Tänä kesänä olen löytänyt vesimelonit. Tällä tarkoitan sitä, että olen nautiskellut niitä muutenkin kuin vain sellaisenaan. Jotenkin nämä hyvin vesipitoiset, painavat ja herkullisen punaiset hedelmät ovat inspiroineet monella tapaa. Kuten valmistamaan tämän vesimelonicarpaccion.
Ja onhan nämä melonit olleet todella hyvänmakuisia, makeita ja meheviä. Tai sitten käteeni on vain osunut juuri nämä suotuisat yksilöt.
Raaka meloni on paha pala, kuten myös ylikypsä, käynyt löllerö.
- 1/4 vesimeloni
- hyvää oliiviöljyä
- kourallinen ketunleipiä
- sormisuolaa, esim. Maldonia
- roseepippuria
- Leikkaa vesimelonista niin ohuita siivuja kuin pystyt. Tässä auttaa terävä juustohöylä, mandoliini tai fileerausveitsi. Levitä siivut alkupalalautasille, noin kolme siivua per henkilö. Valuta päälle hyvää oliiviöljyä, ripota pinnalle sormisuolaa ja murenna lopuksi päälle roseepippuria. Koristele jokainen annos ketunleivillä.
- Tarjoa tämä raikas ruoka alkupalana esimerkiksi rapujuhlissa.

Tein tämän päivän Iltalehteen tosi kivan fetaa, melonia, oliiveja, mintunlehtiä sun muuta sisältävän vesimelonisalaatin ja tätä vesimelonicarpacciota nautin mökillä, kun kesävieraita oli käymässä. Silloin jo mietin, miten oiva alkupala tämä olisi – jo värinsäkin puolesta – rapujuhliin. Joten laita resepti korvan taakse!
Muita meloniherkkuja:
Vesimelonimargarita
Meloni-ilmakuivattukinkkusalaatti
Melonisangria

Elina/Chocochili.net says
Söin viime syksynä Lontoolla Vanilla Black -ravintolassa vesimelonitartaria. Se annos ei ollut kovin onnistunut, mutta tämä näyttää ja kuulostaa paljon paremmalta! Vesimelonista tulee ihanaa myös grillattuna!
Mari says
Grillattua vesimelonia ja muita hedelmiä laitan kesäiseen grillisalaattiin, on niin hyvää!
Nanna says
Apua, miten ohuita siivuja…. En omista mandoliinia. Ainakaan kunnollista. vesimeloni on kyllä raikasta fetan ja mintun kanssa, myös chilin. Eikä keräänny lanteille tai omppumassukkaan.
Mari says
Ei keräänny mihinkään, ei!
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi says
Tänään just kun siivuttelin avomaankurkkuja, kiittelin taas mandoliinia. Mikä vehje!
Ihanat nuo ketunleivät. Raikastavat varmasti kokonaisuutta.
Mari says
Ja että niitä ketunleipiä löytyy. Helpointa hortoilua ever.
Johanna / hellan ja viinilasin välissä says
Vesimeloni ja feta on niin täydellinen yhdistelmä ja jotenkin pystyn maistamaan rosépippurin joukkoon 🙂
Mari says
Ne on match made in heaven
minni / kokeileva keittiöni says
Voi että miten kaunista! Mulla vesimeloni menee yleisimmin fetan kaverina.
Mari says
Se on vaan niin mainio kombo.