Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Tunnetko porkkanan?

12.11.2015 by Mari

porkkanakakku_-37

Siis ne punaiset, valkoiset, liilat ja keltaiset myös?

Porkkana nousee maasta sateenkaaren väreissä. Ja eri porkkanat omaavat eri koostumuksen ja makukin vaihtelee värien välillä.

Iltalehdessä käyn tänään juurta jaksaen läpi porkkanan sielunmaisemaa. Tarina on hauska, käy lukemassa.

porkkanakakku_-28

Kun kuulin eri värien eroista -valkoinen on maultaan hienostunein ja koostumukseltaan pehmeä, keltainen mitäänsanomattomin, punainen on kova, mutta maukas ja liila päästää väriä kuin mustikka konsanaan – olin hämmästynyt. Ja sitten testattiin.

porkkanakakku_-41

Porkkanaraakakakku
2015-11-11 22:42:32
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 2 liilaa porkkanaa
  2. 2 dl kaurajauhoja
  3. 2 dl taateleita
  4. 1/2 dl kuivattua ananasta
  5. 2 dl kookoshiutaleita
  6. 1,5 dl haaselpähkinöitä
  7. 2 tl kanelia
  8. 1 tl kardemummaa
  9. ripaus suolaa
  10. 3/4 dl kookosöljyä
  11. 1 dl vaahterasiirappia
Täyte ja päällys
  1. 1,5 dl kookosmaitoa
  2. 180 g cashewvoita
  3. 2 rkl vaahterasiirappia
  4. 1 tl jauhettua, aitoa vaniljaa
  5. Koristeeksi rouhittuja hasselpähkinöitä ja kookoshiutaleita
Valmistusohjeet
  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat. Sulata kookosöljy. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen porkkanaraastetta lukuunottamatta ja aja ainekset taikinaksi. Hieman karkeutta saa taikinaan jäädä. Lisää taikinaan lopuksi porkkanaraaste ja sekoita raaste taikinan joukkoon.
  2. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi. Vuoraa pieni irtopohjakakkuvuoka kelmulla ja painele puolet kakkutaikinasta vuoan pohjalla. Lusikoi päälle puolet täytteestä. Pakasta tunnin ajan ja levitä täytteen päälle loppu taikina ja lusikoi taikinan päälle loput täytteestä. Koristele rouhituilla hasselpähkinöillä ja kookoshiutaleilla. Anna kakun olla pakkasessa 5-6 tuntia tai yön yli. Ota kakku sulamaan n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkit
  1. Mikäli et halua täytettyä kakkua tai et pidä kookoksen mausta, voit jättää täytteen kokonaan pois.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
porkkanakakku_-45

Kova, keltainen porkkana on mainio keitoissa ja kastikkeissa kauniin värinsä ansioista. Liilaa nakkasin porkkanaraakakakkuun jännittävää väriä antamaan. Ja ihastuttavista punaisista ja valkoisista tein rapean vuohenjuustosalaatin Iltalehden ruokatorstaihin. Tsekkaa reseptin tämän päivän lehdestä.

Muita porkkanaherkkuja:

Best ever porkkana-tomaattikastike
Rakuunaporkkanat
Porkkana-omenamehu

Porkkanoista ja porkkanatarinoista kiitos Orastavan auringon Irmelille.

 

 

Filed Under: iltalehti, Leivonnaiset, raakakakut ja -jälkkärit, Reseptit, tuote-arvostelu, vihannekset ja juurekset Tagged With: eriväriset porkkanat ja niiden käyttäminen, porkkanakakku, porkkanaraakakakku, porkkanaruokia, uuniporkkanat

« Joulu tuli luo!
Koko ilta yhtä ryystöä. »

Trackbacks

  1. Leivon, siis elän! - Jotain maukasta sanoo:
    22.11.2015 15.57

    […] Mustikkainen naked cake Suklainen naked cake Gluteeniton, ruokosokerimarenki-suklaakakku ja valmistusvideo Kuorrutettu kurpitsakakku Gluteeniton, sitruunainen valkosuklaajuustokakku Toffeella kuorrutettu intiaanisokerikakku Ihanan imelä banoffee Banaanikeikauskakku Porkkanaraakakakku […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Worries go down better with soup. Jewish Prover

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta