Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

101 ruokalahjaa

24.11.2016 by Mari

etiketti-ruokalahjat-mari-moilanen-13-kopio, ruokalahjat, ruokalahjoja jouluksi, itse tehdyt ruokalahjat

Ananashilloa Etiketti-lehdessä.

Ja muutama vielä päälle. Näin niinkuin näppituntumalla. Nyt ei voi kukaan sanoa, että ei tiedä, mitä antaa joululahjaksi. Olen pakertanut ainakin 101 vinkkiä, väsännyt suolaisia ja makeita herkkuja jokaiseen makuun.

Olen saanut tehdä todella innostavia ja mielenkiintoisia töitä tänä vuonna niin ruokalahjojen, viinien kun viinimatkojen parissa. Vaikea niitä on arvottaa, kaikki ovat olleet mielettömän inspiroivia.

Yksi superhauska duuni oli tehdä tänään ilmestyvän Etiketin ruokalahja-juttu. Siinä kun yhdistyi sekä ruoka että ruokalahjat ja viinit. Kokkasin, kuvasin ja valitisin sopivat juomat. Aivan parasta !

etiketti-ruokalahjat-mari-moilanen-17-kopio, ruokalahjoja jouluksi, ruokalahjoja, itse tehdyt ruokalahjat

Punaviinisetsuuri Etiketti-lehdessä.

Järjettömän hyvää on lehdestä löytyvä, inkiväärin purema ananashillo. Keittele hillo ohjeen mukaan ja itselleesikin jää purkki tätä suosikkihilloani. Ja lehdestä näet, kuinka jouluisaan limppuun voi leipoa mukaan punajuurisiirappia ja leipä saa soman värin. Kolmatta ja neljättä herkkua en kerrokaan, käy nappaamassa lehti tänään Alkosta.

Mutta mistä ne 98 muuta vinkkiä ihaniin ruokalahjoihin? No täältä:

doughnuts Mari Moilanen

Vaniljadonitsit Syötäviä vietäviä-kirjassa.

Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä

Syksyllä lykkäsin ulos kirjan verran suolaisia ja makeita, keitettyjä ja paisteltuja ruokalahjoja pakkausvinkkeineen. Kirja on täynnä makoisia, whole food-reseptejä,  simppeleitä pakkausvinkkejä ja ruokalahjoja jouluksi.

Suosittuja ja kiitettyjä reseptejä muun muassa punajuuricookiesit, kaurakräkerit, punaviinisuola ja pekonihillo. Itse leipoisin kirjasta parhaalle kaverille hunajaisen kakun, vaniljamuffinssit tai pekaanipähkinäkakkuset, jotka ovat jouluisempia kuin joulu itse. Ja moni on todennut, että kirja on ‘kaunis kuin karkki‘ ja mainio lahjaidea sellaisenaan.

Kirjan hinta liikkuu 20-29 euron välillä on on ostettavissa vaikkapa täältä.

saaristolaisleipa-mari-moilanen-2

Leipomani tuoksuva herkku tulossa Ku ite tekee-blogiin.

Ilona & Joulu

Sama teema jatkui parhaillaan myynnissä olevassa Ilona & Joulu-lehdessä. Sinne tuunailin viisi kivaa ruokalahjareseptiä. Mitäpä, jos valmistaisit pomolle tujua sriracha-suolaa ja hemmottelisit ystävää mausteisilla, mutta makeilla cashewpähkinöillä?

srirachasuola-mari-moilanen-4-kopio

Sriracha-suola Ilona & Joulu-lehdessä.

Eikä tämä tähän jää. Iltalehteen torstaisivuille on tulossa parin viikon päästä mehevän joululimpun ohje, joka on omiaan ruokalahjaksi.

Samoin leivoin tuoksuvan herkun ‘Ku ite tekee‘-blogin joulukalenteriin. Luukku aukeaa ensi kuussa!

Että näin. Ruokalahjoja jouluksi <3 Joku nyt tiedät, mitä herkkuja sujautat paketteihin tänä jouluna?! Vai duunailenko vielä muutaman vinkin..?

P.S Riista-aika käy kuumimmillaan. Ihastuin poron osso buccoon ja herkullinen resepti tänään Iltalehden ruokatorstaisivuilla.

Seuraa @Jotainmaukasta Instagramissa ja napaa reseptit, viini- ja matkavinkit heti tuoreeltaan

 

Filed Under: Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, iltalehti, joulu, juomat, leivonnaiset ja leivät, makeaa, pientä hyvää, Reseptit, ruokakuvaus, ruokalahjat, Syötäviä vietäviä-keittokirja Tagged With: itse tehtyjä tuokalahjoja, jouluisia ruokalahjoja, joululahjavinkkejä, ruokalahjoja, ruokalahjoja jouluksi, syötäviä vietäviä, syötäviä vietäviä-keittokirja

« Spagettikurpitsaa meksikolaisittain
Ensin oli luomumuna »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Leipä miehen tiellä pitää, velli viskoo sinne tänne.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta