Grillatut ruusukaalivartaat tuovat jotain uutta kesäpöytään.
Ruusukaaleista on moneksi. Myös kesäruokailuun ja grillailuun.
Kaiken jujuna on ruusukaalien kevyt marinointi. Vartaisiin voi pujottaa vain ruusukaaleja, mutta esimerkiksi grillatulle possulle ja makkaralle sopii tällaiset aprikoosilliset ruusukaalivartaat mainiosti, nimimerkillä testattu on!! Ihan älyttömän hyvin nämä vartaat sopivat erilaisten grillattujen possuruokien lisukkeeksi, kanallekin.
Ihastuitte aivan järjettömästi mäiskyruusukaaleihin, katotaas miten näiden käy!
GRILLATUT RUUSUKAALIVARTAAT
4 hengelle
400 g ruusukaaleja
8 aprikoosia
Marinadi:
1 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikan- ja timjaminlehtiä
2 valkosipulinkynttä
2 tl hunajaa
rouhaus, pari mustapippuria
1/2 tl suolaa
- Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kova kanta pois. Halkaise kaalit leveyssuunnassa. Huuhtele aprikoosit, halkaise leveyssuunnassa ja poista kivi.
- Mittaa marinadin ainekset tehosekoittimeen ja aja yrittiöljyksi. Laita ruusukaalit kulhoon ja kaada puolet marinadsta ruusukaalien päälle. Sekoita ja lisää aprikoosit. Pyöräytä ainekset kevyesti sekaisin.
- Pujota ruusukaalit ja aprikoosit vartaisiin. Grillaa keskilämmöllä (n. 200 astetta) 4-5 minuuttia molemmin puolin. Aseta valmiit vartaat tarjoiluvadille ja kaada päälle loppu marinadi. Nauti grillatut ruusukaalivartaat heti grillattujen prosaanpihvien tai ribsien kanssa.
Muuta hyvää grillistä:
Grillatut halloumi-ananaswrapit
Grillatut misoporkkanat
Grillattu vihreä parsa ja Romesco-kastike