Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Lohi-wasabikastike on ehtaa kesäruokaa !

17.7.2017 by Mari

kalaneuvos, lohi-wasabikastike uusille perunoille, kastike uuniperunalle, lohikastike uuniperunalle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Oho. Kirjoitin otsikoksi ensin, että ‘kesätuokaa’. Sopisi tuokin hyvin tähän ilmaan, kunhan vain välin siihen löisi. Mutta jos nyt kuitenkin kesäruokaa, wasabilla ytyytettyä soosia uusien perunoiden kera nautittavaksi.

Wasabi on vähän väärinymmärretty. Ei se ole ainoastaan aasialaisen ruoan mauste ja sushin kaveri. Se sopii myös ihan perusruokiin makua tuomaan. Erityisesti pidän siitä erilaisissa dipeissä ja sooseissa.

Wasabipurkit pakkasin mukaan mökille lähtiessäni ja mielessä muhii jo toinenkin wasabiresepti. Jahka vain jaksan siihen tarttua.

Kalaisa matkani Kalaneuvoksen kanssa jatkuu tällä testatusti herkullisella kastikkeella. Kiitosta tuli vierailta, kun tätä tarjosin ja aamulla haluttiin loput nauttia tumman leivän kera. Tsekatkaa muuten nuo Kalaneuvoksen nettisivut, jos haluatte kerralla nähdä muun muassa kaikki heille tämän yhteistyövuoden aikana tekemäni reseptit. Samalla voitte myös katsastaa Kalaneuvoksen laajan kalatuotevalikoiman.

kalaneuvos, lohi-wasabikastike, kastike uusille perunoille, kastike uuniperunoille, lohiruokia

Lohi-wasabikastike
2017-07-17 13:51:48
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 300 g tuoretta lohta tai kirjolohta
  2. 1/2 sitruunan mehu
  3. 3 kesäsipulia
  4. 3 rkl silputtua kruunutilliä (varsia ja lehtiä)
  5. 2 prk kevytranskankermaa
  6. 2 tl wasabia
  7. 1 tl sormisuolaa, esim. Maldon
  8. 1/4 tl sokeria
  9. rouhaus mustapippuria
Valmistusohjeet
  1. Leikkaa lohi kuutioiksi. Purista sitruunamehu palojen päälle ja ripota lohipalojen pinnalle sormisuolaa. Anna maustua 10-15 minuutin ajan.
  2. Silppua tällä välin tilli, kuutioi sipuli, leikkaa myös yhden sipulin varret ohuiksi renkaiksi.
  3. Mausta ranskankerma wasabilla, silputulla tillillä ja mustapippurilla. Lisää lohikuutiot sekä sipuli. Sekoita ja tarjoa uusien perunoiden kera.
Vinkit
  1. Tuunaa kastiketta kokeilemalla siihen lohta tai kirjolohta savustettuna, graavattuna tai kylmäsavustettuna. Lisää joukkoon mieluisia yrttejä, kuten lehtipersiljaa tai korianteria tai käytä kastikkeessa puolet ja puolet ranskankermaa ja paksua jugurttia. Vaihda mustapippuri roseepippuriksi tai valkopippuriksi.
  2. Kastike on ihanaa uusien tai uuniperunoiden kera, tumman leivän päällä ja esimerkiksi voileipäkakun täytteenä.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Kalat kuuluvat omaan kesääni. Niitä yritetään narrata tuosta laiturin nokasta. Eilisen saalis oli valitettavasti kehno. Vain yksi särki, joten se ui takaisin kavereidensa luo. Onkiminen on enemmän sellaista meditatiivista puuhaa, kalat ruokia varten tuppaan hakemaan kaupan tiskiltä, jotta varmsti saadaan kalaisia herkkuja pöytään.

Tässä siis heinäkuun kalaisa vinkki. Olethan tsekannut myös muut herkulliset reseptit ?

Kalaneuvosherkkuja:

Mustikka- ja puolukkagraavattu lohi
Lohi-mangoldipiirakka
Lohi-caesarsalaatti
Grillattu ahven
Tricoloriröstit kylmäsavulohella

 

Filed Under: Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, arkiruoka, gluteeniton, kala ja äyriäiset, lisukkeet, Reseptit Tagged With: kalaneuvos, kalareseptejä, kastike uusille perunoille, kaupallinen yhteistyö, kesäreseptejä, kylmäsavulohi, lohi, lohi-wasabikastike, lohikastike uuniperunoille, lohireeptejä

« Fetasalaattia grillistä!
Tonnikala-kikhernesalaatti on tämän kesän salaatti »

Comments

  1. vuocho says

    17.7.2017 at 16.00

    Herkullisen näköistä.
    Minä jossain vaiheessa innostuin käyttämään wasabia salaatinkastikkeessa eli ihan vaan vinegrettiin sinapin tilalle tai kaveriksi. Tosi hyvää sekin eritysesti lohisalaatissa. Jotenkin wasabi sopii aina niin hyvin kalan kanssa.

    • Mari says

      24.7.2017 at 12.30

      Toi salaatinkastikevinkki on mainio! Kiitos!

  2. Johanna / hellan ja viinilasin välissä says

    17.7.2017 at 19.29

    Just marinoimassa kanaa wasabilla, nam 🙂

    • Mari says

      24.7.2017 at 12.29

      Hyvää tulee!

  3. Peggy says

    19.7.2017 at 11.16

    Todellakin kesä tuokaa, myös meille 😀 Kuvasi kylläkin toi jo kesäauringon mieleen, kaunista taas kerran.

    Minäkin olen tykästynyt wasabin käyttöön, kunhan käytän sitä maltillisesti… perhekään ei huomaa muuta kuin hyvän maun.

    • Mari says

      24.7.2017 at 12.29

      Kiitos, Peggy!

  4. minni / kokeileva keittiöni says

    19.7.2017 at 11.30

    Wasabin ja lohen yhdistelmä on kyllä huippu!

    • Mari says

      24.7.2017 at 12.29

      Jep, se toimii!

  5. piapas says

    19.7.2017 at 12.39

    Oijoi, nyt herahti vesi kielelle! Täytyypä vinkata reseptistä miehelle, joka on meidän kalavastaava.

    • Mari says

      24.7.2017 at 12.29

      Vinkkaa ihmeessä!

Trackbacks

  1. Avokado-wasabidippi - kesän monikäyttöisin kastike - Jotain maukasta sanoo:
    27.7.2017 14.07

    […] Munakoisoranskikset Lohi-wasabikastike uusille perunoille […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Eat little, sleep sound. Iranilainen sanonta

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta