Broccoliini eli varsiparsakaali on tuore tuttavuus, johon saattaa törmätä vihanneshyllyillä. Nakkaa kauppakassiin vain, hyvää on! Tässä vinkiksi muutamia herkullisia broccoliinireseptejä.
Broccoliini on hybridivihannes. Se on kiinalaisen parsakaalin sekä tavisparskaalin risteytys ja aivan mainio sellainen.
Itse tykkään broccoliinista sen hoikkuuden ja rapeuden sekä miedon maun vuoksi. Ei parsakaalissakaan mitään vikaa ole, mutta ei se broccoliinille kauneuskisoissa pärjää.
- 2 ps (300 g) broccoliineja
- 1 pkt fetaa
- 3/4 dl pankojauhetta tai leivänkannikkarouhetta
- 1 sitruunan kuori
- 2 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- suolaa
- ripaus chilihiutaleita
- oliiviöljyä
- Murskaa leivänkannikat tehosekoittimessa ja lisää joukkoon chilihiutaleita, sitruunankuorta ja murskattua valkosipulia tai sekoita nämä mausteet pankojauhojen joukkoon. Asettele broccoliinit uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi, pirsota päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuroi, murskaa päälle feta ja viimeistele pankoseoksella. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan. Nauti sellaisenaan tai lisukkeena.
Itse laitan broccoliini useimmiten uunissa, erilaisin lisukkein. Päivän Iltalehdessä ihan raikkaasti sitruunan ja fetan kera.
Kokeile myös näitä broccoliinireseptejä:
Aasialainen naudanlihasalaatti wokatuilla broccoliineilla
Tempurabroccoliinit
Jael says
Olen hulluna brokkoliiniin.Täällä omalla suunnallani sitä on saanut jo aika monta vuotta,ja nyt keväällä kun sitä sai todella edullisesti söin sitä ihan kyllästymiseen saakka;D
Mari says
Se on kyllä herkkua !
Peggy says
Brokkoliini on todella hyvää ja sitä onkin tullut kokkailtua tänä vuonna paljon, muttei kertaakaan uunissa. Herkullisen kuuloinen resepti!
Mari says
Kannattaa testata!
Kerttu says
Uunibrokkoliini täytyy heti laittaa testiin, vaikuttaa toooosi hyvältä!
Mari says
Ja sitä se oli!
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi says
Se on sellainen kaunotar, etten olisi uskonut näin lemmekkäästi katselevani vihannesta. Hyvin se on myös ostajansa löytynyt, monesti on kaupan hyllyt huudelleet tyhjyyttään…
Mari says
Näinpä juuri!
vuocho says
Meilläkin on broccoliiniin tykästytty, mutta nyt ihan viime aikoina ei sitä ole lähimarketista löytynyt. Ajattelin sesongin päättyneen, mutta onkohan kyse vain kaupan tilaajasta?
Ihanaa minusta ihan yksinkertaisesti pannulla hetken paahdettuna ja valkosipulilla höystettynä. Sitten vaan tarjoilulautasen pohjalle sitruunamehua, oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria. Broccolinit pyöritellen päälle ja herkuttelemaan!
Mari says
Hyvä broccoliiniateria ei tosiaan paljoa väsäämistä vaadi.
Kermaruusu says
Kiitos ohjeesta, kokeiluun menee.:)
Mari says
Hyvä, hyvä!
Alisa, Suusta suuhun says
Oi kiitos kyllä maistuisi! En ole vain onnistunut löytämään sitä lähikaupoistani 🙁
Mari says
Juu, joka kaupasta ei kyllä löydy.
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi says
Broccoliini on minun supersuosikki. Ihanat nuo sinun reseptit! Minäkin laitan sitä useimmiten uunissa tai grillissä. Tykkään, kun varret ovat napakoita ja pienimmät kukinnot paahtuneita.
Varsiparsakaali onkin muuten tosi hyvä suomennos. Olen tainnut aiemmin kuulla vain versova nparsakaalin ja joskus vähän harhaanjohtavan varsiparsan.
Hanna says
Broccoliinit on niin ihania! Ja just tällee parhaimmillaan, simppelisti tehtynä. Pitää ensi kesänä koittaa itse kasvattaa 🙂
Heidi K. says
Mä rakastan broccolinia! Hauskaa kyllä, että keskustasta en ole sitä koskaan löytynyt, mutta mökin lähikaupan hyllystä löytyy…
-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Elina/Chocochili.net says
Täälläkin on ihastuttu broccoliniin! Käytän sitä itse useimmiten wokkiruoissa: superhelppo ja nopea arkiwokki syntyy broccolineista, tofusta tai tempestä sekä muista mitä-kaapista-löytyy -vihanneksista.