Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Kamerat kaulassa

13.6.2014 by Mari

Kuva kertoo kaiken.

Kuva kertoo kaiken. Group selfie by Meeta W.

Yksi viikonloppu. 12 henkeä. Kaikilla kamerat kaulassa. Ainakin melkein.

Ilmassa oli suuremmankin juhlan tuntua, kun hurautin hakemaan ruokakuvausopettajamme Meetan ja Simonen hotelli Scandic Paasista Hakaniemestä viime perjantaina. Näin nämä kollegani viimeksi melkein vuosi sitten Amsterdamissa vastaavanlaisessa ruokakuvaus-workshopissa kuin minkä nyt järjestimme yhdessä Helsingissä.

Täytyihän lempibaarini Vin-vin esitellä.

Täytyihän lempibaarini Vin-vin esitellä.

Ja silloin vuosi sitten löimme päivän kiinni. Kyllä, Helsinki ja 7.-8.6. Kun kolme tällaista energiapakkausta lyö hynttyyt yhteen, niin sehän on selvä, että sitten myös tapahtuu. Kahdeksan kuukauden ajan meilailimme päivittäin, suunnittelimme, hankimme sponsoreita, markkinoimme ja työstimme.

 

Ensimmäinen päivä keinovalolla.

Ensimmäinen päivä keinovalolla.

Kaikki tuntui hyvin epätodelliselta siihen asti, kunnes lauantaina noudin kaikki osallistujan hotellilta. Kyllä, siinä he nyt olivat, ruokakuvausintoilijat mm. Dubaista, Ruotsista, Norjasta, Usa:sta, Saksasta ja tietysti Suomesta.

Ensimmäinen päivä keskityttiin keinovalolla kuvaamiseen. Ruttopuiston viinikellari on täynnä kuvaustarvikkeita, jalustoja, sateenvarjoja ja salamia – sekä Ikea-lamppuja. Kyllä, kun tietää kikat, niin niillä saa ihmeitä aikaan. Näppärä taito pimeässä Pohjolassa asuville. Nautimme myös kirjani teemaa mukailevan whole food-brunssin ja Cocovin kaakaonibsit ja pähkinämix herättivät ihastusta. Nyt joudun lähettämään näitä ulkomaille – tilauksia sateli sisään.

Toca lumosi-jopa ruotsalaiset.

Toca lumosi.

Edelleen Helsingin paras.

Edelleen Helsingin paras.

Otanpa kuvan-

Otanpa kuvan, tuumasi Minna.

Suoraan keinovalokuvauksista suuntasimme ravintola Tocaan. Kun porukka oli kansainvälistä, oli selvä, että halusin vakuuttaa heidät Helsingin ruokascenen erinomaisuudesta. Ja onnistuin!

Nyt se ruoka tuli.

Nyt se ruoka tuli.

Toca on edelleen kaupungin paras ravintola. Ja tästä oli koko ruokaintoilijoiden porukka samaa mieltä. Loistoruokaa, herkulliset viinit ja se palvelu. Kaikki kohdillaan – edelleen. Se meteli ja kameroiden kanssa heiluminen, mitä ravintolassa teimme, olisi omiaan antamaan porttikiellon meille häiriköille. Olin onneksi varoittanut omistaja-Elinaa, että menoa saattaa piisata.. viereisessä pöydässä kyllä leuat loksahtivat, kun me pölähdimme paikalle.

Kun on kuplivaa, niin meillä ei ole mitään hätää.

Kun on kuplivaa, niin meillä ei ole mitään hätää. Vaikka sataisi.

Uudenmaan herkun suussa sulava herkku.

Uudenmaan herkun suussa sulava herkku..

..maistui myös linnuille. Nähtävästi.

..maistui myös linnuille. Nähtävästi.

Sunnuntai. Luonnonvalokuvausta, Sinebrychoffin puistossa valmistelemani piknicin äärellä. Eihän sada, eihän?

No, heräsin siihen, että sade ropsutti kattoon. Tutkailin Ilmatieteen laitoksen sivuja. Jaa, näyttää aurinko paistavan. Hmm.. Auto täyteen piknickamoja ja märkään puistoon valmistelemaan. Sade ennätti loppua ennenkuin kurssiporukka kameroineen saapui paikalle.

Juuri, kun kaikki oli hienosti aseteltuna, väsäämäni komea kakkukin ojossa liinalla, alkoi sataa. Enemmän nauratti kuin itketti. Sateenvarjot ruokien päälle ja juomaan raikasta Cono Sur-kuplivaa lähipuskaan. Menee se näinkin. 

stailausta sateessa.

Stailausta sateessa.

Sääherrat kuitenkin suosivat ja sade herkesi vartissa. Mutta tietysti vasta sitten, kun Meeta oli pitänyt stailaus-demonsa sateenvarjojen alla. Mutta sitten aurinko kuumotti loppupiknicin ajan. Sunspeltin spelttijauhoista leipomani sitruunakakku herätti ihastuneista huokauksia. Kakku on tulevassa keittokirjassani, mutta postasin reseptin osallistujien iloksi engalnniksi Something tasty-blogiini.

Käy se näinkin, yhdellä jalalla, kun sen osaa.

Käy se näinkin, yhdellä jalalla, kun sen osaa.

Puistosta ei lähdetty tyhjin käsin. Saimme kaikki yhteistyökumppani Fiskarisin uuden Go cutting-sarjan tuotteita mukaamme. Terävät on veitset. Kirjoittelen parhaillaan laastari sormessa tätäkin juttua.

Ja taas yksi ryhmäotos. Fiskarisn goodie bagista löytyneet essut päällä.

Ja taas yksi ryhmäotos. Fiskarisn goodie bagista löytyneet essut päällä.

Kaikki hauska loppuu aikanaan ja itku pitkästä ilosta. Nämä molemmat sanonnat toteutuvat workshopin lopuksi. Sen verran paljon kiitoksia sateli hyvin organisoidusta workshopista, herkullisista ruoista ja kauniista kattauksista, että kolme päivää hellan äärellä viettäneenä tirautin pari kyyneltä. Mutta ilosta kuitenkin.

Niin, ja mulla ei paljoa kamera kaulassa roikkunut. Kykin hellan äärellä tai olin jotain järkkäilemässä. Suurin osa kuvista tallentui ihan kännykään, noin ohimennnen.

Mahtava porukka. Upea workshop ja jatkoa seuraa, luonnollisesti.

Osallistujien tunnelmia voit lukea täältä.

Suurkiitokset yhteistyökumppaneille:

Fiskars, Scandic Hotels, Sunspelt, Cocovi , Uudenmaan Herkku, Rauch, Illy ja Winestate

 

Filed Under: #keittokirja2014, rock your blog Tagged With: rock your blog-workshop, ruokakuvaus workshop

« Nutellasta jäätelöä – itse tehty Nutella-jäätelö
Juhannusjuomassa kelluu pallo »

Comments

  1. Simone says

    14.6.2014 at 14.10

    Lovely shots Mari! It was so much fun working with you and thanks again for all the amazing work you put in for this workshop. It was hard work but it paid of in the end! hugs!

    • Jotain maukasta says

      14.6.2014 at 14.43

      I had so little time to take photos. These were the only decent shots – and most of them taken with iPhone. Thank you, it was great working together!! XOXO

Trackbacks

  1. Kesäkurpitsanuudelisalaatti kuuluu kesään | Jotain maukasta sanoo:
    16.6.2014 16.50

    […] viikolla on ollut pari lehtihaastattelua ja jutustelun lomassa piti kokata jotain kepeää. Kuvausworkshopiin tarvitsi kaunista […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Musiikki soimaan, viinilasi käteen ja vasta sitten keittiöön.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta