Sienidippi oli sellainen setti, joka hävisi parempiin suihin alta aikayksikön. Sen herkullisuudesta kaksi salaista ainesosaa pitävät huolen.
Olen nyt kerran tehnyt tätä sienidippiä ja jäi vähän luu käteen. Muut ahmivat sen parempiin suihin ennenkuin ehdin kissaa sanoa. Jaan nyt tässä muillekin tämän herkkureseptin ja lähden metsään hakemaan lisää sieniä uuteen satsiin..
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Joku saattaa ajatella, että eikö toi ole perinteinen sienisalaatti, mutta ehei. Sienisalaatti, jota joulusin useasti syödään, tehdään ruoskuista, suolasienistä ja maku on hyvin erilainen kuin muista metsäsienistä, ei suolaliemessä uineista, tehdyssä. Lisäksi dipissä on kaksi salaista ainesosaa eli sitruuna, jota usein ei sieniruokiin lisätä. Tässä dipissä se raikastaa kokonaisuutta ja tuo dippiin kärkeä. Toinen salainen ainesosa on päälle raastettu pecorinojuusto. Tulee – niin -hyvää!!
SIENIDIPPI
6 hengelle
1 rkl voita
reilu 1 l tuoreita metsäsieniä( kantarelleja, sikurirouskuja, tatteja, suppilovahveroita tms.)
1/2 tl suolaa
200 g ranskankermaa
200 g kermaviiliä
1 punasipuli
1/2 ruukkua ruohosipulia
1/3 ruukku kirveliä
1 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 sitruunankuori
n. 50 g Pecorino-juustoa
1. Hienonna sienet. Paista sieniä pannulla kunnes kaikki neste haihtunut. Jäähdytä sienet.
2. Hienonna sipuli ja yrtit. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
3. Levitä seos laakealle tarjoiluvadille. Rasta päälle pecorinoa ja koristele dippi kirvelillä. Tarjoa sipsien kanssa.
VINKIT: vegaanisen sienidipin saat vaihtamalla kermaviilin ja ranskankerman Oatlyn ruokkan fraicheksi. Testasin tämänkin ja hyvin toimii.
Tähän dippiin voi upottaa mitä tahansa suosikkisieniäsi (tatteja, suppiksia, vaaleaorakkaita, kantarelleja, mustatorvisieniä jne.), mutta jotta dipistä tulee erityisen herkkua, on tärkeää, että käytät useampaa laatua sieniä. Yhdestä sienestä valmistettu dippi on turhan yksiulotteinen. Paras kombo syntyy miedompien ja aromikkaampien sienten kombosta. Sikurirousku tai mustatorvisieni antaa sen viimeisen silauksen sienidipin makuun..!
Talvella sienet sienidippiin poimitaan pakkasesta. Mä pakastan yleensä jo valmiina hienonnettuja bokseja sienisekoitusta dippiä varten.
Myös kuivatut käy, kunhan liottaa ne huolella pehmeiksi.
Sienidipille viiniä? Tottahan toki. Kupliva käy aina, mutta testaa myös tätä mainiosta burgundilaista valkoviiniä, Château de la Greffière Vieilles Vignes 2020, 23,50 euroa. Viini on juuri sopivan runsas ja kypsän hedelmäinen niin, että siinä on riittävästi potkua sienten mauille. Toimii mainiosti sipsidipin kanssa ja testaa myös sienirisoton kaverina.
[…] Its deliciousness is ensured by two secret ingredients, reveals the food journalist Mari Moilanen Something tasty in his […]