Uunirisotto on ihan valloittava tapa tehdä maukasta talviruokaa. Ja ei, uunirisotto ei ole kuivaa ja jäpäkkää, vaan oikein valmistettua valuva herkku kuten klassinen risottokin.
Pakkaspäivät innostavat uuniruokien kokkailuun. Sellaisten rikkaiden pasta- ja riisiruokien nimenomaan. Tykkäsittekin kovasti pasta puttanesca uunissa-reseptistä ja tämä on aivan yhtä mainio. Ihastuin kerta kaikkiaan. Tein uunirisotosta ruokaisan eli sen maustaa peurabolognese ja päällä on kunnon kerros aromikasta juustoraastetta venyväksi sulaneena. Pitääkö vielä houkutella lisää vai lähdetkö testaamaan..?
Tein tästä pikaisen version eli käytin bolognesessa valmista pastakastiketta, jonka sekoitin paistettuun jauhelihaan. Voit myös hyvin keitellä oman maukkaan tomaattikastikeversiosi kahdella tomaattimurskatölkillisellä, kun aikaa on. Valmiskastikkeen käyttö nopeuttaa touhua arkipäivänä. Toki valmiskastikkeen pitää oli maultaan erinomaista. Itse tykkään, että Rummo tekee hyviä. Mausta kuitenkin myös jauheliha hyvin reseptin mukaan.
UUNIRISOTTO PEURABOLOGNESELLA
6 hengelle
paavo sanoo
Miksi nimi on risotto? Riisihöttö uunissa olisi osuvampi nimi.
Mari sanoo
Kyllä se on just sitä mitä nimi sanoo: uunirisotto. Kermaista, juoksevaa risottoa uunissa kypsennettynä.
Mikko K sanoo
Kyllä siitä uunirisottoa tuli ja hyvää sellaista.
Peuraa ei ollut, mutta käytin hirven jauhelihaa.
Kiitos reseptistä.
Mari sanoo
Kiva kuulla! Hirvi toimii kanssa hyvin. Tai poro.