Olen hurahtanut pullavanukkaisiin. Onhan ne nyt, hitsit. Pullaa, lisukkeita ja uunia. Voi jestas. Mitäpä tässä muuta. Tämä etenkin toimi tämä appelsiininen, mantelimassalla aateloitu pääsiäisversio.
Leivoitko pääsiäisenä kulitsan? Tuon korkeahuippuisen pääsiäispullan? Jäikö kookkaasta pullasta paloja jäljelle? Ja ei muuta kuin uuniin ja uudestaan herkuttelemaan kulitsan jalostetulla versiolla eli pullavanukkaalla.
Pullavanukas
2017-04-17 07:35:44
Tulosta
Ainesosat
- 1,5 l pullanpaloja esim. kulitsaa
- 1 muna
- 2 dl maito, kermaa tai näiden sekoitusta
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl lemon curdia
- 125 g marsipaania raastettuna
- Koristeeksi appelsiinin paloja sekä tomusokeria, tarjoiluun jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Valmistusohjeet
- Leikkaa pulla ronskeiksi paloiksi. Raasta marsipaani sekä kuori hyvin pestystä sitruunasta. Sekoita kerma-maitoseokseen munat, sitruunan raastettu kuori sekä lemon curd.
- Levitä puolet pullanpaloista uuninkestävään vuokaan. ripottele päälle raastettu marsipaani, lisää loput pullanpalat ja kaada muna-maitoseos pullanpalojen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Koristele pullavanukas appelisiinin paloilla, tupsauta päälle tomusokeria ja tarjoa lisäksi pehmeää vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Eli ei mulla muuta kuin että älä unohda pullavanukasta! Pääsiäisenäkään.
Seuraa @Jotainmaukasta -intagramtiliä ja nappaa tuoreimmat reseptit, parhaimmat viini- ja matkavinkit heti tuoreeltaan.
Westend Mum sanoo
Uusi tuttavuus, ehkäpä kokeilen leipoa 🙂
http://westendmum.fi
Ariela/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi sanoo
pullavanukas on kutkutellut itsellä lohturuoanhimoissa jo pidemmän aikaa eikä tämä kyllä ainakaan helpota asiaa 🙂
Mari sanoo
Niin helppo ja hyvä jälkkäri.
Johanna / hellan ja viinilasin välissä sanoo
Lemon curd pelastaa melkein mitä vaan ja sopii lähes kaikkeen. Herkulliselta näyttää 🙂
Mari sanoo
No näin on!
Nanna sanoo
Mä opin juuri munakirjasta, että lemon curdiahan voi tehdä vaikka mistä, tai sitten se on tietysti marjacurdia, jos sen tekee vaikka marjoista. Aattele vaikka pullavanukas puolukkacurdilla, Ei olis paha hänkään!
Mari sanoo
Mull alöytyy blogista myös mustanpuhuva mustikkacurd!
Sirkku sanoo
Lemon curd ja muutenkin sitrussuuntaisuus viehättää! Kulitsa ei kuulu meillä perinteisiin (superperinteisellä ohjeella superperinteiseen muottiin tehty pasha kylläkin) enkä ole pullavanukastakaan tullut tehneeksi ihan siitä syystä, että ahmattina saan sen pullan syötyä niin ettei tarvitse miettiä, mitä ylijäämälle tekisi 🙂 Pitäis erikseen säästää pullaa, jotta pääsis kokeilemaan tätä.
Mari sanoo
Meilläkään ei ole kulitsaa tehty, mutta jatkossa tehdään. Sen verran herkullista on.
Peggy sanoo
Oi, pullavanukkaat on niin hyviä. Walesin anoppi ja täti tekee aina pullavanukasta tai riisivanukasta, kun menemme vierailulle Walesiin. Tulee paljon hyviä muistoja tästä jälkiruoasta.
Mari sanoo
Pullavanukasrakkaus kukkii täälläkin!