KAUPALLINEN YHTEISTYÖ/HERMESETAS
Suklaamousse on silkkisen pehmeä, täyteläisen suklainen ja hitusen dekadentti jälkiruoka, joka istuu ystävänpäivään kuin pusu poskelle.
Ystävänpäivä ja suklaa kuuluvat yhteen. Piste. Ei ystävänpäivää ilman suklaaherkuttelua. Silti – suklaisen herkun ei tarvitse olla vaikea ja työläs. Eikä ylimakeakaan. Suklaamousse kun syntyy muutamasta aineksesta, maustuu keveän makeaksi Hermesetas-makeutusjauheella ja vanilja viimeistelee makunautinnon.
Tänä ystävänpäivänä, jos koskaan, on suuri halu muistaa ystäviä viestillä, kortilla tai puhelinsoitolla. Viime vuosi meni eristyksissä eikä loppua vielä näy, mutta nyt on aika näyttää, että mielessä olette! Omistankin tämän suklaisen herkun kaikille ystävilleni ja toivon, että jo pian – toivottavasti jo tänä vuonna – istumme puisen ruokapöytämme äärellä pitkällä illallisella huone täynnä naurua. Siihen saakka – nauttikaa virtuaalisesti tästä herkusta, joka teille valmistin. Itse ’tyydyn’ nauttimaan tätä suklaaunelmaa rakkaideni kanssa tulevana sunnuntaina.
sormisuolaa)
1. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna puolet kermasta kaada suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.
2. Lisää loppu kerma ja mausta seos vaniljalla ja Hemesetas-makeutusjauheella. Jäähdytä seos täysin kylmäksi jääkaapissa. Helpointa on tehdä kerma-suklaaseos illalla ja antaa sen viilentyä sopivaksi yön yli.
3. Vatkaa viileä suklaakerma hyväksi vaahdoksi ja lusikoi tai pursota se kauniisiin lasiastioihin. Jos haluat mousseen suolakinuskisydämen, peitä ensin pohja moussella ja lusikoi päälle dulche de lechea, jonka päälle ripotat hyppysellisen sormisuolaa (esim. Maldon). Pursota kinuskisydämen päälle lisää suklaamoussea ja koristele pinta haluamallasi tavoin.
Mousse on mainiota ilman tuota kinuskilisääkin, mutta jos haluat briljeerata, niin go for it!
Kuten reseptistä näkyy, kalorimäärää pidetään kurissa makeuttamalla mousse Hermesetas-makeutusjauheella.
Olen tykästynyt tähän makeutusjauheeseen muutamastakin syystä. Ensimmäinen syy on se, että sitä käytetään yksi yhteen sokerin kanssa eli mittailujen kanssa ei tarvitse kikkailla. Jos resepti vaatii teelusikallista sokeria, tätä keveää jauhetta laitetaan ruokaan saman verran. Iisiä!
Toinen syy on se, että makeansyömiseni ei rajoitu viikonloppuihin tai juhliin, joten mieluusti makeutan keveämmällä makeutusaineella leivonnaisia ja jälkiruokia. Muuten tämä salilla huhkiminen ei hyödyttäisi mitään, kun suun kautta pistelisin kaikki kalorit vyötärölle. Ei näin!
Kolmas syy Hermesetaksen suosimiseen on maku. Makeutusjauheet ja -nesteet eivät enää kykyään anna ruokiin ikäviä sivumakuja, vaan tuovat simppelisti makeutta, jossa ei ole eroa sokerilla maustettuun. Näin!
Tämä jälkiruoka vaatii loppuun pienen varoituksen sanan. Suklaamousse ON ihanaa. Liian ihanaa, sano mun sanoneen. Joten älä maista tätä herkkua ennen kuin vasta tarjoiluvaiheessa ystäväsi kanssa – muuten saattaa olla, että tarjoiltavaa ei jää. Ei mulla näin ole tietysti käynyt, mutta kaverilta kuulin..!
Suloisen keveää ystävänpäivää kaikille!
Maista myös:
Luumu-uunipuuro
Mosaiikkijuustokakku
Yhteistyössä Hermesetaksen kanssa.