Sen seitsemän kukkaa. Villiyrttejä mieluusti. Sauna ja hyttysiä. Grillausta ja mansikkakakku.
Siinäpä ne juhannuksen pääpointit. Paitsi että mansikkakkua ei tule. Mansikkaparatkin ovat palelleet tässä alkukesän rapsakassa säässä.
Mutta ei hätää. Käyttöön suunnitelma Z. Se on sitruunantuoksuinen – kuten Paavo Pesusienessäkin – sekä sitruunanmakuinen, villiyrteillä koristeltu valkosuklainen kakku.
Juhannuskakku saa Crème Bonjourin maustamattomasta tuorejuustosta täytteen, jossa maistuu sitruuna. Makeus tulee valkosuklaasta.
Kakku saa kermasta hunnun ja huntu koristellaan syötävillä kukilla. Herkillä poimulehden nupuilla. Poimulehden lehdetkin ovat syötäviä. Parhaimpia nuorina, hieman sellaisia pähkinäisiä. Joku löytää niistä maa-artisokan aromia.
- 400 g Crème Bonjourin maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl lemon curdia
- 1 sitruunan mehu sekä raastettu kuori
- 200 g (sitruuna)valkosuklaata
- 1/2 dl kermaa
- 4 tl liivatejauhetta tai 4 liivatelehteä
- 200 g (gluteenittomia) Digestive-keksejä
- 3 rkl ruokosokeria
- 75 g Crème Bonjour voi ja rypsiöljylevitettä
- 1,5 dl kermaa vaahdoksi vatkattuna
- sitruunankuorisuikaleita
- poimulehden kukkia tai muita syötäviä kukkia
- Valmista ensi pohja. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi esim. sauvasekoittimella. Lisää ruokosokeri. Sulata voi ja rypsiöljylevite ja kaada se keksijauheen joukkoon. Sekoita.
- Painele pohjataikina halkaisijaltaan pienen (n. 20-22 cm) irtopohjavuoan pohjalle (laita pohjalle leivinpaperi, niin saat kakun näppärästi pois vuoasta) ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuutin ajan. Jäähdytä.
- Sulata valkosuklaa kermatilkassa, anna suklaan jäähtyä hetki. Liota liivatelehtiä ohjeen mukaan vedessä. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata liivatelehdet mehun joukkoon. Lisää lemon curd, sitruunanmehu liivatteineen, sula valkosuklaa sekä sitruunan raastettu kuori tuorejuuston joukkoon. Sekoita sileäksi.
- Kaada seos kakkupohjan päälle, annan kakun tekeytyä jääkaapissa foliolla peitettynä seuraavaan päivään. Vatkaa päälle löysä kermavaahto ja koristele kakku poimulehden kukilla ja sitruunankuorisuikaleilla.
- Lasillinen kuplivaa Moscato D'Astia kruunaan tämän kesäisen nautinnon.
Katsottaessa kaivoon, lampeen tai lähteeseen juhannusyönä, mieluiten alasti, näkee tulevan puolison.
Hyvän naimaonnen saa, jos juhannusyönä kierittelee alastomana kasteisella niityllä.
Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä ruisvainion ojia, niin yhdeksännessä ojassa tulee sulhanen vastaan.
Jos juhannusyönä tyttö lakaisee makuuhuoneensa lattian ilkosen alastonna punainen rihma vyötäisillä, niin hänen sulhasensa haamu tulee häntä tervehtimään
No, en kyllä yhtään epäile, etteikö se naimaonni parane jos julkisesti juoksentelee ilkosillaan. Ja tämä ei liene tälle saunakansalle mikään ongelma.
Mutta ennen nakuilua syödään kakkua. Tein kakusta gluteenittoman, koska aina joku vieraista tällaista kaipaa. Pohjaan käytin Crème Bonjourin voi-rypsiöljy -levitettä. Kakkuun meni osa ja loput tästä nautiskellaan aamuispöydässä paahdetun leivän päällä.
Tämän kakun myötä toivotan kaikille kirpsakkaa, sitruunantuoksuista ja mahdollisesti vaatevapaata juhannusta!
Yhteistyössä Crème Bonjourin kanssa.