Parsacaesarista ei paljon salaatti parane. Mun lempparikesäsalaatti, jossa parsat ja krutongit tulee grillistä ja rapeat lehdet sekä valkosipulinen kastike odottavat näitä tarjoiluvadilla. Naaam!
PARSACAESAR
4 hengelle
500 g vihreää parsaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl sormisuolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Krutongit:
4 viipaletta hyvää maalaisleipää
2 rkl oliiviöljyä
1–2 valkosipulinkynttä
Caesarkastike:
3/4 dl turkkilaista jugurttia
5 rkl raastettua parmesaania
3–4 valkosipulinkynttä
2 sardellifileetä
2 rkl sitruunanmehua
1 tl dijonsinappia
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¼ tl ruokosokeria
3/4 dl oliiviöljyä
Lisäksi:
2 sydänsalaattia
1. Valmista caesarkastike. Raasta parmesaani, valkosipulinkynnet ja sardellifileet. Sekoita kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta keskenään. Valuta oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeen joukkoon.
2. Voitele leipäviipaleet öljyllä ja grillaa kauniin ruskeiksi. Hiero pintaan valkosipuli ja kuutioi leivät.
3. Leikkaa parsoista kova kanta pois. Voitele ne öljyllä ja grillaa napakoiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Revi salaatit kulhoon. Valuta päälle kastike. Lisää päälle parsat ja krutongit.
Ja koska tässä salaatissa leivät on jo omasta takaa, niin tämä parsacaesar ei kaipaa muuta kuin lasin ihanaa valkoviiniä rinnalleen. Mun valinta tälle rikkaalle salaatille on runsan, etelä-afrikkalainen Chenin Blanc, jossa on hunajaista, monikerroksista runsautta. Aivan ihana ja oma suosikkini on tämä Avondale Anima Chenin Blanc 2019, 23,69 euroa.