Tänä kesänä meillä eniten valmistettu grilliherkku on ollut sumakkikukkakaali. Ja hahaa, ei sen valmistaminen lopu, vaikka grillailu hiipuisikin. Grillattu sumakkikukkakaali kun onnistuu uunissakin.
Vaikka kesä onkin kääntynyt ehtoopuolelle, ei vielä pakata grillejä talviteloille. Mikä sen ihanampaa kuin työpäivän jälkeen lämmitellä grilliä ja istuskella lempeässä säässä takapihalla. Jos grilli löytyy vain mökiltä, niin valmista sumakkikukkakaali uunissa ja unohda ulkona istuskelu.
——-
Grillattu sumakkikukkakaali
2 kukkakaalia
1/2 dl ruokaöljyä
2-3 tl sumakkia
1 tl sormisuolaa
rouhaus mustapippuria
Esikeitä kukkakaalia noin viiden minuutin ajan niin, että kukkakaali vain hieman pehmenee, mutta ei varsinaisesti kypsy. Leikkaa se siivuiksi.
Sekoita marinadin ainekset ja sivele kukkakaalisiivut kauttaaltaan marinadilla. Asettele kukkakaalin palat halsteriin ja halstraa grillissä kukkakaaleihin hyvä väri.
Mikäli valmistat kukkakaalin uunissa, ei esikeittämistä tarvita. Kypsennä tällöin marinoituja kukkakaalia 225 asteisessa uunissa 15-20 minuutin ajan.
Reseptini on julkaistu aiemmmin heinäkuussa Iltalehden Ruokatorstai-sivuilla.
——-
En ole vielä keksinyt, mihin sumakki ei kävisi. Se on mielestäni mitä mainioin mauste, sillä siinä on mukava, hiukan sitruunainen maku ja se ei ole ollenkaan tulinen. Sumakkijauheen väri on syvän punainen, siitäkin se saa pisteet multa.
Mihin itse ripottelet sumakkia mausteeksi?
Lisää Jotain maukasta ?
Instagram / Facebook / Twitter
Viikonlopppukokki sanoo
Sumakki käy tosiaan ihan kaikkeen. Minä tykkään maustaa sillä kasviksia, lihaa ja kalaakin. Ainakin rasvaiselle lohelle se käy erinomaisesti.
Mari sanoo
Joo, lohen kanssa sumakki tai ras el hanout on ihan super!