Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Nyt jo jotain muuta – seesamiparsat

8.4.2019 by Mari

seesamiparsat, parsaa aasialaisittain, parsareseptejä

Vihreä parsa täyttää somefeedit – ja miksi ei täyttäisi. Parsalla polkaistaan kevät käyntiin. Jos perinteiset valmistustavat tympii jo, kokeile näitä aasialaisen twistin seesamiparsoja. Ovat tosi jees!

Huh, tuntuu, että siit on iäisyys, kun kirjoitin viimeksi blogiin – ja niinhän siitä onkin. Viime viikko hurahti menemään Italiassa, Toscanassa.

Ja hei, ei huolta, sielläkin oli vielä vilakkaa, kun saavuimme. Veimmekö sitten viileän ilman mukanamme, sillä edellisellä viikolla oli ollut 24 astetta ja aurinkoa..Mutta reissu oli mainio, kuten instaa seuranneet varmasti jo huomasivatkin.

Taas on reppu täynnä mainioita viinivinkkejä, mitä mainioimpia ruokaohjeita ja luonnollisesti, järjetön määrä kuvia. Niin kännykässä kuin digikamerassa.

Mutta back to parsa. Tämä seesamiparsa-ateria niiaa hennosti Aasian suuntaan ja tuo uutta makua kaikille jo paljon lähiviikkojen aikana parsaa purreille. Tärkeintä on, että seesamiparsoja ei ylikypsennetä. Parsat saavat ainoastaan kevyen esikypsennyksen vedessä ja maukkaan pinnan pannulla. Se riittää. 

seesamiparsat, parsaa aasialaisittain

SEESAMIPARSAT
4 hengelle

500 g parsaa
1 tl suolaa
vettä
2 rkl seesaminsiemenöljyä
1 rkl miriniä eli japanilaista riisiviinietikkaa
1/2 rkl soijaa
3 rkl seesaminsiemeniä

Koristeeksi thaibasilikan lehtiä

Huuhtele parsat ja leikkaa pari senttiä tyvestä pois. Pätki parsa vinoiksi paloiksi ja keitä parsoja hetki, n. 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hitusen väriä.

Kuumenna seesaminsiemenöljy paistinpannulla, lisää parsat ja paista parsapaloja muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon pätkiksi, 2-3 keitto, paisto öljyssä, päälle seesaminsiemenet Mausta parsat mirinillä ja soijalla ja siirrä parsat tarjoiluastiaan. Koristele annos paahdetuilla seesaminsiemenillä sekä aromikkaan thaibasilikan lehdillä.

Seesamiparsat sopivat ihanasti (itse)savustetun lohifileen seuralaisiksi tai lisukkeeksi grillistä nostetulle, tirisevälle entrecotepihville, joka päällä sulaa inkiväärimaustevoi.

seesamiparsat, parsaa aasialaisittain

Muita parsaherkkuja – näitähän riittää:

Parsaranskalaiset
Savustettu parsa
Parsarisotto
Sitruunainen parsakeitto
Parsa-halloumivarras
Höylätty parsasalaatti

 

Lisää Jotain maukasta ?

Instagram / Facebook / Twitter 

Filed Under: Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, gluteeniton, grillistä, lisukkeet, pientä hyvää, Reseptit, vihannekset ja juurekset Tagged With: parsaa aasialaisittain, parsareseptejä, seesamiparsat

« Ihanan kamala – onigirazu eli sushi sandwich
Lempiruokaa twistillä – aasialainen tartar »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Sleep 'til you're hungry, eat 'til you're sleepy. Tuntematon

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta