Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Tämä Sipuli ei itketä

19.9.2013 by Mari

Tunnustan rakkauteni.

Tunnustan rakkauteni.

Vaan nostaa hymyn huulille. Ja maistuu syksyltä.

Ravintola Sipuliin kuljetaan pitkin Rakkauden siltaa. Se on kuulemma laiton tekele. Viehättävä kuitenkin.

Olen aina pitänyt Sipulin miljööstä.  Se henkii rauhoittavaa vanhanajan tunnelmaa tiiliseinineen ja kauniine näkymineen. Kävin tutustumassa Sipulin uuden keittiöpäällikön, Jarkko Niemisen, menun parhaisiin paloihin.

Tiistai-ilta, mutta talossa on porukkaa. Kabineteista raikaa nauru ja ravintolasalinkin pöydissä on jo väkeä.

Pysäyttävä tunnelma.

Pysäyttävä tunnelma.

Ravintolapäällikkö Pertti Huhtilainen kertoo, että nyt nautittava yllätysmenu on seitsemän lajin illallinen ja se sisältää suosituimpia annoksia tuoreelta listalta. Joka annokselle on viinisuositukset, mukana myös muutamia herkkuja kellarista.

Edellinen käyntini Sipulissa ei ollut niin mieleenpainuva. Sekin oli pitkän kaavan menu, mutta silloin ruoka ei herättänyt suuria intohimoja puoleen tai toiseen. Oliko kokonaisuus jotenkin väkinäinen?

Mutta nyt. Nyt ei ollut väkinäisyydestä tietoakaan, vaan tarjolle tuli entistä hieman isompia, upean värikkäitä ja syksyn makuisia herkkuja. Alun avasi tervehdys hiillostetusta lohesta. Kalalla jatkettiin ja tarjolle tuli todella maukas silakka-annos mäteineen päivineen. Kalalinja jatkui ruijanpallaksella, herkullista. Koko potin kuitenkin korjasi ylikypsäksi haudutettu porsaanniska, joka haudattiin paksuun, kermaiseen kanttarellikeittoon. Aivan täydellistä, mahtava makuyhdistelmä. Mainio keksintö lisätä pehmeä liha sienikeiton uumeniin. Pelkästään tämän annoksen takia kannattaa tehdä pikku visiitti Sipuliin. Niin hyvää se on.

Paperinohutta ja tummanpunaista.

Paperinohutta ja tummanpunaista.

Myös carpaccio oli suussasulavan pehmeää ja makoisaa ja punainen Còtes Du Rhonen -viini oli sille omiaan. Kun pöytään tuli hehkeissä väreissä hehkuva  luomuhärän sisäfileannos, oli vatsani on kylläinen enkä tahtonut innostua muusta kuin siitä rapeaksi friteeratusta kateenkorvasta.

Jälkiruokavatsassa kyllä oli vielä tilaa ja sitäkin hemmoteltiin. Pannacottaa ja maitosuklaa Pot de Crémea – kuin suklaa creme caramelia– kirsikkajäätelön kera. Jossain välissä tarjolle tuli muuten erinomainen lonkerogranite. Välisorbetti, mitä  tulen testaamaan kotioloissakin. Maku oli raikas ja maltillisen sitruunainen.

Lähes väritön. Lonkerosta.

Lähes väritön. Ja supervärikäs.

Sipuli monesti nostetaan kaupungin elitististen ravointoloiden kastiin, mutta hinnat ovat kyllä ihan kilpailukykyisiä stadin hyperavintoloiden kovienkin annoshintojen ja vähemmän tuunatun ruoan rinnalla. Ja se mitä arvostan, on se, että täällä saan istua iltaa juuri niin pitkään kuin haluaa. Asiakasta ei työnnetä kadulle kahden tunnin jälkeen. Eikä kuulemma tulla työntämäänkään, Huhtilainen vakuuttaa.

Ei hassumpaa, ei ollenkaan. Ai niin, ja pienen paljastuksen Huhtilainen myös teki: Sipulin joulu tulee olemaan laventelinvärinen ja uudistunut.

 

Filed Under: ravintolaelämyksiä, sisältöyhteistyö, tuote-arvostelu Tagged With: keittiömestari Jarkko Nieminen, ravintola sipuli, ravintolaelämyksiä

« Puuroa parempaa – granolapatukat
Sienimetsä – Kauppahalli – Amsterdam ja kantarellikeitto »

Comments

  1. Makuhermoilija says

    20.9.2013 at 14.01

    Huh, ehdin jo pelkäämään, että Sipuli on menettänyt kosketuksensa hyvään ruokaan. Täytynee poiketa!

    • Jotain maukasta says

      20.9.2013 at 17.29

      Ei se ole, käy tsekkaamassa ja testaa toi porsaanniska ja kanttarellikeitto.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Leipä ei oo limppu, eikä miniä oo emäntä.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta