Tällä viikolla oli musiikkia ja viiniä, oli burgereita, kaljaa ja karvaisia äijiä. Sekä oli joulukauden korkkaus pikkujoulujen tahtiin.
Tällä viikolla osallistuin fiiniin juhlintaan. Chileläinen Vina San Pedro, mm. kaikkien tuntemien Gato Negro-kissaviinien valmistaja täytti 150 vuotta ja näin myös tekee Sibelius. Kutsu kävi ravintola Savoyhin herkulliseen iltaan, jossa hemmoteltiin kaikkia aisteja. Jokaiselle viinille oli valittu Sibeliuksen kappale, jotka pianisti Marko Hilpo soitti upeasti ja vimmaisesti. Elämyksellinen, unohtumaton ilta, kerta kaikkiaan.
Tällä viikolla juhlin myös hyvin erilaisissa tunnelmissa. Akseli Herlevin Naughty burger-hampurilaismesta avasi vihdoin ovensa ja kaupunkilaisille tarjotaan nyt Suomen parhaimpia burgereita. Näissä bileissä oli alkuviikon herkistelyn jälkeen vahvaa äijäenergiaa ja toisenlainen tunnelma katossa.
Avajaisissa burgerit aiheuttivat zombie-efektin: kun tarjottimellinen burgereita tuli tarjolle, ne katosivat juhlavieraiden suihin muutamassa sekunnissa..tarjoilija palasi hakemaan lisää ja sama toistui.
Ja millaisia ne Aksun burgerit sitten olivat? Hyviähän ne. Naugty burgerissa on makeaa pekonihilloa, joka miellytti erityisesti. Sämpylät ovat kuin pesukoneen linkouksen läpi käyneitä eli pehmeitä ja suussa sulavia. Ei siis pelkoa siitä, että sämpylä jäisi syömättä tai kansi, kuten yleensä tuppaa käymään. Näiden burgerien sämpylä on integraalinen osa burgeria, ei sitä edes voi erikseen irroittaa. Myös vegeburgeri oli makoisia ja Shroom nimeltään. Tämä kasvisversio on yhtä märkä ja mehevä kuin nimikkoburgeri, mutta välissä portobellosientä.
Kuulin, että ensimmäisenä virallisena aukiolopäivänä oven takana oli kello 11 yli 70 metrin jono. Syytä ollakin, nämä burgerit ovat ihan syntisen hyviä!
Tällä viikolla korkattiin myös pikkujoulukausi. Suomen Blogimedian kotoisat pikkarit pidettiin Cafe Köketissä Kiseleffin talossa, tunnelmallisissa merkeissä. Ja kyllä meitä kestittiin: Cafe Köket oli laittanut pöydän koreaksi, Social wines Taittingereineen ja Kyrö Distillery pitivät huolen siitä, että meillä ei ollut jano. Ehkä hauskin juttu kuitenkin koko iltana oli AU3-korupajassa vierailu. Saimme jokainen naputella itsellemme tai lahjaksi korun tai kaksi ja teimme todellakin kaiken itse alusta alkaen. Omat kirjainkoruni pakkaan pukinkonttiin rakkaimmilleni. Tämä personoitu korupalvelu on tulossa myös kaikkien saataville. Aika herkku juttu!
Meitä muistivat myös muut Kiseleffin talon käsityöläispajat ja kaunis kiitos kuuluu ainakin Lapuan kankureille, Lumille ja Design X Finlandille.
Tällä viikolla tein myös näitä tässä jutussa olevia jouluisia ja juustoisia kuvia sekä reseptejä asiakkaille. Into piukeana, onnellisena! Tsekkaa tälltä koko juttu, parhaat vinkit jouluisan juustopöydän rakentamiseen sekä hedelmäisen parmesansalaatin että uunibrien ohjeet.
Ja joulu jatkuu kotonakin. Tänään leivoin vuoden tokat piparit ja keittelin glögiä. Ai, että. Joulun tulo tekee niin hyväntuuliseksi, eikö?