Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Pääsiäisen brunssipöydässä on munia monessa muodossa

25.3.2012 by Mari

Pieniä munia pääsiäisen brunssipöydässä.

Pääsiäisenä aamiaispöydässä on aikaa. Ja munia monessa muodossa. Keltuaiset hehkuvat kilpaa kevätauringon kanssa ja vehnänoras ajaa nurmen virkaa.

Aina, kun saa viettää kiireettömän aamiaisbrunssin sen kymmenen sortin herkkuineen, elämä hymyilee. Usein toteankin, että ’mä niin pidän pitkistä aamiaisista’.

Ja kun viikolla ei aamiaista nauti ollenkaan, niin onhan se luksusta istua pitkään ja hartaasti brunssipöydässä, joka notkuu herkkuja: croissantteja ja hilloja, paahdettua chapataa, tuoreita sämpylöitä, teeleipiä, kahvia vaahtokruunulla, kanamunia, kinkkua, lohta ja juustoja –brietä, emmentalia ja robusto Goudaa. Ja jotain makeaa, kuten kurpitsamuffinsseja ja brie-vadelmakuppeja vaniljahunajalla. Ja tietysti myös keväänkeltaista mimosaa.

Pääsiäsenä vielä kikkaillaan pöytään munia monessa muodossa: uunissa kypsennettyä parmankinkku-munakuppia, lämmintä lohileipää viiriäisenmunalla, sipulinkuorilla kellertäväksi keitettyjä munia ja tietysti suklaamunia. Raukean pääsiäsibrunssin taustamusiikista vastaa Lana Del Rey, joka levy Born to Die on todennäköisesti tämän vuoden levyparhaimmistoa.

Aurinko on saanut jo pajunkissat kuoriutumaan esiin ja keväänkeltaisia leskenlehtiäkin on joku raportoinut nähneensä. Kyllä se kesä sieltä pikku hiljaa tulee. Mutta ensin nautitaan pitkien pääsiäispyhien päivistä herkullisen ruoan ja juoman äärellä – hitaasti ja kiireettä. Hyvää pääsiäistä!

——

Jotain maukasta -ruokablogi keittää, paistaa ja kokeilee.

Filed Under: aamiainen, hedelmät ja marjat, juustot, kala ja äyriäiset, liha ja riista, makeaa, pääsiäinen, pientä hyvää Tagged With: aamiainen, briejälkiruoka, brunssi, lohialkupalat, mimosa, muffinssit, pääsiäinen, vappu, vappubrunssi

« Brunssipöydän aurinkoinen lohileipä
Herkistelyä Huvilakadulla »

Trackbacks

  1. Brunssipöydän aurinkoinen lohileipä | Jotain Maukasta sanoo:
    18.4.2012 22.43

    […] Pääsiäisen brunssipöydässä on kanamunien lisäksi pieniä viiriäisenmunia. Tässä reseptissä herkullisen, lämpimän saaristolaislohileivän koristeena. […]

  2. Aamiasmunat uunissa, parmankinkkukupissa | Jotain Maukasta sanoo:
    18.4.2012 22.43

    […] Pirskota päälle hieman tabascoa ennen syömistä ja nauti kupit paahdetun chapatan kanssa. Brunssiruokaa parhaimmillaan. Share […]

  3. Mimosa, brunssipöydän kuningatar | Jotain Maukasta sanoo:
    18.4.2012 22.44

    […] lasiin 2/3 osaa tuoremehua ja 1/3 kuohuviiniä ja kilistele keväälle pääsiäisbrunssilla. Share […]

  4. Pieni brunssi pääsiäisenä - Jotain maukasta sanoo:
    27.3.2013 9.16

    […] Viini pääsiäiseksi Lammasta Pääsiäisbrunssi […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala
  • Ankkarillette pika pikaa

Reseptit

Ruokakuvauskurssit 2019

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Leipä ei oo limppu, eikä miniä oo emäntä.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta