KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Oho. Kirjoitin otsikoksi ensin, että ’kesätuokaa’. Sopisi tuokin hyvin tähän ilmaan, kunhan vain välin siihen löisi. Mutta jos nyt kuitenkin kesäruokaa, wasabilla ytyytettyä soosia uusien perunoiden kera nautittavaksi.
Wasabi on vähän väärinymmärretty. Ei se ole ainoastaan aasialaisen ruoan mauste ja sushin kaveri. Se sopii myös ihan perusruokiin makua tuomaan. Erityisesti pidän siitä erilaisissa dipeissä ja sooseissa.
Wasabipurkit pakkasin mukaan mökille lähtiessäni ja mielessä muhii jo toinenkin wasabiresepti. Jahka vain jaksan siihen tarttua.
Kalaisa matkani Kalaneuvoksen kanssa jatkuu tällä testatusti herkullisella kastikkeella. Kiitosta tuli vierailta, kun tätä tarjosin ja aamulla haluttiin loput nauttia tumman leivän kera. Tsekatkaa muuten nuo Kalaneuvoksen nettisivut, jos haluatte kerralla nähdä muun muassa kaikki heille tämän yhteistyövuoden aikana tekemäni reseptit. Samalla voitte myös katsastaa Kalaneuvoksen laajan kalatuotevalikoiman.
- 300 g tuoretta lohta tai kirjolohta
- 1/2 sitruunan mehu
- 3 kesäsipulia
- 3 rkl silputtua kruunutilliä (varsia ja lehtiä)
- 2 prk kevytranskankermaa
- 2 tl wasabia
- 1 tl sormisuolaa, esim. Maldon
- 1/4 tl sokeria
- rouhaus mustapippuria
- Leikkaa lohi kuutioiksi. Purista sitruunamehu palojen päälle ja ripota lohipalojen pinnalle sormisuolaa. Anna maustua 10-15 minuutin ajan.
- Silppua tällä välin tilli, kuutioi sipuli, leikkaa myös yhden sipulin varret ohuiksi renkaiksi.
- Mausta ranskankerma wasabilla, silputulla tillillä ja mustapippurilla. Lisää lohikuutiot sekä sipuli. Sekoita ja tarjoa uusien perunoiden kera.
- Tuunaa kastiketta kokeilemalla siihen lohta tai kirjolohta savustettuna, graavattuna tai kylmäsavustettuna. Lisää joukkoon mieluisia yrttejä, kuten lehtipersiljaa tai korianteria tai käytä kastikkeessa puolet ja puolet ranskankermaa ja paksua jugurttia. Vaihda mustapippuri roseepippuriksi tai valkopippuriksi.
- Kastike on ihanaa uusien tai uuniperunoiden kera, tumman leivän päällä ja esimerkiksi voileipäkakun täytteenä.
Tässä siis heinäkuun kalaisa vinkki. Olethan tsekannut myös muut herkulliset reseptit ?
Kalaneuvosherkkuja:
Mustikka- ja puolukkagraavattu lohi
Lohi-mangoldipiirakka
Lohi-caesarsalaatti
Grillattu ahven
Tricoloriröstit kylmäsavulohella
vuocho sanoo
Herkullisen näköistä.
Minä jossain vaiheessa innostuin käyttämään wasabia salaatinkastikkeessa eli ihan vaan vinegrettiin sinapin tilalle tai kaveriksi. Tosi hyvää sekin eritysesti lohisalaatissa. Jotenkin wasabi sopii aina niin hyvin kalan kanssa.
Mari sanoo
Toi salaatinkastikevinkki on mainio! Kiitos!
Johanna / hellan ja viinilasin välissä sanoo
Just marinoimassa kanaa wasabilla, nam 🙂
Mari sanoo
Hyvää tulee!
Peggy sanoo
Todellakin kesä tuokaa, myös meille 😀 Kuvasi kylläkin toi jo kesäauringon mieleen, kaunista taas kerran.
Minäkin olen tykästynyt wasabin käyttöön, kunhan käytän sitä maltillisesti… perhekään ei huomaa muuta kuin hyvän maun.
Mari sanoo
Kiitos, Peggy!
minni / kokeileva keittiöni sanoo
Wasabin ja lohen yhdistelmä on kyllä huippu!
Mari sanoo
Jep, se toimii!
piapas sanoo
Oijoi, nyt herahti vesi kielelle! Täytyypä vinkata reseptistä miehelle, joka on meidän kalavastaava.
Mari sanoo
Vinkkaa ihmeessä!