan vaikka päivän jokaisella aterialla. Nämä kaksi, päivän Iltalehdestä löytyvä punajuurihummus sekä tämä hemaisevan vihreä avokado-wasabidippi ovat juuri tällaisia.
Avokado-wasabidippi sopii aamiaisleivälle, joka päälle haarukoidaan siivu kylmäsavu- tai graavilohta. Se menee mainiosti kala- tai äyriäistostadasten, tacojen tai tortillojen kera. Eikä kukaan kiellä dippaamasta siihen grillattuja jättikatkoja, mmm!
- 2-3 avokadoa
- 3 tl wasabia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 sitruunan mehu
- Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja silkinpehmeäksi soosiksi.
En oikein tiedä, että sopiiko tähän loppuun lausahdus, että herkutellaan, sillä vielä on kesää jäljellä. Mä ainakin koko ajan odotan, että joko se kesä kohta alkaa…!?!
Muita kesänaposteltavia:
Porkkanahummus
Munakoisoranskikset
Lohi-wasabikastike uusille perunoille
Bataattinachokset
Tsekkaa kesän maukkaimmat reseptit Jotain maukasta IG-tililtä.
Lomailija says
Voi että, tätä kokeilen.
Mari says
Hyvää on!!
Peggy says
Piti tulla blogiin taas maistelemaan, kun näin sanan wasabi!
Mari says
Ymmärrän 🙂
minni / kokeileva keittiöni says
Tän on pakko olla hyvää lohen kanssa! Melkein maistan sen.
Mari says
Varmasti on!
Heidi K. says
Kivan simppeli tahna. Mä tein taannoi avokadohummusta – ja se oli musta ihan huippua: http://www.tiskivuorenemanta.fi/2017/02/vegaaniset-pitaleivat/
-Heidi
Mari says
Hummus onnistuu kyllä millä ’lisuke’aineella vain. Tuota en ole vielä kokeillut.
Hanna / Hannan soppa says
Avokado ja wasabi on kyllä täydellinen pari, ihan värinsäkin puolesta. Tätä pitää kyllä laittaa satsi testiin asap!
Johanna / hellan ja viinilasin välissä says
Olen tehnyt tätä aivan samaa ja se on niin hyvää, niin monessa 🙂