Suklaapannukakut! Tattarijauhoilla leivottuna. Sitten tarvitaan vain kuppi kuumaa kahvia ja vaahterasiirappipullo. Sunnuntaiaamu on täydellinen, ainakin omasta mielestäni.
Kukapa ei pitäisi sellaista paksuista, amerikkalaistyyppisistä pannukakuista. Ja kun ne vielä ovat suklaisia ja koristeena hieman banaania.
Leivoin nämä suklaapannukakut tattarijauhoilla, joten herkku on myös gluteeniton.
Suklaapannukakut
2016-01-16 11:17:07
Tulosta
Ainesosat
- 2,5 dl tattarijauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 munaa
- 3 dl piimää
- 1/2 dl kookossokeria tai ruokosokeria
- 1 tl aitoa vaniljaa jauheena
- Lisäksi 1/2 banaani ja voita tai kookosöljyä paistamiseen
Valmistusohjeet
- Mittaa piimä kulhoon. Lisää piimään suola ja sokeri ja sitten jauhot, joihin olet sekoittanut kaakaojauheen ja leivinjauheen.
- Paista pannukakkuja miedolla lämmöllä blinipannulla tai syvällä lettupannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Laita ensin pannulle rasva, sitten banaaninviipale ja lopuksi pannukakkutaikinaa.
Vinkit
- Näistä pannukakuista tulee paksuja, amerikkalaistyylisiä pannukakkuja, joiden paistamisessa ei voita säästellä ja päälle norotetaan runsaasti vaahterasiirappia.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Muuten, Vantaan Sanomissa oli ilahduttava arvostelu Sitä parempi soppa 2-kirjasta. Näitä on mukava vieläkin lukea, vaikka kolmas kirja tässä kovasti työn alla ja ajatuksissa.
Nämäkin ovat hyviä aamunaloittajia:
Spelttipannukakut
Suolaiset pekoni-kesäkurpitsapannukakut
Nina sanoo
Hei. Houkutteleva ohje. Olisiko ideaa millä piimän voisi korvata, jotta näistä saisi myös maidottomia?
Mari sanoo
Manteli-, soija- tai hasselpähkinämaidolla esimerkiksi. Tosin laita sitä vähän vähemmän kuin piimää. Taikinan tulee olla paksua, jotta pannarit saa nätisti käännettyä.