Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Mauton ja kiltti – kesäkurpitsalasagne

19.8.2013 by Mari

 

Yrmeän vihreä päältä päin.

Ynseä?

 Yrmeän vihreä päältä, mutta sisältä vähän lössykkä. Mikä se sellainen on?

Sellainen se kesäkurpitsa on. Ihan sellaisenaan. Mutta laiskanpulskea ulkomuoto hämää, sillä maustamalla ja käyttämällä tätä syksyn suosituinta vihannesta erilaisissa maukkaissa yhteyksissä siitä saa loistoruokaa. Ihan gourmetia.

Mulla on tapana testata aina jotain yhtä ruokalajia ja tehdä siitä useampi ruoka saman viikon tai lähiviikkojen aikana. Ennen kuin annan arvion. Kesäkurpitsa sai kympin. Kolme herkullista huippuruokaa laitoin. Yhden arkeen, yhden alkuruoaksi ja yhden viikonlopun herkutteluun.

Aloitetaan arjesta. Kesäkurpitsalasagnea. Uskomatonta, mutta tätä syödessä ei edes huomannut, että pasta puuttui. Kesäkurpitsalasagne pysyi lautaselle nostettaessa kauniina paloina ja oli kerrassaan suussa sulavan herkullista.

kesäkurpitsalasagne

Onko parempaa?

Kesäkurpitsalasagne
4 hengelle

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
sormisuolaa

Leikkaa kesäkurpitsat juustohöylällä pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Levitä suikaleet pellille, ripota päälle pari tl sormisuolaa. Kurpitsoista nousee nestettä ulos, joka sitten kuivataan pois talouspaperilla.

Jauhelihatäyte:

500 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl sormisuolaa
1 tl paprikaa
1 tl oreganoa
mustapippuria
140 g tomaattipuretta
250 g paseerattua tomaattia
1/2 dl ketsuppia
1/2 dl viiniä
ripaus sokeria

Juustotäyte:
1,5 munaa (1 kokonainen + 1 keltuainen)
250 g ricottaa tai tahmeaa raejuustoa
1 ps eli n. 200 g raastettua emmentalia

Sekoita täytteen ainekset kevyesti keskenään.

Päälle:

raastettua parmesaania
voilastuja

Keittele maukas ja paksu jauhelihakastike ohjeen mukaan. Silppua sipulit, freesaa niitä voissa. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta. Lisää tomaattipure, ketsuppi, paseerattu tomaatti ja loraus viiniä. Anna porista tiiviiksi kastikkeeksi ainakin puolen tunnin ajan. Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kastikkeen tulee olla hyvin maustettua, sillä kesäkurpitsan maku on itsessään hyvin laimea.

Kasaa lasagne laakeaan vuokaan. Laita pohjalle ensin 2/3 lihaseoksesta, päällystä se kesäkurpitsasuikaleilla. Yksi tiivis kerros riittää. Lisää kurpitsasiivujen päälle 1/2 juustoseoksesta ja tämän päälle loput lihat, taas kerros kesäkurpitsasuikaleita ja lopuksi pinnalle toinen puoli juustoseoksesta tasaisesti koko pinnan päälle levitettynä. Raasta päälle runsaasti parmesania ja höylää juustohöylällä päälle vielä voilastuja.

Paista lasagnea ensimmäiset 20 minuuttia 175 asteessa. Nosta tämän jälkeen lämpö 200 asteeseen ja paista vielä n. 20-25 minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti tuoksuva herkku freesin kesäsalaatin kanssa.

Seuraavat kaksi kesäkurpitsaruokaa ovatkin sitten ihan vegeversioita, mutta hyviä sellaisia. Pian blogissa, pysy kuulolla!

Filed Under: arkiruoka, juustot, liha ja riista, Pääruoat, Reseptit, risotot ja pastat, vihannekset ja juurekset Tagged With: herkullinen kesäkurpitsaruoka, jotain maukasta kesäkurpitsasta, kesäkurpitsalasagne, kesäkurpitsareseptejä, kesäkurpitsaruokia

« Marjoilla kruunattu
Mustaherukan vastaisku – mustaherukkasmoothie »

Comments

  1. Tiinakaisa says

    19.8.2013 at 12.55

    Oih, täytyykin kokeilla tätä! Korvaan jauhelihan soijarouheella. Kiitos vinkistä!

    • Jotain maukasta says

      19.8.2013 at 13.24

      Eiköhän hyvää tule soijarouheellakin. Ei ole mulle tuttu, mutta eikö sitäkin mausteta ihan ruoan mukaan?

  2. Dorit says

    19.8.2013 at 14.09

    Ooh, tää kuulostaa täydelliseltä! Mäkin aion testata lihattomana.

    • Jotain maukasta says

      19.8.2013 at 14.10

      Kiva! Mun pitäisi nyt saada maistaa jonkun lihaton versio, että voin sanoa, tuleeko siitä esim. soijarouheella yhtä herkullista 🙂

  3. Ida365 says

    22.8.2013 at 11.37

    Nam, testasin tätä pari päivää sitten ja AI HITSIT oli hyvää! Korvasin jauhelihan soijarouheella ja meni ihan täydestä. Herkullista,kiitos!

    • Jotain maukasta says

      22.8.2013 at 15.53

      Hei kiva kuulla, että soijarouheenkin kanssa toimii. Niin moni on tätä nyt kehunut, että tekee taas itsekin mieli tehdä uusi satsi..

  4. Peppi says

    3.9.2013 at 23.27

    Vaikkei lasagne ollutkaan täysosuma, niin kastikepohja venyy moneksi, versioin siitä pastakastiketta ja vaihdoin lihan loheen. Sekaan raastettu kesäkurpitsakin värjäytyi, niin nirppalapset eivät valittaneet 😀

    • Jotain maukasta says

      4.9.2013 at 8.43

      Hei, toi kuulostaa hyvältä kanssa. Kylmäsavulohta ja sitä soosia esimerkiksi, ei paha..

  5. Jotain maukasta says

    27.8.2013 at 9.21

    Kiva kuulla, että toimii vegenäkin!

  6. Nimetön says

    27.8.2013 at 9.37

    Kiva kuulla, että toimii vegenäkin!

  7. Jotain maukasta-ruokablogi says

    27.8.2013 at 9.41

    Eikö vain ollutkin! Itsekin ihan hämmästyin, kun se kesäkurpitsa on sellainen mieto lussukka, mutta tässä pääsee oikeuksiinsa.

  8. Jotain maukasta says

    28.8.2013 at 18.41

    Kiva kuulla!

Trackbacks

  1. Pisteletkö pestoa purkista? | Jotain maukasta sanoo:
    28.8.2013 18.25

    […] ja vihreä ruusukaalipesto. Jos tykkäsit – kuten niin moni näytti tykkäävän – kesäkurpitsalasagnestani, niin kokeile myös näitä. Takaan, että et tule pettymään. Näillä saat vähän tuuletusta […]

  2. Vihreä soppa | Jotain maukasta sanoo:
    3.9.2013 9.21

    […] sen huomasi moni muukin, jotka testasivat superherkullista kesäkurpitsalasagnea. Kehuja tuli runsaasti. Kiitos […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Worries go down better with soup. Jewish Prover

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta