Burrata-veriappelsiinisalaatti on varsinaista värin ja maun sinfoniaa. Lempeän hapokas ja maukas veriappelsiini, suussasulavan kermainen burrata ja rucola sukeutuvat yhdessä suloiseksi satokauden salaatiksi.
Näillä aineksilla ei voi epäonnistua. Sen huomasin jo muutama vuosi takaperin Lontoossa, kun maistelin Ottolenghin Nopi-ravintolassa vastaavanlaista salaatti. Simppelit, lähikaupasta löytyvät ainekset suorastaan soivat yhteen.
Ottolenghin salaatin päällä taisi olla vielä pikkelöityjä korianterinsiemeniä. Korvasin ne tässä salaatissa sillä, että kastikkeessa on murskattua korianteria. Olen suuri korianterinsiementen fani, niillä saa hauskaa makua moneen ruokaan. Tässä ne ovat must! Ja niille tiedoksi, jotka eivät tuoreen korianterin mausta pidä, että älä silti skippaa korianterinsiemeniä. Niiden makumaailma on aivan jotain muuta.
- Huuhtele rucola ja auringonkukanversot, valuta talouspaperin päällä.
- Leikkaa veriappelsiineistä päädyt pois. Aseta appelsiini leikkuulaudalle leikattu pääty alaspäin ja leikkaa kuoret sivuilta siivuina hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa lopuksi pois mahdolliset jäljelle jääneet valkoiset osat. Leikkaa veriappelsiinit siivuiksi. (Voit halutessasi vaihtoehtoisesti fileoida veriappelsiinit leikkaamalla hedelmälihan kalvojen välistä pois siivuttamisen sijaan.)
- Valmista vinegretti mittaamalla ainekset kulhoon ja vatkaamalla ainekset hyvin sekaisin.
- Kokoa vihreät ainekset lautasen toiseen reunaan, veriappelsiinisiivut toiseen ja nosta pullea burrata ainesten keskelle. Valuta kastiketta salaatille ja viimeistele annos mustapippurirouhaisulla.

Ja kuinka helppo ja herkullinen tämä salaatti onkaan, kauneudesta puhumattakaan!
Pääsitkö veriappelsiinien makuun?
Maista myös:
Veriappelsiinisiika
Juuressalaatti veriappelsiinilla
Veriappelsiini-kuhaceviche
Veriappelsiinicrostinit
Heli sanoo
Hei! Tuo salaatti kuullostaa niin herkulle! Menee kokeiluun ensi vkl, kun tulee ystävät kylään. Onko sinulla suositusta viiniksi? En oikein osaa miettiä, millainen viini tuohon kävisi.
Kiitokset muistakin ihanista ohjeistasi ja aurinkoista kevättä!
Mari sanoo
Moikka, jos ja kun vieraille tarjoat, niin kaataisin lasiin jotain ihanaa roseeviiniä. Sen maku- ja värimaailma istuisi upeasti tämän hapokkaan, mutta kuitenkin rikkaan salaatin kanssa. Aivan ihana roseeviini on Georges Duboeuf Beaujolais Rosé, viitisentoista euroa. Kuiva ja sopivasti hapokas, jotta kestää veriaplarin. En ole tätä komboa yhdessä testannut, mutta uumoilen, että voisi olla bueno. Kiitokset kehuista ja toivottavasti pysyt jatkossakin mukana menossa! Aurinkoa sinne!