Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Kurpitsasipsejä ketutukseen

10.11.2016 by Mari

kurpitsasipsit-mari-moilanenRuoka – tai ruoanvalmistaminen – auttaa ketutukseen. Jos mua oikein nyppii, jätän kameran ja tietokoneen ja teen jotain hyvää. Tekeminen pitää ajatukset poissa ikävistä asioista.

Tällä viikolla on kyllä ketuttanut, nyppinyt ja ärsyttänyt. Moni asia. 

Nappasin siksi käteeni studion keittiössä majailevan kurpitsan ja päätin, että nyt tehdään kurpitsasipsejä. Kurpitsasipsit olivat jääneet mieleeni taannoiselta Vi de Tina-matkalta. Nautimme ensimmäisenä iltana Bodegas Abadalin tilossa herkullisen, paikallisia raaka-aineita hyödyntävän illallisen.

Kurpitsasipsit
2016-11-10 10:14:35
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 1 myskikurpitsa
Valmistusohjeet
  1. Kuori kurpitsa kuorimaveitsellä ja höylää siitä mandoliinilla ohuita siivuja. Levitä siivut leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä sipsejä 125 asteisessa uunissa n. tunnin ajan.
Vinkit
  1. Nauti sellaisenaan, koristele sipseillä keitto, kata sipsit joulun juustopöytään tai anna somassa papreipussissa ruokalahjaksi ystävälle.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Sain kunnian istua entisen toimitusjohtajan ja nyt pestin pojalleen siirtäneen, Vincentí Roquetan vieressä. Vincentí puhui englantia vähän, mutta ilta sujui silti erinomaisen leppoisasti toisillemme hymyillen ja laseja kohotellen. Alkuun tuli tarjolle jamón ibericoa, ja juurikin tällaisia kurpitsasipsejä. Tällöin Vincentí kääntyi puoleeni ja kysyi, mitä pidän kurpitsasta. Mitäkö pidän. Blogistani löytyy varmaan maailman eniten kurpitsareseptejä, näin lonkalta heittäen arvioiden.

kurpitsasipsit-mari-moilanen-6

Kurpitsasipsien jälkeen pöytään kannettiin makoisa kurpitsakeitto eli kurpitsa oli todella sesongissa tuolloin. Hauskaa sinänsä, että vaikka olen Espanjassa vieraillut lukuisia ja lukuisia kertoja, tämä oli ensimmäinen kerta kun söin siellä kurpitsaa.

Huomasitte varmaan reseptistä, että en laittanut sipseihin suolaa enkä öljyä. Näissä espanjalaisissa sipsesissä ei nimittäin myöskään kumpaakaan ollut, mutta maku ja rapeus oli todella kohdillaan. Ja totesin kyllä nyt saman, että hyvänmakuinen vihannessipsi on ilman suolaa ja öljyäkin. Etenkin, jos sipsiä käyttää lisukkeena juustojen kanssa tai koristeena, niin öljyäminen ja suolaaminen on turhaa.

Ja näin rapeita sipsejä ei öljytyistä synny! Suosittelen.

Hei, ja olethan jo testannut maailman parhaan risoton, kurpitsaisen sellaisen, valmistamista italialaisen chefin simppeleillä, mutta mielenkiintoisilla vinkeillä?

Ja sitten hyppäys kurpitsasta punajuureen. Tämän päivän Iltalehteen paistoin mainion kasvisruoan eli punajuuri-ananas-homejuustovuoan. Niin syksyinen, niin ihana. Käy nappaamassa resepti päivän lehdestä ja katsasta herkun kuva instagramista.

Seuraa @jotainmaukasta IG-tiliä ja nappaa resepti-, viini- ja matkavinkit heti tuoreeltaan.

Filed Under: Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, gluteeniton, lisukkeet, Reseptit, viini Tagged With: bodegas abadal, itse tehdyt sipsit, kurpitsa, kurpitsareseptejä, kurpitsasipsit, viinimatka espanjaan

« Yksi pieni luumukakku
Ah, sinä sipulikeittoni – sipulikeitto karamellisoiduista sipuleista »

Comments

  1. Nanna says

    10.11.2016 at 12.46

    Aika hauskaa. Kun aloin lukea juttua, niin mietin, että jaa, onko toi nyt kauhian rentouttavaa askaresta alakaa friteeraamaan jotain sipsejä. Mutta ei tarvinnukkaan. Todella kiinnostavaa. Todella. todella. Kiitos!

    • Mari says

      10.11.2016 at 13.05

      Nanna, oot <3. Todella. Todella.

  2. Jenni liemessä says

    12.11.2016 at 19.53

    Mä käytän tota samaa! Kun maailma kaatuu päälle niin mut löytää keittiöstä 😀

  3. Sirkku says

    13.11.2016 at 20.39

    Ruoanlaitto on toiminut terapiana täälläkin. Kurpitsasipsit, nam, pitääpä kokeilla!

    • Mari says

      19.11.2016 at 13.14

      Keittiöterapia = hyvä terapia.

  4. Virpi says

    13.11.2016 at 21.13

    Kokkaus on parasta terapiaa! Ja enpä olisi uskonut, että ilman öljyä ja suolaa tulis hyviä mutta pakko kai se on 🙂

    • Mari says

      19.11.2016 at 13.13

      Kyllä tulee. Kurpitsassa on sen verran hyvä maku itsessään.

  5. Veera R. says

    13.11.2016 at 21.57

    Kurpitsa se vaan taipuu niin moneen ihanaan!

    • Mari says

      19.11.2016 at 13.12

      Makeaan ja suolaiseen!

  6. Taru/Pullahiiri says

    13.11.2016 at 23.39

    Helppoa ja aika vähän raaka-aineitakin 😉

    • Mari says

      19.11.2016 at 13.12

      Sano se ?

  7. Kermaruusu says

    14.11.2016 at 20.17

    Ihanan rapeilta näyttäviä sipsejä. Täälläkin suunta on usein keittiö kun on huono päivä. 😉

    • Mari says

      19.11.2016 at 13.12

      Keittiön suunta on ??

  8. Kirsi / Tekila's Bakery says

    14.11.2016 at 21.26

    Ihana tarina reissusta. On kyllä mukavaa, että kupritsasta on alkanut tulemaan yleinen raaka-aine näin syksynä. Ei tarvitse montaa vuotta taaksepäin miettiä, kun kaupassa oli yksi kaksi nyhjäinen kurpitsa odottelemassa ottajaansa.

    • Mari says

      19.11.2016 at 13.12

      Sanopa muuta, hyvä että muutos on tapahtunut!

  9. Johanna says

    16.11.2016 at 16.14

    Parasta terapiaa – mielellään kynttilän valossa, hyvällä musiikilla ja viinilasin kanssa.

    • Mari says

      19.11.2016 at 13.10

      Kyllä!!

  10. Minna Enqvist says

    17.11.2016 at 11.02

    Kurpitsaterapiaa! Kuulostaa hyvältä. Onneksi mulla on varmuuden varalta pari kurpitsaa kotona.

    • Mari says

      19.11.2016 at 13.10

      Mullakin on aina kuroitsajemma.

  11. Lotta / Syötävän hyvä says

    17.11.2016 at 16.29

    Pitäis kyllä se mandoliini viimein hommata niin saisi ihan *oikeasti* ohuita lastuja aikaseksi, oli raaka-aine sitten mikä hyvänsä. Koska sipsit vaan on parasta <3

    • Mari says

      19.11.2016 at 13.09

      Ei ilman mandoliinia synny hyviä. Hankintaan vain!

  12. Merituuli Hemilä says

    20.11.2016 at 13.04

    Joo,varsinkin pilkkominen toimii ketutukseen loistavasti eli pystyn samaistumaan. Ihanat sipsit, täytyy kokeilla. Öljyttömyys ihmetyttää, joten pakko siksikin testata.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Leipä miehen tiellä pitää, velli viskoo sinne tänne.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta