Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Kurpitsarakkautta ilmassa – kurpitsafondue

28.10.2016 by Mari

mari-moilanen-1

Kurpitsafonsue – mikä syysherkku!

Huomaan, että suhtaudun tunteella moneen vihannekseen ja juurekseen. Osa niistä on vain niin vedet kielelle herauttavia ja inspiroivia, että en mahda sille mitään. Sormet syyhyää päästä kokkaamaan. Ja kurpitsalla etenkin on tällainen vaikutus muhun.

Blogistani löytyy liuta kurpitsareseptejä ja joka syksy niitä syntyy lisää. Miksi? No kun kurpitsa vain on niin herkullinen, värikylläinen ja monipuolinen raaka-aine.

Nyt menin ja kaappasin Alkon IG-tilin ja into piukeana kokkaan siellä kaikkia herkkuja kurpitsasta. Käypä katsomassa, mitä tässä tulevien päivien aikana syntyy.

kurpitsarisotto-mari-moilanen-13

Lupailin kertoa suunnuntaina eli tänään, että minkä  ihastuttavan, venyvän herkun ylimmän kuvan kurpitsa sisälleen kätkee. Venyvä herkku on luonnollisesti kurpitsan sisään keitelty juustofondue, kurpitsasfondue, mainio alkutalven illanistujaisten herkku.

kurpitsafondue-mari-moilanen-3

Kurpitsafondue
2016-10-30 07:58:52
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 1 (n. 2 kg) kurpitsa
  2. 1 pkt (400 g) valmisfondueta, esim. President
  3. 250 g Gruyere-juustoa
Valmistusohjeet
  1. Leikkaa kurpitsasta hattu pois ja koverra siemenet lusikalla. Raasta Gruyere-juusto hienoksi.
  2. Paista kurpitsaa uunissa 180 asteessa 50-55 minuuttia. Kurpitsan liha saa hieman jo pehmentyä.
  3. Täytä kurpitsa vuorotellen fondueaineksilla ja Gruyerellä. Nosta kurpitsa takaisin uuniin ja paista 200 asteessa vielä noin 35 minuuttia, kunnes juusto on kiehuvan kuumaa.
Vinkit
  1. Tarjoa lisäksi rapeakuorista leipää ja raikkaista vihanneksia. Fondue nautitaan ensin leipien kanssa ja lopuksi pehmeä, juustoinen kurpitsanliha hotkitaan parempiin suihin..
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/

Last, but not least: makea kurpitsaherkku.

kurpitsa-browniet-mari-moilanen-4

 

Seuraa @jotainmaukasta IG-tiliä ja nappaa resepti-, viini- ja matkavinkit heti tuoreeltaan.

Tiesitkö tämän kurpitsasta?

Kurpitsat jaetaan syötäviin talvi- ja kesälajikkeisiin sekä ei-syötäviin koristekurpitsoihin.

Alun perin kurpitsat rantautuivat Eurooppaan Keski-Amerikasta.

Suomalaiset syövät vuosittain noin pari kiloa kurpitsaa per nuppi, mutta kulutus on selvässä kasvussa. Myös kotimainen tarjonta on kolminkertaistunut viime vuosina. Kurpitsoja löytyy kauppojen hyllyiltä jos jonkinmoisia.

Kurpitsat sopivat keventäjille, sillä esimerkiksi talvikurpitsan energiapitoisuus on vain 18 kcal 100 grammaa kohden. Kurpitsat eivät sisällä rasvaa ja hiilihydraattejakin niissä on erityisen vähän.

Terveellisiäkin kurpitsat ovat. Ne sisältävät terveellisiä kuituja ja runsaasti K-, A-, B- ja C-vitamiineja tai niiden esiasteita. 

 

Nappaa tästä maukkaita kurpitsaruokia kurpitsafonduen lisäksi:

Kurpitsarisotto
Kurpitsapannukakut
Kurpitsa-suklaabrowniet
Uunikurpitsat
Kurpitsakeitto
Kurpitsafalafelit
Kurpitsaketsuppi

Yhteistyössä Alko Oy:n kanssa

yhteistyo

 

Filed Under: sisältöyhteistyö, vihannekset ja juurekset Tagged With: instakaappaus, kurpitsa, kurpitsafondue, kurpitsaherkkuja, kurpitsareseptejä, kurpitsarisotto, kurpitsaruokia, mitä tehdä kurpitsasta

« Rakastatko?
Sous sentään, mikä lohi! »

Comments

  1. Dinner4u2 / Pauliina says

    30.10.2016 at 13.33

    Tämä on todella mainio, alkavaan talvee sopiva herkkua. Aivan ihana resepti! 🙂

    • Mari says

      30.10.2016 at 21.01

      Eikö! Ja niin hyvää.

  2. Merituuli Hemilä says

    30.10.2016 at 14.04

    Siis mitä on fondue-ainekset? En ole semmoisia käyttänytkään. Hauska ja kaunis idea tämä!

    • Mari says

      30.10.2016 at 18.42

      Siis kommunikoinkohan nyt epäselvästi. Tarkoitan kaupan valmisfondueseosta, esim. President-merkistä löytyy. Sisältää siis valmiin fondueseoksen, jota maistoin vielä gryere-juustolla.

  3. Sari says

    30.10.2016 at 15.05

    Minuakin kiinnostaa mitkä tuo fondue-aines on. Aivan ihanan näköinen dippailukulho.

    • Mari says

      30.10.2016 at 21.00

      Valmisfondueseosta tarkoitan. Täytyy kirjoittaa toisin reseptiin ?

  4. Kirsi / Tekila's Bakery says

    30.10.2016 at 15.17

    Kurpitsa on kyllä monikäyttöinen. Ihanat kuvat!

    • Mari says

      30.10.2016 at 21.00

      Kiitos!

  5. Ninni says

    30.10.2016 at 17.40

    Kiva idea! Ja kuten monille muillekin, myös minulle fondueainekset on tuntematon.

    • Mari says

      30.10.2016 at 20.59

      Fonduevalmisseoksesta on kyse, löytyy lähikaupoistakin yleensä.

  6. Alisa, Suusta suuhun says

    30.10.2016 at 20.57

    Äääh, olisinpa lukenut tämän jutun jo perjantaina :(( Meillä oli lauantaina vieraita, joille yritin keksiä jotain kivaa ja vähän erilaista illallisideaa Halloweenin henkeen ja tämä olisi ollut _aivan_täydellinen_. Menee takuuvarmasti testiin joku kerta.

    • Mari says

      30.10.2016 at 20.58

      No hitsit, mutta onneksi kurpitsoja on vielä pitkään..!

  7. Sirkku says

    31.10.2016 at 10.22

    Hurahdan kurpitsaan vuosi vuodelta yhä enemmän ja enemmän. Olen tehnyt risottoa, lasagnea, keittoa ja vaikka mitä muuta, mutta fondueta en. Pistetään muistiin 🙂

    • Mari says

      8.11.2016 at 20.37

      ??

  8. peggy thomas says

    31.10.2016 at 22.12

    Minun pitää kyllä kokeilla tuollaista fondueainesta, ihan on tuntematon juttu. Hurmaavat kuvat!

    • Mari says

      8.11.2016 at 20.37

      Kiitos!

  9. Aila says

    1.11.2016 at 20.41

    Ihania kurpitsaohjeita! Tuo fondue on ihana idea!

    • Mari says

      8.11.2016 at 20.36

      Eikö!

  10. vuocho says

    4.11.2016 at 22.00

    Kurpitsa on ihanaa niin kovin monella tavalla 😉

    • Mari says

      8.11.2016 at 20.36

      ?

  11. Verra says

    5.11.2016 at 23.03

    Miten hieno idea! Pysyykö fondue hyvin kuumana tuolla kurpitsassa?

    • Mari says

      8.11.2016 at 20.35

      No kyllä se sen syömisen ajan pysyy, kun kurpitsakin on tulikuuma.

  12. Taru/Pullahiiri says

    5.11.2016 at 23.23

    Ihanaa kurpitsaa ja tuo tarjoiluidea on vaan niin kaunis!

    • Mari says

      8.11.2016 at 20.34

      Kurpitsa sopii myös vaikka salaattikulhoksi.

  13. Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi says

    6.11.2016 at 8.02

    kurpitsa on niin <3 nyt taidn elää viimevuotista kurpitsamaniaa punajuuren kanssa enkä vain saa siitä tarpeekseni!

    • Mari says

      8.11.2016 at 20.33

      Sama.

  14. Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi says

    6.11.2016 at 13.33

    Ihan huippu idea tarjota fondue kurpitsassa!
    Fondue on niin ihanaa pimeän ajan ruokaa.

    • Mari says

      8.11.2016 at 20.33

      Siinä on kaksinverroin syötävää ??

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Veriappelsiinimaniaa – veriappelsiinisiika
  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Musiikki soimaan, viinilasi käteen ja vasta sitten keittiöön.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta