Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Nutellasta jäätelöä – itse tehty Nutella-jäätelö

10.6.2014 by Mari

On se hyvää!

On se hyvää!

No pekonia taisin viimeksi Nutellan kanssa parittaa. Nutella-jäätelö onkin sitten jotain aivan muuta..

Nyt palattiin normaaleille raiteille ja jäätelökoneessa pyöri pähkinäinen jäätelö.

nutelläjäätelö, nutellä-jäätelö

Tässä vaiheessa vielä kaikki hyvin.

Ostin myös jätskitikkuvälineet. Lapsuuden kesinä näihin kaadettiin syvänkeltaista Brazil-appelsiinimehua. Oliko muuten edes mitään muuta merkkiä, enpä muista. Tuloksena jäinen, hapan mehujää, jota aurinkossa pureskeltiin. Hampaita vihloi. Eikä se edes kovin hyvää ollut. Mutta lähtipä ainakin irti puikkomuotista.

Nutellajäätelö ei niinkään. Kotitekoinen jäätelö on nimittäin hyvin kovaa pakkasesta tullessaan, mutta se sulaa nopeasti maitomaiseksi. Joten pieniä – tai oikeastaan kohtuu suuria ongelmia – koin 100 % home made-tikusta kiskoessani. Joko tikku irtosi tai jätskipuikko suli liikaa ja puolet jäi puikkoon.

Ei sen väliä, sillä jäätelössä itsessään ei ollut mitään vikaa. Superhyperherkullista – mutta suosittelen isoon pakkaukseen valmistamista. Kaada ne appelsiinimehun jämät näihin puikkoihin.

Vähän raukat, mutta maukkaat.

Vähän raukat, mutta maukkaat.

Nutellajäätelö
2014-06-10 19:31:59
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 4 dl kermaa
  2. 1 tl vaniljatahnaa/yhden vaniljatangon siemenet ja tanko
  3. 3 keltuaista
  4. 1/2 dl kookossokeria
  5. 175 g nutellaa
Valmistusohjeet
  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna hellalla kerma ja sokeri, kuumenna kiehumispisteeseen ja sekoita, kunnes sokeri sulaa. Ota kermaseos pois hellalta ja poista vaniljatanko. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon hieman jäähtynyttä kermaseosa ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää noin 10 lusikallista ja kaada sitten loput kermat ohuena nauhana munaseoksen joukkoon. Lisää nutella, sekoita hyvin. Pakasta isoon rasiaan tai - omalla vastulla- jäätelömuotteihin.
Vinkit
  1. Tästä jäätelöstä nutellan ystävä sekoaa siis aivan.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
 Tällä starttasi jäätelökesä. Eikä huono startti ollutkaan.

Jos nutella ei maistu, kokeile vaikka näitä:

Raikas ja ihastuttava passion-jugurttijäätelö
Omenaisen herkullinen siiderijäätelö
Maan mainioin mangojäätelö

 

Filed Under: jäätelö Tagged With: itse tehty jäätelö, kotijäätelö, nutella, nutellajäätelö

« Viikonloppuna kamera kohdistuu ruokaan!
Kamerat kaulassa »

Comments

  1. Jaana says

    11.6.2014 at 8.49

    Kakkua! http://valipala.blogspot.fi/2014/05/hullunhyva-nutellakakku.html

    • Jotain maukasta says

      11.6.2014 at 9.04

      Uu..ei paha tämäkään! Bongasin myös tämän Hesarin nostaman kahden aineksen kakun. Onko oikeasti hyvää?

      • Jaana says

        11.6.2014 at 16.38

        On hyvää, mutta ei lainkaan niin a) makeaa tai b) kosteaa kuin sen kuvittelisi olevan. Parasta tuon kakun tekemisessä on kuitenkin se fiilis, kun saat kaapia KOKO Nutella-purkin kerralla tyhjäksi 🙂

        • Jotain maukasta says

          11.6.2014 at 16.41

          Ihan tuosta mainitsemastasi syystä täytynee kokeilla 🙂

  2. Jael says

    11.6.2014 at 16.31

    Nutella sopiikin ihanasti jäätelöön ,ja täällä minun suunnallani monessa jäätelöpaikassa onkin Nutella-jäätelöä:)

    • Jotain maukasta says

      11.6.2014 at 16.39

      Ah, vai saa sieltä sellaista jo kaupastakin. Ei vaan täältä koto-Suomesta löydy.,

  3. Ilona says

    12.6.2014 at 9.59

    Hei, mistäs löysit tuollaiset jätskitikkuvälineet?

    • Jotain maukasta says

      12.6.2014 at 15.04

      Riviera Maisonista Erottajalta löytyi.

      • Ilona says

        12.6.2014 at 15.50

        Kiitos tiedosta – sieltä en olekaan osannut metsästää, eli sinne siis.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Veriappelsiinimaniaa – veriappelsiinisiika
  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Voi nopeasti huoneenlämpöiseksi? Leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja anna olla hetki huoneenlämmössä. Älä mikrora voita huoneenlämpöiseksi, sillä mikrossa voi pehmenee epätasaisesti ja alkaa osittain sulaa.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta