Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Aina ei tartte reseptiä

21.9.2017 by Mari

 

juuressipsit, leffatarjoilu, syödään yhdessä

Blogini on luonnollisesti hyvin reseptipainotteinen, onhan kyseessä ruokablogi. Mutta havahduin taannoisen instagram-yhteistyön kautta, että aina ei nauttimiseen tarvitse reseptiä.

Hieman idearikkautta ja kaupasta lähtee kotiin mainioiden, reseptiä kaipaamattomien raaka-aineiden ja tuotteiden kera. Ja tiedossa ihana ilta!

Karamellisoitu sipuli uunissa
2017-09-21 19:11:59
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 10 sipulia
  2. 2 rkl oliiviöljyä
  3. 1 rkl hunajaa
  4. 1/2 vettä
Valmistusohjeet
  1. Siivuta sipuli ohuiksi renkaiksi. Voitele kannellinen uunivuoka oliiviöljyllä ja kokoa sipulit vuokaan. Lisää sipulit, oliiviöljy, hunaja ja vesi. Nostele ainekset käsin sekaisin. Laita vuoka 175 asteiseen uuniin n. 3 tunnin ajaksi, kunnes sipulit ovat muuttuneet kullanruskeiksi ja karamellisoituneiksi.
Vinkit
  1. Tämä on huomattavasti vaivattomampi ja vähärasvaisempi tapa valmistaa karamellisoituja sipuleita. Ja maku on se sama, upea, vaikka voissa tingitäänkin.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Mieti nyt. Perjantai. Rankka viikko takana päin. Kavereita tulossa kylään tai koko perhe koolla. Ei se tarkoita hiki hatussa keittiössä huhkimista, koska vähemmälläkin pääsee. 

juustopöytä, juustot, sisältöyhteistyö, instagramsisältöyhteistyö

Tämä K-Citymarketin kanssa tehty yhteistyö avasi itsellenikin silmiä siihen, että ei se aina ole niin nokonuukaa. Aikaa voi viettää rakkaiden ja ystävien kanssa rennomminkin, helppojen snäksitarjoilujen äärellä, kuten näistä kuvistanikin käy ilmi.

Juustokattaus itse tehdyillä hilloilla, karviaismarjasellaista sekä pihlajanmarja-ananashilloa ja ihanat leffaeväät erilaisista sipseitä, omenoista ja maapähkinävoista sekä kypsistä mangoista.

En usko, että kukaan kohottelisi kulmiaan, jos saisi extempore kutsun tällaisiin pöytiin. Kokeile vaikka!

P.S Ja pakkohan mun oli yksi resepti jakaa, sillä tämä on niin pätevä juttu. Karamellisoitu sipuli on ihanaa, senhän kaikki tietävät. Mutta siihen upotetaan runsaasti voita ja kalorimäärä on kohdillaan. Verisuonet huutaa hoosiannaa. Halusin vähärasvaisemman, mutta yhtä maukkaan, ja jos vielä mahdollista, helpommin valmistuvan karamellisoidun sipulin. 

Ja hitsit, heitin siivutetut sipulit valurautapataan, kostutin niitä kevyesti oliiviöljyllä ja lorauksella vettä ja hei, homma skulasi kuin unelma. Ihanaa, karamellisoitunutta sipulia syntyi ihan itsekseen. Tästä sitten tein kastikkeen täysjyväsimpukkapastalle, mutta se on sitten ihan toinen tarina se!

ehdolla the blog awards finland, paras ruokablogi, ehdolla, TBAF2017

 

Filed Under: Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, hedelmät ja marjat, juustot, Reseptit, ruokakuvaus, sisältöyhteistyö Tagged With: juuresipsit, juustopöytä, karamellisoitu sipuli uunissa, kuinka karamellisoitu sipuli tehdään, resepti karamellisoituun sipuliin

« Kidneypapufalafelit – tummanpuhuvaa arjen pikaruokaa
Hyvästi pesupallot ja haiseva pyykki! »

Comments

  1. Sari says

    21.9.2017 at 20.19

    Uuh, kiitos reseptistä, kokeiluun menee. Ja tuo pihlajanmarja-ananashillo kuulosti kyllä houkuttelevalta. Olikos sulla sen resepti jo täällä?

  2. Mari says

    21.9.2017 at 20.20

    Ai shiit, unohdin linkittää. Ootas..!

Trackbacks

  1. Paras pasta sipulista! - Jotain maukasta sanoo:
    26.9.2017 8.00

    […] kuinka karamellisoitu sipuli valmistuu entistä helpommin eli uunissa, ihan ilman vahtimista. Tsekkaa linkki ja käy […]

  2. Perjantain paras - sipulipiirakkaa ja punkkua - Jotain maukasta sanoo:
    6.10.2017 17.07

    […] aikana muutamaan otteeseen. Ensin siitä, kuinka karamellisoitu sipuli voidaan valmistaa helpommin uunissa. Ja sitten kirjoitin siitä, että missä sitä helpommin valmistettua karamellisoitua sipulia voi […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Voi nopeasti huoneenlämpöiseksi? Leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja anna olla hetki huoneenlämmössä. Älä mikrora voita huoneenlämpöiseksi, sillä mikrossa voi pehmenee epätasaisesti ja alkaa osittain sulaa.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta