Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Kokeile kulitsaa!

5.4.2017 by Mari

sahramikulitsa, kulitsa, kulitsaresepti, pääsiäisherkkuja, pääsiäisleivonnainen, pääsiäisen jälkiruoka

Kulitsa ei ole koskaan kuulunut lapsuuteni pääsiäisherkkuihin, vaikka meillä pullaa paljon leivottiinkin. Meillä taisi pääsiäisen kahvipöydässä tuoksua rusinainen rahkapiirakka. Ihastuin kuitenkin kulitsaan, kun leivoin siitä sahraminkeltaisen version, runsailla täytteillä, sitruksisena.

Kulitsa on kotoisin Venäjältä ja se muistuttaa hyvin paljon perinteistä pullaa. Kulitsa leivotaan tällaiseksi korkeaksi, komeaksi pullaksi tai leivänpyöreäksi vehnäseksi. Itseäni viehätti tämä korkea malli. Näyttävä kakkunen pääsiäispöydässä.

kulitsa, pääsiäismunia, pääsiäiskuva, sahramikulitsa

Tuunasin kulitsasta tuoreen version sitruunaisella kuorrutteella ja sitrusliköörin rippusella Alkon sivuille. Reseptin voit napata täältä. Ja tsekkaa myös perinteistä pashaa kevyempi ja raikkaampi pashajäätelö, jossa kuitenkin herkullisesti maistuvat ne pashan makoisat maut. Laitan myös vielä ennen pääsiäistä vinkkiä siitä, minkä makoisan herkun jäljelle jääneellä kulitsanrippeillä voi tehdä.

Nyt tää lähtis kikertään tukkaa. Alkon 85-vuotisjuhlat Musiikkitalolla kutsuvat!

Ja huips, haips, vielä ehtii muutaman päivän äänestää blogiani Inspiration Blog Awardeseissa vuoden herkullisimmaksi. Kliks, kliks vaan tästä. Kiitos ja kumarrus!

ruokakuvaus, iba2017, inspiration blog awards, parsapizza, mozzarellapizza

Filed Under: Leivonnaiset, Reseptit Tagged With: kulitsa, kulitsaresepti, pääsiäisen jälkiruoka, pääsiäisherkkuja, pääsiäisleivonnainen, sahramikulitsa

« Ruohon sipulit
Mustaa ja makeaa »

Comments

  1. Peggy says

    6.4.2017 at 22.10

    Olipa kiva uusi tuttavuus, en ole nimittäin koskaan kuullutkaan kulitsasta. Tämä herkku maistuisi meidänkin pääsiäispöydässä.

  2. Minni / kokeileva keittiöni says

    6.4.2017 at 22.27

    Kulitsa on ihanaa! Joskus saanut jonkun karjalaismummon leipomaa, ihan loistava herkku!

  3. Ariela/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi says

    7.4.2017 at 16.56

    Meillä on sisko ottanut hoitaakseen kulitsa-auktoriteetin vastuullisen tehtävän ja sitä on joinain vuosina lähetelty jopa Matkahuollon kautta maan poikki 🙂 Upean tunnelmalliset kuvat!

  4. Johanna / hellan ja viinilasin välissä says

    7.4.2017 at 17.59

    Tunnustan, en ole koskaan maistanut, mutta tämäkin pitäisi kokeilla. Ihania kuvia!

  5. Minna -Ku ite tekee says

    7.4.2017 at 20.38

    Voi hitsit miten kaunista <3 Aivan ihania kertakaikkiaan.

Trackbacks

  1. Muna päivässä - Jotain maukasta sanoo:
    11.4.2017 10.20

    […] Kulitsa Tricoloriröstit kylmäsvukirjolohella ja sitrusranskankermalla Pashajäätelö […]

  2. Pullavanukasta, pullavanukasta - Jotain maukasta sanoo:
    17.4.2017 7.53

    […] pääsiäisenä kulitsan? Tuon korkeahuippuisen pääsiäispullan? Jäikö kookkaasta pullasta paloja jäljelle? Ja ei […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Anyhow, the hole in the doughnut is at least digestible. H.L. Mencken

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta