Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Ostaisitko tältä naiselta parsaa? – Nutella-pekonit

11.5.2014 by Mari

Vähän pelottava?

Nyt otat nää parsat tai..

Mä en taitaisi.

Kuvasta ei voi olla varma, että ollaanko siinä iloisia käynnissä olevasta parsakaudesta vai hämääkö hän parsanipulla ja piilottelee kuvan ulkopuolelle isoa kokkiveistä.. sori, espoolaiset,  pelottelusta.

Rapeaa pekonia, mausteista tulisuutta ja makeutta nutellasta. Ah!

Rapeaa pekonia, mausteista tulisuutta ja makeutta nutellasta. Ah!

Mutta söisit varmasti samaisen tyypin tekemiä nutella-pekoneja, koska tämä täysin päätön yhdistelmä toimii. Tuttuni, ex-kollega Asmo heitti jo jonkin aika sitten haasteen ja pyysi tekemään näitä . Insiraationa toimi B’ellalimento-blogi. 

Uunissa rapeutta.

Uunissa rapeutta.

Muistan, että Asmolle kuittailtiin jo töissä tästä hänen nutellarakkaudestaan. Jonka kyllä jaan. Nutella nyt tekisi vaikka pohjallisesta maukkaan, jos sitä pohjallista vähän ensin voissa paistaisi.

Tänä aamuna, kun muu perhe väänsi äitienpäiväaamiaista, löytyi sitten aika toteutaa Asmon toive.

Tattadaa! Tällaisia.

Tattadaa! Tällaisia.

Nutella-pekonit
2014-05-11 14:22:46
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 8 siivua pekonia
  2. 1 tl mustapippuria
  3. 1 tl savupaprikaa
  4. 1 tl chilijauhetta
  5. 8 tl nutellaa
Valmistusohjeet
  1. Sekoita mausteet keskenään. Levitä pekonit uunipellille niin, että ne eivät koske toisiinsa. Paista niitä 225 asteessa n. 12 minuutin ajan. Ota pelti ulos uunista ja käännä palat sekä mausta. Paista vielä n. 3 minuutin ajan.
  2. Jäähdytä pekonit kokonaan. Levitin ne talouspaperin päälle jäähtymään, näin ylimääräinen rasva imeytyi paperiin.
  3. Kun pekonit ovat kokonaan jäähtyneet, levitä jokaisen siivun päälle yksi teelusikallinen nutellaa. Tarjoa aamiaispöydässä rapean paahtoleivän kera tai nautiskele ne sormin syöden sellaisenaan.
Vinkit
  1. Nam!
  2. Jos nutellapurkkisi on jo avattu ja se on oleillut jääkaapissa, sulata nutellaa aivan hetki mikrossa, jotta saa nutellasta levittyvää. Juuri avatun purkin nutella on sopivan pehmeää juuri sellaisenaan.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
 Maukasta äitienpäivää joka kotiin!

Filed Under: liha ja riista, pientä hyvää Tagged With: aamiaisbrunssi, jotain maukasta mediassa, nutella-pekonit

« Mojitoa mammalle!
Rennolla otteella! »

Comments

  1. Andalusiana/ Andalusian auringossa- blogi says

    11.5.2014 at 12.21

    ei ole totta! mulla on suklaapekonia tulossa 🙂

    • Jotain maukasta says

      11.5.2014 at 12.43

      Tänäänkö? Wau, meillä mieli kulkee samaa tahtia. Nauti !

  2. Polkkapossu says

    11.5.2014 at 12.44

    Jumankekka. Nyt heitti villiks. Ehkä teen cokisnakkien kaveriks jonain päivänä.

    • Jotain maukasta says

      11.5.2014 at 12.47

      No niin heitti. Vähän skeptinen olin itsekin, mutta vedin aamulla kolme siivua. Niihin tuli himo.. Cokisnakit, cokista keittovetenä?!? Waat?!

  3. Jael says

    11.5.2014 at 16.06

    Aloin miettimään,että toimisikohan sama vaikka tofulla,kun en syö lihaa;D Kiva juttu sinusta,kävin lukemassa netissä:)

    • Jotain maukasta says

      11.5.2014 at 16.55

      Teepä testi ja kerro sitten! Kiitos, tykkäsin itsekin, että onnistunut juttu.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Voi nopeasti huoneenlämpöiseksi? Leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja anna olla hetki huoneenlämmössä. Älä mikrora voita huoneenlämpöiseksi, sillä mikrossa voi pehmenee epätasaisesti ja alkaa osittain sulaa.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta