Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Astianpesukoneen uumenissa

25.1.2017 by Mari

 

SISÄLTÖYHTEISTYÖ

Astianpesukoneasiat ovat jostain syystä aina olleet akuutteja joulun aikaan. Tänä vuonna, juuri ennen joulua, keittiöön saapui uusi Boschin astianpesukone testattavaksi.

Suku oli tulossa jouluvierailulle eli tuore laite pääsi heti testiin. Edellinen kone hankittiin, kun sen edeltäjä päätti päivää ennen joulua sanoa sopimuksen irti. Hätäpäissäni ostin ensimmäisen astianpesukoneen, mikä oli mahdollista saada heti mukaan. 15 vierasta ja koti ilman astianpesukonetta ei tuntunut hyvältä idealta. Tämä kone ei siten tosiaankaan ollut sellainen, mikä olisin halunnut ostaa, vaan pakon sanelema juttu.

 

Mutta nyt. Nyt sain Boschin Active Water-astianpesukoneen testattavaksi ja tehokäyttöön. Ensimmäiset huomiot olivat, että jes, isot viinilasit mahtuvat alalokeroon hienosti ja turvallisesti nojailemaan. Ja että kuivauksessa käytettävä Zeolith-teknologia takaa sen, että lasit ovat häikäisevät puhtaita pesun jälkeen. Ei siis enää astianpesukonemärkiä astioita eikä liinalla pikkutahrojen poisnykerrystä pesun jälkeen. Tästä iso plussa.

Ja myös siitä, että jättikokoiset, mutta herkät Riedelin lasini peseytyvät nyt hyvin turvallisesti. Tukeen nojaillen. Aiemmassa koneessa laitoin viinilaseja lautasten joukkoon ja useampi räksähti rikki jo ennen kuin sain edes konetta käytiin.

 

Kukkakaalipihvit tex mex-tyyliin
2017-01-25 11:54:17
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 1 kukkakaali
  2. 2 cm pala tuoretta kurkumaa
  3. 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  4. 1/4 tl suolaa
  5. 1/4 tl chilirouhetta
Leivittämiseen
  1. 3 dl spelttijauhoja
  2. 2 kananmunaa
  3. 3 dl pankojauhoja
  4. Paistamiseen n. 5 desilitraa kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmistusohjeet
  1. Poista kukkakaalista lehdet ja keitä sitä suolalla maustetussa vedessä n. 5 minuuttia kukkakaalin koosta riippuen, Jäähdytä kylmän veden alla.
  2. Leikkaa pystysuunnassa kukkakaalista paksuja siivuja. Kuori kurkuma ja raasta se hienoksi raasteeksi. Sekoita laakean astian pohjalla keskenään kurkumaraaste, öljy ja mausteet. Pyörittele kukkakaalipihvit kauttaaltaan öljyssä. Voit antaa niiden hetken aikaa marinoitua öljyssä.
  3. Leivittämistä varten mittaa spelttijauhot ja pankojauhot omille lautasilleen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kaada ne omalle lautaselleen. Aloita leivittäminen käyttämällä kukkakaalipihvi ensin spelttijauhoissa, sitten kananmunaseoksessa ja lopuksi pankojauhoissa.
  4. Kaada öljyä laakealle paistinpannulle n. 1 sentin kerros. Kuumenna öljyä keskilämmöllä ja lisää muutama leivitetty kukkakaalipihvi kerrallaan pannulle. Paista 2-3 minuuttia / puoli ja nosta pihvit talouspaperin päälle valumaan. Lisää tarvittaessa öljyä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja tarjoa kuumina.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/

Muuten, tein eräänä päivänä näitä pankoleivitettyjä, tuoreella kurkumalla maustettuja kukkakaalipihveja studiollani lounaaksi. Ihan sillä lailla kieli poskessa. Tai ohjeistin assistenttiani tekemään. Mutta oi. Näistä tuli ihan järkyn hyviä.

Olisihan se tietysti pitänyt arvata, koska kukkakaaliranskikset ja kukkakaaliperunamuusi jo itsessään ovat herkkua, puhumattakaan kukkakaalipohjaisesta pizzasta. Näitä kukkakaalipihvejä kun nauttii tex mex-henkeen salsan ja ranskankerman kanssa, hieman silputtua korianteriankin ehkä, niin jo vain. Kannattaa kokeilla!

Mutta takaisin tähän koneeseen. Olen testaillut astianpesukoneen ajastamista myös. Tällaista toimintoa ei koneissani ole ennen ollut. Ei tunnu kivalta laittaa astianpesukonetta illalla päälle yksinään pöhisemään, vaan olen ajastanut koneen käynnistymään hieman aiemmin kuin herään, niin heti aamusesta on puhtaita astioita tarjolla.

Ja hei, muistin juuri, että mulla on yksi kukkakaali jääkaapissa, joten pidemmittä puheitta siirrynkin tuonne keittiön suuntaan..!

Yhteistyössä Boschin kanssa eli Active Water-astiankone saatu testiin Boschilta.

 

Filed Under: Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, pientä hyvää, Reseptit, sisältöyhteistyö, tuote-arvostelu, vihannekset ja juurekset Tagged With: bosch, bosch active water-astianpesukone, kukkakaalipihvit, kukkakaaliranskalaiset, kukkakaalireseptejä, panetroitu kukkakaalit, tex mex kukkakaali, tuotearvostelu, yhteistyö

« Gluteeniton banaanikakku – mitä mainioin kakku
Ravintola Werner on aivan verraton »

Comments

  1. Westend Mum says

    25.1.2017 at 16.38

    Nopealla vilkaisulla katsoin sinun tehneen paneroitua kanaa 🙂 Meilläkin tiskikoneen ostaminen taitaa kolkutella. Onko sinulla kokemusta / mitä mieltä olet tuosta ottimien ylätasosta vs. sellainen lokerikko, jollaisia joissakin koneissa on alhaalla?

    • Mari says

      25.1.2017 at 17.34

      Heh, siltäpä tuo näyttää. Mutta on parempaa! Pidän enemmän tästä ottimien ylätasosta. Ottimet puhdistuvat paremmin ja kuivuvat siisteiksi eli en vaihtaisi entiseen malliin. Myös lautasille jää näin enemmän tilaa, mikä on hyvä juttu!

  2. Sirkku says

    29.1.2017 at 14.57

    Olen tehnyt kukkakaalinachoja vähän samaan tyyliin, mutta uunissa. Ne vielä kuorrutetaan lopuksi juustolla ja sitten vain herkuttelemaan salsan ja guacamolen kanssa 🙂

    • Mari says

      29.1.2017 at 15.25

      Oo, kuulostaa herkulta!

  3. Taru/Pullahiiri says

    29.1.2017 at 23.44

    Meillä käytetään astianpesukoneen ajastinta usein. Ajastin on loistava niin pyykkikoneessa kuin astianpesukoneessakin! Helpottaa arkea ihmeellisesti!

    • Mari says

      30.1.2017 at 7.02

      Se on niin totta!!

  4. Terttu says

    30.1.2017 at 22.38

    Onpa kaikessa yksinkertaisuudessaan todella mainion oloinen ohje! Kiitti siitä!

    • Mari says

      2.2.2017 at 20.28

      Olepa hyvä!

  5. Viimeistä murua myöten says

    1.2.2017 at 8.03

    Tulipa todella rapean näköisiä kukkakaalipihvejä, nam! 🙂 Ja iloisen värisiä.

    • Mari says

      2.2.2017 at 20.28

      Ja hyviä!

  6. Johanna says

    1.2.2017 at 19.21

    Ihanaa, jo toinen kukkakaalipihviohje. Kukkakaali on vaan niin parasta, ihan sellaisenaan reilusti voin kanssa tai vähän jalostetummassa muodossa, kuten sinä teit. Nam!

    • Mari says

      2.2.2017 at 20.28

      Kukkakaali on 💚

  7. Aila says

    1.2.2017 at 19.29

    Meidän viiniporukan vetäjä pesee kaikki tasting-lasit aina käsin, kaikki 66 lasia! Ja kattaa ne pöytään valkoisin hansikkain :). Itse tunnustan työntäväni koneeseen, enkä huomaa viinin maussa… Tuota reseptiä pitäisikin kokeilla.

    • Mari says

      2.2.2017 at 20.28

      Hyvä kone pesee ilman jäämiä ja viini maistuu!

  8. Minna Vuo-Cho says

    3.2.2017 at 7.20

    Nam, kukkakaali on aina hyvää. Tällä voisin kokeilla käännyttää sitä kammoavaa perhettäkin.
    Astianpesukone on yllättävän tärkeä. Meilläkin vanha hajosi tuossa syksyllä ja haettin äkkiä uusi, mutta onneksi tämä peruskone toimii ihan ok.
    Kuulostaa kyllä hienolta tuo kokeilemasi 🙂

    • Mari says

      3.2.2017 at 10.44

      Kukkakaali maistuu niin erilaiselta raakana, joten käännytyksesi voi onnistua!

  9. Lotta says

    4.2.2017 at 22.41

    Kukkakaali rules! 🙂

    • Mari says

      9.2.2017 at 18.35

      Näin tekee!

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Veriappelsiinimaniaa – veriappelsiinisiika
  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The belly rules the mind. Espanjalainen sanonta

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta