Minä. Ja nuo porkkanat.
Mutta porkkanat rapsakoituivat uunissa ja rouskin niistä lisää virtaa.
Jäin miettimään tuota ’olla naatti’-sanontaa ja kuta kuinkin sen ymmärsin, kun ostin tänään nipun porkkanoita naatteineen. Herkkiä, hoikkia keltaisia ja oransseja yksilöitä päässään aivan löysät naatit.
Siinä se. Olla naatti.
Rakuunaporkkanat
2015-04-14 00:30:34
Tulosta
Ainesosat
- 10-12 eri väristä porkkanaa
- 3-4 tuoreen valkosipulin kynttä
- 3 rkl tuoretta, silputtua rakuunaa
- 1 rkl hunajaa
- himalajansuolaa
- mustapippuria myllystä
- loraus oliiviöljyä
Valmistusohjeet
- Kuori porkkanat, poista naatit. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa kahtia. Levitä porkkanat uunipellille, pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta siivutetuilla valkosipulin paloilla, hunajalla, rakuunalla, suolalla ja pippurilla.
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuutiin ajan. Porkkanat saavat - ja niiden tulee - jäädä rapsakoiksi.
Vinkit
- Rakuuna loves porkkana. Tai toisinpäin. Kun niistä makupareista aina puhutaan, niin tässäpä vasta oiva sellainen. Kesällä nämä voi nakata grilliin kypsymään. Annoksesta tulee lisuke neljälle.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Viime viikolla laitoin näitä paistetun nieriän lisukkeeksi. Tänään maisteltiin samaa settiä grillatun lohen kanssa. Kyllä toimii!
Sofia sanoo
Rakuuna ja porkkana on kyllä äärimmäisen toimiva combo.
Mari sanoo
No jo vain!