Puuroja olen heikko syömään. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö kaurahiutaleita meillä kuluisi.
Granolaa on tehty lukemattomia kertoja ja eri versioita kesästä alkaen. Ja onpa sitä laitettu muihin ruokiinkin. Nyt tein granola-aineksista käsilaukkuversion. Patukan, joka kulkee mukana ja vie vaikka suuremmankin nälän.
Laitan aina granolaan kanelia ja kardemummaa, koska silloin maku tuo mieleen pullan tai ihanaisen korvapuustin.
Granolapatukat
75 g voita
1/2 dl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
1/2 dl vaahterasiirappia
1/2 dl maapähkinävoita (karkeaa, pähkinärouhetta mukana)
1 vaniljatangon siemet
1/2 dl riisimuroja
4 dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa (laitoin vihreää, mutta tavallinenkin käy)
4 palaa suklaata rouhittuna
Päälle rouhittua pähkinää maun mukaan tai suklaapaloja, valkoinen ja tumma, molemmat käy..
Mittaa kattilaan voi, sokeri, vaahterasiirappi ja maapähkinävoi. Kuumenna ja aina kiehahtaa hetki. Mittaa tällä välin astiaan kaurahiutaleet, kaneli ja kardemumma. Kaada voiseos kaurahiutaleiden joukkoon, sekoita hyvin ja anna jäähtyä. Lisää sitten joukkoon neljä palaa tummaa suklaata rouhittuna. Levitä granolataikina vuokaan ja painele haluamasi paksuiseksi levyksi. Koristele toinen puoli levystä suklaarouheella ja toinen puoli pähkinärouheella. Anna taikinan olla hetki jääkaapissa ja leikkaa se sitten paloiksi. Säilytä palat jääkaapissa.
Hiutaleita tulee syötyä tässä hyvin, mutta maku on jotain aivan muuta. Kuin siinä puurossa..
Resepti on mukana Myllärin Luomun järjestämässä ´Inspiroivin leipoja´-kisassa.
Nanna sanoo
Minäkin meinasin ottaa osaa jollakin graqnola-reseptillä. Tämä kuulostaa kuitenkin niin hyvältä, että taidan tehdä tätä! 🙂
Jotain maukasta sanoo
Moikka! Mä olen niin hulluna granolaan, että olen suihkinut sitä sinne sun tänne ja kehitellyt siitä kaikenmaailman reseptejä. Mutta testaa nämä ihmeessä, on niin namia!