SISÄLTÖYHTEISTYÖ:
Tämä ei lie epäselvää. Viikonlopun ruokakuvausworkshopissa käynyt haastattelija kysäisikin, että mitä kuvaan kaikkien mieluiten. No, kakkuja tietysti. Esimerkiksi tällainen kuningatarjuustokakku on mitä mainioin kuvattava.
Ja ihan mieletön syysherkku!
Innostava uusi raaka-aine, Creme Bonjour Kuningatar-tuorejuusto houkutti tekemään kuningatarjuustokakun. Mustikkaisia juustotäytteisiä kakkuja olen tehnyt, mutta että mukana olisi vadelmaa, niin ei, en ole kokeillut.
Ja tämä tuorejuusto kun on molemmat maut samaan rasiaan yhdistänyt, niin helppoa oli. Kotimaista vadelmaa ja mustikkaa on tarjolla, joten syntyy hyvä kakku.
- 400 g Crème Bonjour Kuningatar-tuorejuustoa
- 1 3/4 dl kermaa
- 1,5 dl kondensoitua maitoa
- 1 tl aitoa vaniljaa
- 1+1 dl mustikoita ja vattuja
- 4 liivatelehteä
- 1 pkt (154 g) Oreo-keksejä
- 50 ml sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
- ripaus kardemummaa
- ripaus suolaa
- Koristeeksi: mustikoita, vadelmia, laventelinkukkia, mustikkajauhetta
- Valmista ensin pohja. Murskaa oreot tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Lisää sula rasva, ripaus suolaa ja kardemummaa ja painele taikina pienen (halk. n. 18 cm) irtopohjavuoan pohjalle (peitä pohjalevy ensin leivinpaperilla). Paista n. 8 minuutin ajan 200 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.
- Liota liivatelehdet ohjeen mukaan. Soseuta marjat ja paseeraa ne siivilän läpi. Laita marjasose takaisin kattilaan, kuumenna nopeasti ja sulata liivatelehden soseen joukkoon.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää marja-liivatelehtiseos ja sekoita. Sekoita tuorejuusto ja kondensoitu maitotiiviste kulhossa, lisää kermavaahto sekä lopuksi jäähdytetty marjasoseseos. Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 4 tunnin ajan tai kunnes kakku on hyytynyt.
- Koristele mustikoilla, vadelmilla, laventelinkukilla ja ripota pinnalle lopuksi mustikkajauhetta.
- Kondensoitu maito tekee juustokakkuun ihastuttavan silkkisen rakenteen.
Halusin kakusta tummanpuhuvan. Ollaanhan menossa syksyä ja pimeää aikaa kohti, joten värjäsin valkoisen tuorejuuston marjasoseella hemaisevan herkullisen väriseksi. Myös pohjan piti noudattaa samaa, tummanpuhuvaa linjaa. Valitsin pohjakekseiksi mustat Oreo-keksit ja valinta osui nappiin. Lie sanomattakin selvää, että tämä kakku oli järisyttävän herkullinen, jumalaisen kaunis ja sellainen syksyisen päivän pelastaja. Yksi parhaimpia kakkuja, mitä olen vähään aikaa leiponut.
Se salainen ainesosa? Niin, se oli tämän uutukaisen Crème Bonjour Kuningatar-tuorejuuston lisäksi kondensoitu maitotiiviste, joka makeutti kakun, mutta myös tekee juustokakusta silkkisen suloista..!
Katso myös Suolaa ja hunajaa-blogin ihana grillattu laku-sitruunakakku lakritsituorejuustosta ja Kokit ja Potit Hannelen Juustokakkudippi ja sitruunakeksit.
Yhteistyössä Crème Bonjourin kanssa.
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi says
Ihana! Kondensoitu maito juustokakussa on tosi hyvä idea. Ja nämä kuvat, vitsit että oot <3
Mari says
Kiitos ihana! Kondensoitu maito todella toimi hyvin. Jatkossa käytän sitä aina. Kuvista. Joo, stailasin kakun, kannoin ulkopöydälle kaikki valmiiksi ja hain kameran. ja kun tulin kameran kanssa ulos, alkoi sataa. ei mitään pientä ripsutusta, vaan oikein kaatamalla. Suojasin kameraa ja napsin pari kuvaa, koska hitsit, olinhan juuri kaiken asetellut. Mutta pakko oli lopettaa, koska kamera olisi kärsinyt. Menin sitten sisälle ja otin toisenlaisia kuvia toisenlaisessa stailauksessa. Meinasin laittaa niitäkin tähän, mutta nämä viiden minsan räppäisyt olivat kuitenkin niin herkkiksiä, että näillä mentiin.. 🙂
Nimetön says
Hei! Osaisitko sanoa kuinka monelle hengelle tämä kakku riittää? Riittääkö ohjeesta 24cm vuokaan? Aion ottaa ohjeen kokeiluun, näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta! 🙂
Mari says
Heissan, tekisin kakusta puolitoistakertaisen isompaan vuokaan, jotta pohjataikinaa on riittävästi ja kakusta tulee mukavan korkea. Väri on sen verran herkullinen, että korkeutta on hyvä olla enemmän kun sentti tai pari.
Nimetön says
Jee kivaa kiitos nopeasta vastauksesta! 🙂