Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Bataattinachokset – viikonlopun herkku

9.2.2017 by Mari

bataattinachokset, kotitekoinen cheddarkastike, cheddarkastike

Eikö näytä ihanalta? Tämän päivän Iltalehdestä löytyy superihana naposteluherkku, bataattinachokset. Eli oranssit bataattisipsit ajavat nachosten virkaa ja päällysteet ovat sitten ihan supreme. Voisin nautiskella näitä joka päivä. 

Ja aika hyvällä omalla tunnolla, sillä jos kermaista juustokastiketta ei lasketa, bataattinachokset ovat ihan terveysruokaa papuineen vihanneksineen..!

Bataattinachokset
2017-02-11 17:03:35
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 2 pientä luomubataattia
  2. 2 tl murskattuja korianterinsiemeniä
  3. 1 tl savupaprikaa
  4. 1/2 tl merisuolahiutaleita
  5. rouhaus, pari mustapippuria
  6. 3-4 rkl oliiviöljyä
  7. hieman sitruunamehua
Lisäksi
  1. 1 iso tomaatti
  2. 1 pieni punasipuli
  3. 2 dl veteen säilöttyjä mustapapuja
  4. 2 tuoretta jalapenoa
  5. 1 ruukku korianteria
  6. 2 kypsää avokadoa
  7. pari tl sitruunanmehua
Valmistusohjeet
  1. Pese bataatit. Leikkaa ne kuorineen mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut leivinpaperin päälle pellille, öljyä ja mausta. Levitä siivut yhdeksi kerrokseksi niin, että siivut eivät ole toistensa päällä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-12 minuutin ajan, kunnes lastut ruskistuvat hieman reunoilta ja tuntuvat rapeilta. Paistoaika riippuu siivujen paksuudesta.
  2. Silppua korianteri, kuutioi tomaatit, avokadot ja sipulit. Valuta mustapavut. Siivuta jalapenot, poista siemenet. Pirskota avokadokuutioiden päälle hieman sitruunanmehua.
  3. Kokoa annos kulhoon laittamalla alimmaiseksi bataattisiivut ja kokoamalla muut ainekset siivujen päälle. Valuta lopuksi juustokastiketta runsaasti annoksen päälle ja viimeistele herkku silputulla korianterilla.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Mielenkiinnolla olen tutkaillut, että kaupan hyllystä löytyi myös liiloja  sekä valkoisia bataatteja kylki kyljessä niiden perinteisten oranssien vieressä. Liiloja testasin tänään. Tuokin resepti on tulossa Iltalehteen piakkoin. 

best ever cheddarkastike, bataattinachokset, viikonloppuherkku, nachokset, nachos supreme, nachokset, tex mex-ruokaa, tex mex-herkkuja

jalapenos, cheddar, cheese sauce for nachos

Cheddarkastike
2017-02-09 17:40:25
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. n. 1 1/4 dl evaporoitua maitoa tai ruokakermaa
  2. n. 100 g oranssia cheddaria
  3. (1/2 rkl maissitärkkelystä tarpeen mukaan)
  4. hieman tabascoa tai muuta vahvaa chilikastiketta
Valmistusohjeet
  1. Kuumenna evaporoitu maito tai ruokakerma kattilassa. Lisää raastettu cheddar ja sekoittele, kunnes juusto sulaa. Mausta halutessasi chilikastikkeella. Valuttele nachosten päälle.
Vinkit
  1. Evaporoitua maitoa saa etnisitä kaupoista tai hyvinvarustetuista supermarketeista. Se takaa kiiltävän ja sopivan sakean rakenteen kastikkeelle, mutta ei ruokakermaisestakaan huonoa tule.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Liilojen väri tulee samasta pigmentistä kuin mansikoiden ja kirsikoiden väri ja se kestää kuumennusta väri menettämättä. maku on, niin, litchimäinen. Mielenkiintoinen. Ei mitään mitä odottaisi. Mutta juures se on silti. Ei houkuttele tekemään jälkiruokaa itsestään. Mutta tästä lisää tuonnempana.

Muuten, teen aina nachosten -myös näiden bataattinachosten – kanssa nautittavan, kermaisen cheddarkastikkeen itse. Se on helppoa ja takuuvarmasti parempaa kuin purkista kaavittu. Ohessa luottoreseptini tähän ja bataattinachosten resepti löytyy päivä Iltalehdestä.

Muita tex mex-herkkuja:

Pekoni-papudippi
Mansikkainen margarita
Spagettikurpitsa meksikolaismauin
Aivan paras kotitekoinen tomaattisalsa
Chili sin carne

Filed Under: Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, gluteeniton, iltalehti, juustot, pientä hyvää, Reseptit Tagged With: bataattinachokset, cheddarkastike, cheddarkastike juustosta, itse tehty cheddarkastike nachoksille, kastike nachoksille, kotitekoinen cheddarkastike, meksikolaista ruokaa, miten cheddarkastike tehdään, nachokset, tex mex, tex-mex-herkkuja

« Ihan paras pannukakku
Avokadobagel – heti parempi maanantai »

Comments

  1. Elina/Chocochili.net says

    12.2.2017 at 11.27

    Mikä ihana idea! Maissinachot eivät ole omia suosikkejani, mutta tämä kuulostaa ihan superhyvältä!

  2. Dinner4u2 Mirka & Pauliina says

    12.2.2017 at 11.49

    Herkullinen setti! Bataattiranskalaiset on mun suosikkeja ja saatan kyllä ihastua näihin nachoinkin ;). Tykkään kans itse tehdä juustokastikkeen, mutta en ole ikinä laittanut mitään tulisuutta joukkoon. PItääkin kokeilla tuota Tabascoa – tuo varmaan kivan säväyksen kastikkeeseen. Evaporoitu maito oli minulle uusi tuttavuus, en oo ikinä kuullutkaan. Pitää laittaa muistiin ja ostaa seuraavalla kerralla.

    • Dinner4u2 Mirka & Pauliina says

      14.2.2017 at 16.10

      Piti eilen kokeilla bataattinachoja! Niistä tuli ihania! Kiitos reseptistä :).

      • Mari says

        21.2.2017 at 12.06

        Ollos hyvä.

  3. Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi says

    12.2.2017 at 18.48

    Mulla notkahti polvet, kun näin tämän reseptin. Ihana!

    Juustokastikkeen minä oon tehnyt tuhdisti ranskankermaan. Itse tehty on niin paljon parempaa kuin ostettu (ylläri).

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.08

      Polvet notkahti 🙂

  4. Juulia says

    12.2.2017 at 20.14

    Nam! Nyt näyttää erihyvältä!

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.08

      Ja oli sitä!

  5. Kermaruusu says

    12.2.2017 at 20.16

    Ensimmäiseen kysymykseesi vastaus: Kyllä näyttää hyvältä!! 😀 Tämän reseptin tallennan kyllä. bataattia kun haluais käyttää mutta ideat sitten yhtäkkiä katoaakin.

  6. Minni / kokeileva keittiöni says

    12.2.2017 at 20.57

    Tosi hyvän näköistä! Bataatti ei meillä ole mikään hitti (muut ei arvosta), mutta tälleenhän voisi kokeilla!

  7. Viimeistä murua myöten says

    13.2.2017 at 15.24

    Hauska idea korvata nachot bataatilla :)!

  8. Tuulia Talvio says

    13.2.2017 at 17.53

    Mun on pitänyt jo pitkään testata bataattinachoja, eli kiitos inspiraatiosta! 🙂

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.07

      Olepa hyvä!

  9. Virpi Vanelja says

    13.2.2017 at 20.12

    Hei aivan ihana ohje! Tää lähtee niin testiin! <3

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.07

      Kiva, kiva!

  10. peggy thomas says

    13.2.2017 at 22.20

    Olen heikkona itse tehtyihin bataattisipseihin, nyt taisi tulla uusi suosikki.

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.07

      Näistä tuli kerta heitolla mun suosikkeja. Pari kertaa on jo tehty.

  11. Minna Vuo-Cho says

    14.2.2017 at 17.01

    Minäkin tykkäisin näistä varmasti enemmän kuin maissiversioista. Kai ne ovat samanlaisia liiloista tehtynä? Minä olen ihan rakastunut siihen väriin. (Vaikka on oranssikin kiva 🙂

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.06

      Mutta entä se liilan maku, tykkäätkö siitäkin?

  12. Nanna says

    15.2.2017 at 0.09

    Ei kertakaikkiaan ! Laiton postaus. Eihän tälläisen nähtyään saa ihminen minkäänlaista rauhaa ennen kuin pässe maistamaan. Huomenna muuten mäkin teen jotain jekumpaa bataatista blogissani. Siitä purppurabataatista!

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.06

      Purppurabataatti on niin erikoinen maultaan, että.

  13. Minna -Ku ite tekee says

    15.2.2017 at 13.27

    Oo! Mä haluisin näitä iltapalaksi! Nam!

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.05

      Ei muuta kuin bataatin ostoon.

  14. Lotta / Syötävän hyvä says

    16.2.2017 at 17.19

    Bataattiranskikset ovat ainakin ihania joten niin varmasti nämäkin! Pitää laittaa ohje korvan taakse 🙂

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.05

      Molempi parempi. Ite tyykkään tosi paljon molemmista.

  15. Ariela/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi says

    16.2.2017 at 22.01

    Voi. Luoja. Kyllä kelpais! Uudet bataattiohjeet ovat aina tervetulleita <3

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.05

      Ihania on!

  16. Minttu / Haarukkavatkain says

    17.2.2017 at 8.57

    Ihanaa oli 🙂 Ja toi juustokastike – taivaallista!

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.04

      jep, jep 🙂

  17. Suusta suuhun Alisa says

    17.2.2017 at 12.29

    Aika harva juttu voittaa itse tehdyn cheddarkastikkeen!

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.04

      Näinpä!

  18. Merituuli Hemilä says

    17.2.2017 at 18.20

    Minä olen Hannelen tavoin tehnyt cheddarkastikkeen aina ranskankermaan. Evaporoitu maito oli minulle ihan uusi juttu.
    Söin just vatsan täyteen nachoja, mutta niitä ihan tavallisia. Näitä täytyy joskus viitseliäisyysaikaan kokeilla.

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.04

      Täytyy kokeilla tota ranskankermareseptiä myös.

  19. Aila says

    17.2.2017 at 19.36

    Kiva ohje jälleen! Mietin, etten ole evaporoitua maitoa etnisissä kaupoissa nähnyt, vain makeutettuja. Kiinnostus heräsi kokeilla.

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.03

      Mulla kävi niin hassusti, että ostin kolme purkkia evaporoitua maitoa, kun siihen jossain kaupassa törmäsien. Ei siis lähikaupassa ja nyt en muista, mistä nämä löysin, kun haluaisin lisää.. 🙁

  20. Annaleena says

    19.2.2017 at 8.53

    Ihana idea! Bataatti ei lukeudu lempi raaka-aineisiini, mutta tämän ohjeen myötä se voisikin maistua!

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.02

      Hyviä ovat, testaa ihmeessä.

  21. Jenni liemessä says

    19.2.2017 at 14.40

    Mä näen vain tuon juustokastikkeen, nam! Nachos supreme on ollut lempparimättöjäni 90-luvun lopusta lähtien. Muistelen kesäiltoja Santa Feen terassilla edessä kylmä överimakea päärynäsiideri ja nachot. Tämä on varmasti miljoona kertaa parempi ja terveellisempi versio!

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.02

      Sama vika. Nachokset vaan on niin hyviä, myös tässä muodossa aivan supereita.

  22. Veera says

    19.2.2017 at 15.16

    Bataatti on ihanaa! Kiva idea nachouttaa sipsit.

    • Mari says

      21.2.2017 at 12.01

      Eikö!

  23. Heidi K. says

    19.2.2017 at 18.26

    Hei vautsi mikä idea! <3 Näyttää i-h-a-n-a-l-ta-!

    • Mari says

      21.2.2017 at 11.59

      No kiitos!!

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The first bite is with the eye.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta