Kaksi isoa projektia tulossa päätökseen samaan aikaan. Sen kyllä huomaa. Ympäripyöreitä päiviä. Ja pää vähän hatara.
Sitä parempi soppa -keittokirja lähtee painoon ja ensimmäinen Rock your Blog Oy:n järjestämä ruoan kuvaamiseen ja stailaamiseen keskittyvä, kansainvälinen workshop on tulevana viikonloppuna.
Oli jännittävää lähteä järjestämään tällaisia kansainvälisiä opettajia hyödyntäviä workshopeja uranuurtajana Suomessa. Kimmokkeena oli tällaisten puuttuminen tyystin maastamme. Hommaa on – voitte kuvitella – aivan valtavasti. Ja eihän tämä halpaa touhua ole tuoda kansainvälisiä huippuja Suomeen.
Ilman mittavaa määrä yritysyhteistyökumppaneita sekä auttavan käden ja lainatavaroita ojentavia ystäviä – kiitos muun muassa Laura ja Dorit – ei tämä koskaan olisi ollut mahdollista.
Matka tähän asti on ollut jännittävä, vähän kuoppainenkin, mutta mahtavien onnistumisien kautta tässä sitä ollaan. 13 intohimolla ruokaan ja ruokakuvaukseen suhtautuvaa henkilöä kokoontuu tulevana viikonloppuna Helsingissä.
Lauantaina linnoittaudumme tunnelmalliseen Ruttopuiston viinikellariin, nautimme maittavan, keittokirjani teemaa mukailevan whole food-brunssin Uudenmaan Herkun täysjyväisine leipineen ja piirakoineen, Cocovin kaakaonibseillä maustettuine granoloineen, Rauchin mehuineen ja Illyn kahveineen. Ja sitten hommiin.
Koko päivä keskitytään siihen, miten keinovalolla päästään yhtä kauniiseen lopputulokseen kun ruokabloggaajien perinteisesti suosimalla luonnonvalolla. Simone on tässä pätevä – tekeehän hän yhteistyötä nimekkäiden brändien kanssa kotimaassaa Hollannissa ja käyttää myös keinovaloa kuvissa. Tarvittava taito myös täällä pimeässä Pohjolassa asuville!
Työntäyteinen päivämme päättyy yhteiseen illalliseen ihastuttavassa ravintola Tocassa ja luulen, että tämän jälkeen jokainen osallistuja painaa päänsä tyytyväisenä Scandic Hotelli Paasin tyynyyn.
Itse valvon lauantain ja sunnuntain välisen yön kurkistellen ulos, että minkälainen sää siellä on tuloillaan. Sunnuntaina nimittäin siirrymme puistopiknicille luonnonvalokuvaukseen. Satoi tai paistoi. Meeta osaa kuvissaan hienosti vangita luonnonvalon ja hän jakaa oppiaan meille muille. Puistossa myös ruokaan liittyvien toimintakuvien ottaminen onnistuu, viltin päällä istuskellen, pikniciä nauttien.
Kuvauskohteena puistossa on mittava ja maittava piknickattaus muhevine whole food-salaatteineen, Cono Sur-kuohuviineineen, komeinen kakkuineen ja mansikoineen. Herkulliset salaatit katetaan tarjolle Fiskarsin All Steel -sarjan kattiloihin ja kakkujauhoina on käytetty, mitäs muutakaan kuin spelttijauhoja.
Loppuiltapäiväksi piipahdamme vielä kellarissa, saamme palautettava päivien työstä, kilautamme lasit yhteen workshopin päätteeksi ja sanomme näkemiin. Mutta emme missään nimessä jätä hyvästejä. Olen itse saanut mahtavia ystäviä kansainvälisistä bloggaajatapahtumista. Todella rikastuttavaa verkostoitua myös ulkomaalaisten kollegoiden kanssa.
Ja eihän tämä tähän jää: syksyn workshopilmoittautuminen huippukuulun amerikkalaisen ruokakuvaajan ja bloggaajan Naomi Robinsonin workshopiin on käynnissä. Puolet paikoista jo jaettu kotimaalaisille bloggaajille ja seuraavaksi käynnistyy kansainvälinen markkinointi.
Viikonlopun workshopin hästäginä toimii #Helsinki Foto2014. Seuraa kuulumisia IG:ssä, FB:ssä ja Twitterissä.
Yhteistyökumppaneina workshopissa Fiskars, Scandic Hotels, Uudenmaan Herkku, Winestate, Mixtec Oy, Sunspelt Oy ja Cocovi Import Oy.