KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Perjantai. Friyay. TGIF! Ja mitä muita näitä nyt on? Mutta perjantai. Se suorastaan vaati hieman herkuttelua. Ja tässäpä oiva vinkki siihen.
Olen kirjoitellut karamellisoidusta sipulista tässä syksyn aikana muutamaan otteeseen. Ensin siitä, kuinka karamellisoitu sipuli voidaan valmistaa helpommin uunissa. Ja sitten kirjoitin siitä, että missä sitä helpommin valmistettua karamellisoitua sipulia voi käyttää. Vink, vink, pasta karamellisoidusta sipulista ja ranskankermasta. Ja tässä tulee toinen superkiva resepti viinivinkkeineen.
- 6 sipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 dl vettä
- 100 g voita
- 3 rkl vettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl spelttivehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 dl ruokakermaa
- 1 keltuainen
- 1 ½ dl emmentaljuustoraastetta
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl tuoretta timjamia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1. Siivuta sipuli ohuiksi renkaiksi. Voitele kannellinen uunivuoka oliiviöljyllä ja kokoa sipulit vuokaan. Lisää sipulit, oliiviöljy, hunaja ja vesi. Nostele ainekset käsin sekaisin. Laita vuoka 160 asteiseen uuniin n. 2,5 -3 tunnin ajaksi, kunnes sipulit ovat muuttuneet kullanruskeiksi ja karamellisoituneiksi.
- 2. Mittaa voi,vesi ja öljy uunivuokaan. Kuumenna uunissa 200 asteessa, kunnes voi kuplii. Lisää jauhojen joukkoon suola ja kaada varovasti päälle kuuma voiseos. Sekoita taikinaksi ja painele taikina heti jauhotetuin käsin voideltuihin piirakkavuokiin.
- 3. Vatkaa ruokakerman joukkoon keltuainen. Lisää balsamiviinietikka, timjami sekä loput mausteet. Ripottele juustoraaste piirakkapohjien päälle. Asettele jokaiselle piirakalle 1/3 sipulista ja kaada päälle kerma. Lisää loput karamellisoidut sipulit piirakoiden päälle. Paista piirakoita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Voit valmistaa piirakat pieniin, yksittäisiin, halkaisijaltaan noin 8 -10 cm piirakkavuokiin tai valmistaa ohjeella yhden kookkaamman piirakan (halkaisija n. 18-20 cm).
- Juomasuositus: Vid-a Organic-punaviini
Juomaksi nappaan nuorekkaan, tanniineiltaan sopivasti napakan Vid-a Organic-punaviinin. Se on biodynaamisesti valmistettu vegaaneillekin sopiva luomuviini, joka on valmistettu niinkin tiukoilla säännöillä, että viinitarhoilla ei saa käyttää matkapuhelimia, että ne eivät häiritsisi köynnöksiä.
Täyteläisenä viini sopii mainiosti myös liharuokien kera, mutta koska karamellisoidussa sipulissa on makupotkua yllin kyllin, niin se sopii tämän viini pariksi hienosti. Viini viilennetään hyvin jääkaapissa ja nautitaan haalean, herkulliselta tuoksuvan sipulipiirakan sekä raikkaan, vinegretillä maustetun lehtisalaattin kera.
Eikä perjantai sen kummempia tarvitse.
Vinkkinä vielä: jos haluaa ennakoida perjantain tuloa, kannataa sipulit karamellisoida torstaina, niin piirakka syntyy sitten h-hetkenä ihan tuosta vain..
Yhteistyössä Hartwa-Traden kanssa.
Nora sanoo
Marimuru! Ihana resepti taas kerran!
Hei, mulla olis sulle juttupyyntö/aihe: ollaan muuttamassa ja boschin tyypit onnistui myymään mulle kaks uunia (toinen höyry, toinen yhdistelmä) ja nyt mulla on paniikki et pitää opetella ruuanlaitto uudestaan 🙂 tai sit toinen pelko et nää hifistelyt jää käyttämättä..
Onks sulla vinkkejä/reseptejä tms esim höyryuunin käyttöön ja reseptiikkaan?
Ja vinkvink laitevalmistajille: sponssatkaa blogeja josta saadaan vinkkejä ja uskalletaan hankkia näitä uutuuksia ja hienouksia 🙂 tarttis kokin kotiin asennuksen yhteydessä (siitä hyvä täky/kilpailu.. ) 🙂
Viikonloppuja!