Tökkiikö etanat? Ymmärrän. En itsekään ole ’multaa täynnä’ olevien etanoiden fani. Mutta etanapannu ei ole pöllömpi juttu, kun sen täyttää sinisimpukoilla ja gratinoi etanoiden tyyliin. Lupaan, että tykkäät!
Tein tämän vedet kielelle herauttavan herkun Chateuaneuf-Du-Pape-matkani inspiroimana. Siellä nautin gratinoituja sinisimpukoita etanapannusta alkupalana vastaavalla tavalla.
Gratinoidut sinisimpukat etanapannussa
2018-01-12 15:01:49
Tulosta
Ainesosat
- 100g simpukan lihaa (pakaste)
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- ¾ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä raastettuna
- ½ dl pankokorppujauhoja
Valmistusohjeet
- 1. Sulata ja valuta simpukat. Jaa simpukat neljälle etanapannulle.
- 2. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin lehtipersilja ja valkosipuli. Annostele voiseos simpukoiden päälle ja ripottele pinnalle pankojauhoja tai vaalean leivänmuruja. Peitä pannut foliolla ja nosta pakastimeen ½ tunniksi. Poista folio ennen paistamista.
- 3. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja paista simpukoita grillivastusten alla noin 15 minuuttia, kunnes voi alkaa kuplia. Tarjoa heti rapeakuorisen leivän kanssa.
Vinkit
- Ohjeesta tulee 4 hengelle.
- Vinkki! Voit tehdä simpukat valmiiksi pakastimeen jo edellisenä päivänä.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Pidemmittä puhetta, se on perjantai nyt ja nämä gratinoidut sinisimpukat valmistuvat käden käänteessä. Joten läppäri kiinni ja kauppaan!
Reseptini julkaistiin alunperin Iltalehden Ruokatorstai-sivuilla viime vuoden lopussa.
Lisää Jotain maukasta ?
Instagram / Facebook / Twitter