Vegaaninen silli, joka munakoisosta valmistetaan, hämmästyttää. Kuinka ihmeessä voi maistua ja tuntua suussa aivan silliltä? Mutta se niin vain tekee! Ja se ON hyvää!
Tein vegaanista silliä kahdella tapaa eli perinteisen sinappisillin sekä raikkaan ranskankermaisen fenkolisillin.
Oli vaikea päättää suosikkia. Mutta ehkä tuo sinappinen vegaaninen silli veti sitten kuitenkin pidemmän korren, koska se valmistuu suit sait sukkelaan valmiista kalalle tarkoitetusta sinappikastikeesta.
Ja käsittämätöntä, mutta tämä tapa valmistaa vegaanista silliä toimii superhyvin. Vegaaninen silli on must joulupöydässä, jossa on vegaanisia ystäviä ja sukulaisia jouluateriaa nauttimassa.
VEGAANINEN SINAPPISILLI JA VEGAANINEN FENKOLISILLI
10-12 hengelle
Reilu kilo hoikkia munakoisoja
Etikkaliemi:
3 dl vettä
2 dl ruokosokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
10 maustepippuria
10 korianterinsiementä
1 tl sinapinsiemeniä
1 kanelitanko
4 laakerinlehteä
1 tl suolaa
Vegaaninen fenkolisilli:
450 g marinoituja munakoisonpaloja
1 fenkoli ohuina siivuina
1 prk vegaanista ranskankermaa (esimerkiksi Oatly)
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
1 tl suolaa
½ sitruunankuori raastettuna
mustapippuria
Vegaaninen sinappisilli:
450 g marinoituja munakoisonpaloja
200 g valmista sinappikastiketta (alla myös resepti)
½ dl hienonnettua tilliä
1. Kiehauta etikkaliemen ainekset ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
2. Kuori munakoisot. Leikkaa munakoisot halkaisemalla munakoiso ensin pitkittäin ja sen jälkeen viipaloi munakoiso sillin kokoisiksi paloiksi.
3. Keitä munakoisoja hyvin suolatussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta munakoisopalat hyvin talouspaperin päällä.
4. Laita valutetut munakoisopalat etikkaliemeen vuorokaudeksi. Seuraavana päivänä purista varovasti munakoisoista neste pois ja sekoita palat valitsemaasi marinadiin. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia marinadissa.
HUOM. mikäli et löydä valmista sinappikastiketta, johon ei ole sekoitettu jotain e-vegaanista, tee kastike itse. Ohje on äärettömän helppo.
1/2 dl Dijon-sinappia
2 rkl ruokosokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
3/4 dl ruokaöljyä
2 rkl hienonnettua tilliä
suolaa
mustapippuria
- Sekoita sinappi, ruokosokeri ja valkoviinietikka keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vispiläll’ä tai sauvasekoittimella sekoittaen. LMausta suolalla, pippurilla ja silputulla tillillä.
Luana sanoo
Hei, miltä merkiltä löytyy tuo valmis sinappikastike?
Mari sanoo
Hei, mm. Hyvä apaja-merkiltä löytyy muulloinkin kuin joulun aikaan. Ja tosiaan tähän aikaan vuodesta muiltakin. Tuota käytin!
Luana sanoo
Okei, sitten reseptisi ei ole vegaaninen, sillä tuo mainitsemasi sisältää kananmunajauhetta 🙂 Ootko ihan varma, että tähän aikaan vuodestakaan löytyy vegaanista?
Mari sanoo
Moikka, kaikkea outoa ne perus öljy-suola-sokeri-etikkakastikkeeseen sekoittaakin. Tosi monia eri merkkejä löytyy kaupoista mnäin joulun alla, muulloin ei niinkään. Mutta jos ei löydy ilman kanamunajauhetta, niin sitten kannatta tehdä sinappikastike itse. Ohje on varsin helppo. Lisäsin tuonne tekstiin. Kiitos tarkkasilmäisyydestä! Vegaanit joutuvat nähhtävästi tosi tarkkaan syynäämään, että mitä purkeissa on. Tässäkään ei nyt ihan heti osaa ajatella, että sinappikastikkeessa on kananmunajauhettaa…