Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Pullavanukasta, pullavanukasta

17.4.2017 by Mari

pullavanukas, mitä tehdä vanhalla pullalla, pääsiäisherkku, kulitsa

Olen hurahtanut pullavanukkaisiin. Onhan ne nyt, hitsit. Pullaa, lisukkeita ja uunia. Voi jestas. Mitäpä tässä muuta. Tämä etenkin toimi tämä appelsiininen, mantelimassalla aateloitu pääsiäisversio.

Leivoitko pääsiäisenä kulitsan? Tuon korkeahuippuisen pääsiäispullan? Jäikö kookkaasta pullasta paloja jäljelle? Ja ei muuta kuin uuniin ja uudestaan herkuttelemaan kulitsan jalostetulla versiolla eli pullavanukkaalla.

Pullavanukas
2017-04-17 07:35:44
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 1,5 l pullanpaloja esim. kulitsaa
  2. 1 muna
  3. 2 dl maito, kermaa tai näiden sekoitusta
  4. 1 sitruunan raastettu kuori
  5. 2 rkl lemon curdia
  6. 125 g marsipaania raastettuna
  7. Koristeeksi appelsiinin paloja sekä tomusokeria, tarjoiluun jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Valmistusohjeet
  1. Leikkaa pulla ronskeiksi paloiksi. Raasta marsipaani sekä kuori hyvin pestystä sitruunasta. Sekoita kerma-maitoseokseen munat, sitruunan raastettu kuori sekä lemon curd.
  2. Levitä puolet pullanpaloista uuninkestävään vuokaan. ripottele päälle raastettu marsipaani, lisää loput pullanpalat ja kaada muna-maitoseos pullanpalojen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Koristele pullavanukas appelisiinin paloilla, tupsauta päälle tomusokeria ja tarjoa lisäksi pehmeää vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Pullavanukas on ehkä paras tapa käyttää ehtoopuolen pullaa. Kulitsan makumaailma, sahrami, sukaatit ja hillotutu appelsiininkuoret toivat tähän vanukkaaseen kivaa twistiä. Mutta ihan peruspulla tai -pitkokin toimii. Ainakin, kun lopputuleman päälle valuttelee hieman kinuskikastiketta.

Eli ei mulla muuta kuin että älä unohda pullavanukasta! Pääsiäisenäkään.

Seuraa @Jotainmaukasta -intagramtiliä ja nappaa tuoreimmat reseptit, parhaimmat viini- ja matkavinkit heti tuoreeltaan.

Filed Under: hedelmät ja marjat, Jälkiruoat, leivonnaiset ja leivät, makeaa, pääsiäinen, Reseptit Tagged With: jälkiruoka pääsiäiseksi, kulitsa, mitä tehdä vanhasta pullasta, pääsiäinen, pääsiäisherkku, pullareseptejä, pullavanukas

« Muutakin kuin lammasta
Sushi bowl looove! »

Comments

  1. Westend Mum says

    17.4.2017 at 9.26

    Uusi tuttavuus, ehkäpä kokeilen leipoa 🙂
    http://westendmum.fi

  2. Ariela/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi says

    18.4.2017 at 8.58

    pullavanukas on kutkutellut itsellä lohturuoanhimoissa jo pidemmän aikaa eikä tämä kyllä ainakaan helpota asiaa 🙂

    • Mari says

      9.5.2017 at 18.19

      Niin helppo ja hyvä jälkkäri.

  3. Johanna / hellan ja viinilasin välissä says

    18.4.2017 at 10.29

    Lemon curd pelastaa melkein mitä vaan ja sopii lähes kaikkeen. Herkulliselta näyttää 🙂

    • Mari says

      9.5.2017 at 18.19

      No näin on!

  4. Nanna says

    22.4.2017 at 17.56

    Mä opin juuri munakirjasta, että lemon curdiahan voi tehdä vaikka mistä, tai sitten se on tietysti marjacurdia, jos sen tekee vaikka marjoista. Aattele vaikka pullavanukas puolukkacurdilla, Ei olis paha hänkään!

    • Mari says

      9.5.2017 at 18.17

      Mull alöytyy blogista myös mustanpuhuva mustikkacurd!

  5. Sirkku says

    22.4.2017 at 19.58

    Lemon curd ja muutenkin sitrussuuntaisuus viehättää! Kulitsa ei kuulu meillä perinteisiin (superperinteisellä ohjeella superperinteiseen muottiin tehty pasha kylläkin) enkä ole pullavanukastakaan tullut tehneeksi ihan siitä syystä, että ahmattina saan sen pullan syötyä niin ettei tarvitse miettiä, mitä ylijäämälle tekisi 🙂 Pitäis erikseen säästää pullaa, jotta pääsis kokeilemaan tätä.

    • Mari says

      9.5.2017 at 18.17

      Meilläkään ei ole kulitsaa tehty, mutta jatkossa tehdään. Sen verran herkullista on.

  6. Peggy says

    23.4.2017 at 13.10

    Oi, pullavanukkaat on niin hyviä. Walesin anoppi ja täti tekee aina pullavanukasta tai riisivanukasta, kun menemme vierailulle Walesiin. Tulee paljon hyviä muistoja tästä jälkiruoasta.

    • Mari says

      9.5.2017 at 18.16

      Pullavanukasrakkaus kukkii täälläkin!

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Veriappelsiinimaniaa – veriappelsiinisiika
  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The belly rules the mind. Espanjalainen sanonta

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta