Vai ehtiikö? Olin lähes viikon poissa ja ennen matkaani lähikaupasta sai vielä suppiksia ja kantarelleja. Tein niistä ihanan sieni-kvinoakulhoruoan. Mutta täällä on tapahtunut poissa ollessani jotain outoa..
Viime yönä tulin kotiin ja vein koiran takapihalle paljain jaloin. Oli aika kylmää. Havahduin, että maassa oli jotain valkoista. Ei hitsit, nytkö se alkaa.
- 1 l kantarelleja ja suppilovahveroita
- 2 dl mustaa kvinoaa
- 2-3 kevätsipulia
- kourallinen saksanpähkinöitä
- 3 rkl timjamin lehtiä
- voita tai kasvisrasvaa paistamiseen
- suolaa
- mustapippuria
- 6 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamicosiirappia
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- ripaus chilihiutaleita
- Paista sienet pannulla rasvassa rapeiksi. Silppua kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Nypi timjamista lehtiä. Paahda saksanpähkinät kuumalla, kuivalla pannulla hieman ruskettuneiksi.
- Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Sekoita kastikeainekset keskenään. Nostele kulhoruoan ainekset sekaisin keskenään, mausta suolalla, pippurilla, timjamillasekä ripauksella chilihiutaleita. Kaada kastike päälle. Koristele timjamin oksilla.
- Tämä kulhoruoka on hyvää niin kuumana kuin kylmänäkin.
Ei ne taida ne sienet tykätä tästä kelistä yhtään sen enempää kuin mäkään. Onneksi tämän sieni-kvinoakulhoruoan voi valmistaa myös kuivatuista sienistä.
Tutkin tuossa ennen matkalle lähtöäni timjamin anatomiaa. On se kaunis. Liilat sisäpinnat lehdissä. Katsoin kerran ohjelman, jossa kuvattiin huippuravintolan keittiötä työssään Espanjassa. Yhden kaverin ainoa tehtävä oli nyppiä lehtiä timjamista. Ei sopisi mulle, en jaksa juuri yhtään lehteä nyppiä, vaan raastan niitä käsin irti ja keräilen putoilevat lehdet ruoan joukkoon..
Muita syksyisiä herkkuja:
Pekoni-lehtikaalikulho
Raakamakkara-tattarikulho
Kantarellikvinoatto
Sieniraguu