Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Pika pikaa laskiaispulla – laskiaispullacroissant

27.2.2019 by Mari

laskiaispullacroissant, mantelimassatäyte laskiaispullaan, laskiaispullacroissantista, laskiaiscroissant

Välillä  laskiaispullat pitää tehdä pitkän kaavan mukaan. Ja välillä iisimpikin riittää. Croissanttaikinasta on moneksi. Jopa laskiaispullan korvikkeeksi. Pieni niksi ja laskiaispullacroissant maistuu ihan aidolta laskiaispullalta.

Tykkään croissanteista. Ja tykkään oikoa mutkia. Tässä molemmat tykkäyksen yhdistyvät suuta hivelevän ihanaksi laskiaispullacroissantiksi, joka tyydyttää pahimmatkin laskiaispullahimot. Ja saattaa jopa ylittää ne monta päivää kaupassa muovin alla notkuneet, kuivahkot pullaluomukset mennen tullen. Kunhan ostat croissantit rapisevan tuoreina!

Se niksi, miten croissantista saa pullan makuista, on simppeli. Mantelimassa tuunataan kardemummalla ja kun upotat hampaasi tähän kieltämättä jumalaiseen croissantiin, koet laskiaispullaelämyksen. Kardemummaa, pehmeää taikinaa, kermavaahtoa ja se parhaista parhain täyte eli mantelimassaa.

Ja ulkokuori viimeistellään mantelilastuilla ja tadaa, laskiaispullacroissant on syntynyt.

laskiaispullacroissant, mantelimassatäyte laskiaispullaan, laskiaispullacroissantista, laskiaiscroissant

LASKIAISPULLACROISSANTIT 

Tuoreita croissanteja
kananmuna
mantelilastuja
tomusokeria
Tomusokerilla ja aidolla vaniljalla
maustettua kermavaahtoa

Mantelimassatäyte:
250 g mantelimassaa
2 tl kardemummaa
3 rkl tomusokeria
2 rkl mantelijauhetta
1 rkl mantelirouhetta
n. 3/4 dl maitoa

Murenna mantelimassa tehosekoittimeen ja lisää muut ainekset maitoa lukuunottamatta. Aja ainekset sekaisin ja lisää maitoa niin, että saat notkean mantelimassatäytteen.

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja sivele croissantit kananmunalla. Ripota pinnalle mantelilastuja. Paista viiden minuutin ajan. Jäähdytä ja tupsuta päälle tomusokeria.

Halkaise croissantit, sivele pohjapuoliskolle runsaasti mantelimassatäytettä ja pursota päälle kermaa. Ja sitten – nauti!

laskiaispullacroissant, mantelimassatäyte laskiaispullaan, laskiaispullacroissantista, laskiaiscroissant

Huomenna Iltalehdessä Ruokatorstai-sivulla myöskin croissantpohjainen, mutta nyt tuoreesta croissanttaikinasta leivottu laskiaisdonitsi. Hillotäyteellä, tällä kertaa!

Muita laskiaispullaherkkuja:

Laskiaispullakakku
Pastellisävyisillä kermavaahdoilla täytetyt laskiaispullat
Suklaalaskiaispullat nutellatäytteellä
Banoffeelaskiaispulla

Filed Under: Leivonnaiset, leivonnaiset ja leivät, makeaa, Reseptit, yhtä juhlaa Tagged With: laskiaiscroissant, laskiaispullacroissant, laskiaispullacroissantista, mantelimassatäyte laskiaispullaan

« Aikas mainiota hiihtolomaruokaa – kaniraguu
Sweet Suite – kun elämä on pinkkii laiffii »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The belly rules the mind. Espanjalainen sanonta

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta