Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Oletko jo maistanut – veriappelsiiniceviche

28.1.2019 by Mari

veriappelsiinireseptejä, veriappelsiiniceviche

Nyt vielä ehtii purra hampaansa mehukkaisiin, mutta hitusen tavallisia appelsiineja kirpsakampiin veriappelsiineihin. Ja tähän mahtavan mainioon veriappelsiinicevicheen.

Juurikin tuon hyvän hapokkuutensa ansiosta veriappelsiinit sopivat erityisen hyvin myös suolaisten ruokien valmistukseen. Niissä on enemmän potkua näes.

Veriaplareiden sesonki on ohi yhtä nopeasti kuin se on alkanutkin eli ei kannata vitkastella. Osassa veriappelsiineja on mehevän verevän punainen väri ja toisissa vain hennosti punaista raitaa. Mutta maku on hieno. Nappaa alta Italehteen rustailemani herkkuresepti elikäs veriappelsiiniceviche.

veriappelsiiniceviche

VERIAPPELSIINICEVICHE

400 g kuha- tai siikafileitä

1 1/2 dl limen mehua

1/2 ruukku korianteria

1/2 fenkoli

½ makea sipuli

pätkä chiliä

3 veriappelsiinia

1/8 dl oliiviöljyä

2 tl sormisuolaa

mustapippuria myllystä

Silppua kala kuutioiksi ja laita se marinoitumaan limen mehuun 15 minuutiksi. Poista chilistä siemenet. Hienonna chili sekä siivuta sipuli.  Poista fenkolista puumainen sisus ja leikkaa siitä terävällä kuorimaveitsellä tai mandoliinilla ohuita suikaleita. Leikkaa veriappelsiinit nahattomiksi lohkoiksi.

Kaada marinointilemenä käytetty limen mehu pois ja lisää astiaan oliiviöljy, mausteet, chili sekä fenkoli- ja sipulisiivut. Sekoita ja kokoa tarjoiluastiaan. Koristele korianterinlehdillä. Tarjoile ceviche nachoslastujen kanssa.

Ohjeesta tulee alkupala neljälle.

—–

Tykkään kovasti espanjalaisista Albarinõista ja niiden mineraalisesta, hitusen suolaisesta mausta ja nautin niitä usein kala-aterioiden kanssa, missä kala tarjoillaan raakana. Kuiva ja hyvähappoinen Atlantis Albarinõ istuu raikkaan cevichen makumaailmaan mainiosti ja komppaa sitruunaisena cevichen raikasta makumaailmaa.

Filed Under: iltalehti, kala ja äyriäiset, Korkattu, pientä hyvää, Reseptit, ruokablogi, Valkoviinit Tagged With: kuhaceviche, veriappelsiiniceviche

« Madetta uudella tavalla – paistetut mateen pyrstöt
Talviherkuttelua – hirvipaisti, sherrykastike ja savustetut nauriit »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The more you eat, the less flavor; the less you eat, the more flavor. Kiinalainen sanalasku

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta