Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Leivon, siis elän!

22.11.2015 by Mari

Siinä on toffeen maku.

Siinä on toffeen maku.

SISÄLTÖYHTEISTYÖ:

Pidän kakuista. Se on varmaan sanomattakin selvää. Ja tänä vuonna olen leiponut kakkuja enemmän kuin koskaan. Varsinainen kakkuvuosi.

Muistan varmaan supersuositun, naked cake– tyylisen mustikkakakun? Ja juhannuksen aikaan pyöräytetyn raikkaan, gluteenittoman sitruna-valkosuklaa juustokakun? Nyt ympyrä sulkeutuu ja kolmas Crème Bonjour-sarjan kakkuni on toffeekahvikakku tai toffeekuivakakku, jos sitä termiä mielummin käytät. 

Tuorejuusto mehevöittää.

Tuorejuusto mehevöittää.

Eihän se kuivakakku-termi kyllä näitä koreista vuoista ulospullautettuja kakkuja kyllä kuvaa. Eivät perinteiset kahvikakut ole kuiva eivätkä varsinkaan tylsiä. 

Pölysokeripilvi ja kukka riittävät koristeiksi.

Pölysokeripilvi ja kukka riittävät koristeiksi.

Tämä kakku sai mehevyyden ja maun Crème Bonjourin kermaisen, maustamattoman tuorejuuston, normaalisuolaisen voi-rypsiöljylevitteen, ruokosokerin sekä aidon vaniljan yhdistelmästä. Tästä yhdistelmästä syntyi vastustamaton toffeen maku kakkuun. Ihan vähän yllättäen.

Monesti kahvikakut noudattavat samaa linjaa. Ne on tupattu täyteen kaikkia mahdollisia mausteita ja makumaailma on aina sama. Aina hieman jouluun kallellaan. Tässä kakussa puhuu vain anis ja vanilja.

Toffeekakku
2015-11-22 08:44:41
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 250 g normaalisuolaista Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy-levitettä
  2. 3 dl ruokosokeria
  3. 2 munaa
  4. 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  5. 7 dl spelttijauhoja
  6. 1, 5 tl leivinjauhetta
  7. 2 tl aitoa vaniljaa
  8. 1/2 tl murskattua anista
Lisäksi
  1. Vuoan voiteluun korppujauhoja ja Voi & Rypsiöljylevitettä. Koristeluun hemaiseva ruusu ja pölysokeria.
Valmistusohjeet
  1. Voitele ja leivitä kaunis kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja ruokosokeri hyvin sekaisin. Lisää kanamunat yksitellen. Lisää seoksen joukkoon tuorejuusto ja sekoita taikina sileäksi.
  3. Murskaa aniksen siemenet morttelissa. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe, murskattu anis sekä vanilja. Lisää jauhot erissä taikinaan.
  4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä 180 asteessa n. tunnin ajan, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Vinkit
  1. Tämä toffeekakku suorastaa huutaa rinnalleen kupin hyvää, vahvaa kahvia.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Joulu saa tulla.

Joulu saa tulla.

Kahvikakkuja voi koristella, kuten täytekakkuja konsanaan. Niiden päälle voi valuttaa kuorrutteen tai kiillottaa pinnan nestemäisemmällä glazella, tupsutella pintaan kakun vuoan kuvioita korostavaa pölysokeria tai kaakaojauhetta. Kakun keskireiän voi täyttää kukilla, marjoilla tai hedelmillä. Johan tulee kakkuun näköä ja lisämakua. Ja lisäksi kahvikakun kanssa maistuu jäätelö, vaniljakastike tai vaikkapa kinuski.

Syöty!

Syöty!

Jouluun tämä kakku tuo helppoutta. Kakku pysyy mehevänä muutamia päiviä, joten tätä jälkiruokaa ei tarvitse aattonna väsätä.

Tsekkaa vielä tästä videopätkästä, kuinka ne kakut meillä yleensä syntyvät ja kuka ne kakut syö..

P.S Ei tälle kakkubuumille vielä loppua näy. Ensi viikon Iltalehdessä keekoilee herkullinen, pähkinäinen kakku jouluksi..

Muita suloisia viettelyksiä jouluksi:

Mustikkainen naked cake
Suklainen naked cake
Gluteeniton, ruokosokerimarenki-suklaakakku ja valmistusvideo
Kuorrutettu kurpitsakakku
Gluteeniton, sitruunainen valkosuklaajuustokakku
Toffeella kuorrutettu intiaanisokerikakku
Ihanan imelä banoffee
Banaanikeikauskakku
Porkkanaraakakakku

Yhteistyössä Crème Bonjourin kanssa.

yhteistyo

 

Filed Under: joulu, Leivonnaiset, leivonnaiset ja leivät, makeaa, Reseptit, sisältöyhteistyö, speltti, yhtä juhlaa Tagged With: joulukakku, joulun jälkiruoka, joulun jälkiruokakakku, kahvikakku jouluksi, kuivakakku jouluksi, toffeekahvikakku, toffeekakku, toffeekuivakakku, yhteistyö

« Tällä viikolla
Champagnen sävy on keltainen »

Comments

  1. 52wksofdeliciousness (@52weeks_annemi) says

    22.11.2015 at 13.30

    Oi, oispa kakunteko täälläkin noin seesteistä 😉

    • Mari says

      22.11.2015 at 13.39

      Seesteistäpä hyvinkin, taikinaa katossa 🙂

  2. Maria Skön says

    4.12.2015 at 10.05

    Hmm kylläpä laitoit kakullesi hämäävän nimen. Sehän on toffeen makuinen kavikakku eikä suinkaan toffeekakku.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala
  • Ankkarillette pika pikaa

Reseptit

Ruokakuvauskurssit 2019

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The first bite is with the eye.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta