
On se nätti.
Joka jouluksi kehittelen jonkun hauskan glögireseptin. Tänä vuonna glögistä nousee ruusun aromi. Ja pikkujoulupöytään nostan myös tämän kaunottaren eli uunibrien kuohuviinin kanssa nautittavaksi.
Hemaisevaa ruusuglögiä tänään tarjolla Iltalehden ruokasivuilla, tsekkaa resepti sieltä. Suosittelen lämpimästi testaamista. On hempeän herkullista.

Ruusuglögissä ei ole roskia!
Pikkujoulukausi juuri kaasuttelee käyntiin. Tarjottavien ei tarvitse todellakaan olla hankalia. Uunibrie on näyttävyyteensä nähden tolkuttoman simppeli. Eniten työtä vaatii ison kiekon ateriointi.

Siistiltä se näytti, kunnes..
- 500 g valkohomejuustokiekko
- 2 dl mustikoita
- 2-3 tuoretta viikunaa
- ½ dl vadelmia tai granaattiomenansiemeniä
- (hunajaa)
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita juusto pellille leivinpaperin päälle ja paista juustoa uunissa 10 minuutin ajan. Näin juuston sisus muuttuu sulaksi, mutta kuori ei vielä repeä.
- Nosta juusto jalalliselle tarjoiluvadille ja koristele se marjoilla ja viikunalohkoilla. Valuta halutessasi vielä päälle hieman hunajaa.
- Juomasuositus: Tarapacá Brut Sparkling
Näillä eväillä syntyy aika hyvät pikkarit, sano mun sanoneen!
Muita jouluisia juomavinkkejä:
Lakritsiglögi
Egg nog
Vaalea joulusangria
Yhteistyössä Altian kanssa.
Sanna sanoo
Ihania!
Mari sanoo
Kiitos 🙂
Makuhermoilija sanoo
Uunibrie -> jesh. Ruusuglögi, hmm. Not my cup of glögi. 😀
Mari sanoo
Kannattaa maistaa! Voit yllättyä positiivisesti.
Maikki | Maikin mokomin sanoo
Aivan upeita kuvia (taas kerran..) – ihana tunnelma ja valo näissä 🙂
Mari sanoo
Kiitos ☺️!