Yksi tämän kesän suosikkiherkkujani – sellaisia uusia – oli savustetut uudet perunat. Tein niiden kanssa, kylmää kun oli, hirvenniskapataa ja voi äly, että oli makoisaa.
Seuraavaksi testaan samaiset perunat kermaisen kantarellikastikkeen kanssa. Ei voi olla kuin huippua!
Uuen perunat imaisevat mainiosti savunmakua ja saavat siitä tummaa sävyä pintaansa. Silliäkin voisi sovitella näiden herkkupottujen kera.
- 1 kg perunoita
- suolaa
- voita
- tilliä tai muuta yrttiä
- 1/2 dl kantarelleja
- Lisäksi pari kourallista kirsikkasavustuslastuja
- Keitä pieniä uusi perunoita noin 10 minuutin ajan. Nosta potut savustuspönttöön tai grilliin, jossa on sopiva hiillos. Nakkaa lastut grilliin ja grillaa perunoita noin 15 minuutin ajan.
- Paina perunat haarukalla litteäksi ja paista voissa pienten kantarellien kera, kun pinta rapeutuu ja kantarellit kypsyvät. Silppua pinnalle tilliä, rouhaise päälle pari kierrosta mustapippuria ja lisää vielä lopuksi hieman sormisuolaa.
Mutta savustetut potut maistuvat sellaisenaankin, ilman lisäpaistoa. Kokeile graavilohen, sillin, sienikastikkeiden tai simppelin pihvin kera. Ja jos savuperunoita jää, siivuta ne, lisää joukkoon kermaviiliä ja tilliä ja nauti herkullinen, savuarominen perunasalaatti.
Tsekkaa kesän maukkaimmat reseptit Jotain maukasta IG-tililtä.
Nanna says
Kohta pyärryn, mun tekee niin mieli kantarelleja. Ja ehkä savustettuja perunoitakin, muttei voi tietää, kun en oo maistanut koskaan… ehkä ne just puuttuu mun elämästä nyt. Savustetut perunat.
Mari says
Ne ne on, Nanna. Ei kantarellit, vaan ne savustetut perunat. Tee heti tänään 🙂
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi says
Ooh. Savustetut perunat on ihania!
Myös savustetut tomaatit ja sipulit on ihan huikean hyviä.
Mari says
Savunmaku tekee vihanneksista jotenkin todella ruokaisia.
Peggy says
Minä en ole päässyt vielä koskaan savustuspuuhiin enkä maistelemaan sen koommin savustettuja perunoita. Superkauniilta ne ainakin näyttää ja noi kanttikset, kyllä kiitos!
Mari says
Älyttömän hyvä lisuke tämä oli, riistan kanssa aivan priima.
Kulinaari says
Hauska idea! onnistuisikohan savustuspussissa? Kerrostalossa asuvana ei oikein muuten onnistu.
Mari says
Kyllä varmasti jonkin verran savunmakua savustuspussillakin saa. Testiin vain.
Heidi K. says
Uudet perunat on kyllä parasta mitä tiedän. Ja ne on parhaimmillaan juuri tällaisissa aika yksinkertaisissa, mutta herkullisissa resepteissä <3
-Heidi
Mari says
Kiva välillä vähän testailla niitä muullakin tavalla kuin keitettyinä.
Kati says
Vau, superherkullisen kuulloinen lisäke! Oletko kokeillut muilla lastuilla kuin kirsikalla vai onko kirsikka ehdoton? Toimisiko esim omena?
Joka tapauksessa kiva, että on tällaisia raikkaita ja terveellisiä tapoja käyttää syksyn sieniä 😛 Kokeiluun menee!
http://hitsosumia.wordpress.com