Nyt voi kyllä kokemuksen syvällä rintaäänellä todeta, että unohda kaupan valmiit piparikuorrutteet. Valkuaisesta ja tomusokerista kuohkeaksi vatkattu royal icing eli pikeeri peittoaa valmiskuorrutteet mennen tullen. Se kun maistuu ja näyttää ihanalta!
Tänä vuonna tein päätöksen, että panostamme piparien koristeluun, emme niinkään niiden leipomiseen. Ostin siten valmiina pari pakettia pipareita, tomusokeria ja kaikenmaailman koristeluhärpäkkeitä. Ja valmistin kolme trendikkäästi pastellia piparikuorrutetta pikeeristä.
Pikeeri eroaa kaupan kuorruteista siten, että se on kuohkeaa, se kovettuu hyvin ja muuttuu mattaisen kauniiksi kuivuessaan. Sen levittäminen sotkematta on myös huomattavasti helpompaa kuin tomusokeri-vesikuorrutteen. Ja se todellakin maistuu vielä hyvältä eikä ole edes vaikea tehdä.
- 3 valkuaista
- 4 1/2 dl tomusokeria
- punaista ja sinistä karamelliväriä
- Koristeluun pastellisävyisiä nonparelleja, koristeluulia sun muita härpäkkeitä.
- Erottele valkuaiset kolmeen eri kulhoon ja lisää joukkoon 1 1/2 desilitraa tomusokeria. Vatkaa sähkövatkaimella voimallisesti kolmen minuutin ajan, lisää muutama tippa karamelliväriä ja kuorruta piparit tällä kuorrutteella. Pursottimella saat tehtyä pieniä koristeita, mutta kuvan piparien valmistukseen ei tarvittu kuin pieni teelusikka, jolla kuorrute pipareille levitettiin.
- Liila kuorrute sekoitettiin muutamasta pisarasta sinistä ja punaista karamelliväriä ja vaalenpunainen sekä sininen muutamista pisaroista punaista ja sinistä väriä. Laita väriainetta varoen, jotta sävy pysyy pastellina.
- Ohjeesta syntyy kolme eriväristä kuorrutetta.
- Nyrkkisääntönä yhteen satsiin kuorrutetta voi pitää 1/4 dl valkuaista (1 pienen kananmunan valkuainen) ja 1 1/2 desilitraa tomusokeria, joita vatkataan kuohkeaksi n. kolmen minuutin ajan. Kuorrute on riittoisaa.

Hauska vinkki pikkujouluihin on laittaa esille pieni pöytä, jossa valmispipareita, kuorrutteita sekä erilaisia nonparelleja ja koristekuulia ja vieraat saavat koristella pipareita illan aikana. Jokainen saa sitten oman piparinsa sellofaaniin käärittynä matkaansa.
Jos kuitenkin haluat piparin tuoksua kotiin, niin testaa tämä herkullinen, Syötäviä vietäviä-kirjastani löytyvä spelttipiparien ohje. Jotain maukasta-instatilillä on sunnuntaihin asti arvonnassa kaksi tällaista kirjaa, klikkaa mukaan osallistumaan.
En tiedä mikä tuossa pikeerikuorrutteessa on, mutta se saa piparit maistumaan ja näyttämään aivan addiktoivan ihanilta. Testaa pois!
Lisää Jotain maukasta ?
Instagram / Facebook / Twitter

Marika´s Marjakuja-blogi says
Todellakin lähti testaukseen, ehkä jo viikonloppuna. Apulaisia löytyy ja varmasti myös ne tulee syötyä. Oikein kivaa viikonloppua sinulle!
Mari says
Meilläkin tehtiin uusi satsi tänään!
piapas says
Nättejä kuin karamellit! Tulisikohan tästä ensimmäinen joulu, jolloin meillä koristellaan piparit?!
Mari says
Suosittelen lämpimästi. Hauskaa on!
Piiku says
Aivan ihania kaunokaisia. Itselläni on myös vähän samantapainen kuorrute mutta tämä on helppo ja nopsa ainakin 🙂
Mari says
Kiitos, kiitos!
Kulinaari says
Onpa kauniita! Itse tehty on aika itse tehty ja voittaa valmiit mennen tullen. Ihanaa joulunaikaa!
Mari says
Kiitos ja makoisaa joulunaikaa sinnekin!
Sirkku says
Pikeeri on tosiaan helpompaa käsiteltävää kuin tomusokeri-vesikuorrute. Ihailen yleensä vain toisten tekemiä upeuksia, mutta pitäisköhän joskus itsekin uskaltautua koristelemaan pipareita…
Mari says
Kannattaa! On hauskaa puuhaa!
Dinner4u2 Mirka & Pauliina says
Sun kauniit piparit kyllä houkuttaa kokeilemaan pikeeriä! Ensi viikonloppuna olisi tiedossa pipareiden leipomista ja koristelua, tätä pitää nyt siis kokeilla!