Parsa-kinkkupiirakka sillä helpoimmalla tapaa eli valmiiseen voitaikinaan kääräistynä. Niin helppoa ja luvattoman hyvää!
PARSA-KINKKUPIIRAKKA
6 hengelle
1 iso voitaikinalevy
Täyte:
1 iso keltasipuli
1 rkl öljyä
200 g ohuita vihreitä parsoja
1 sitruunan kuori raastettuna
120 g cottokinkkua
175 g comtea raastettuna
1 tl sormisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria
Päälle:
1 muna voiteluun
1 tl seesaminsiemeniä
- Sulata voitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi keltasipuli, kuullota se paistinpannulla öljyssä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Viipaloi parsat ja mausta ne sitruunankuorella. Raasta comte.
- Kaulitse voitaikinalevyä ohuemmaksi. Asettele puolelle voitaikinalevylle kerroksittain kuullotettua sipulia, cottokinkkua, comte- raastetta ja parsaa. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
- Käännä voitaikinalevyn toinen puolikas täytetyn puolikkaan päälle. Nipistele reunat haarukan avulla tiiviiksi ja pistele haarukalla muutamia reikiä piirakan päälle. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista parsa-kinkkupiirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Viinisuositus:
Tämä piirakka sopii vaikka vierastarjottavaksi ja silloin myös lasillinen herkän keväsitä roseeviiniä on paikallaan. Tormaresca Calafuria, 18,99 euroa, on syvän vaaleanpunainen ja mehukas, suuntäyttävän metsämarjainen, kypsän kaneliomenainen ja vedet kielelle herauttava italialainen roseeviini. Viini on passeli sellaisenaan nautiskeluun, mutta keskihapokkaana se istuu mainiosti myös keväisille kasvisruoille ja vaikka tällaisen parsapiirakan raikastajaksi.
Maista myös:
Parhaat parsareseptit
Parhaat roseeviinit