Veriappelsiinivispipuuro löi ällikällä. Tiesin, että hyväähän siitä on pakko tulla, mutta että ihan näin hyvää, jälkiruokakategoriaa. Mutta tulihan siitä!
Mun jujuna jälkkärivispipuuroihin on se, että valmistan vispipuuron normaalisti, mutta lisään valmiiseen, kuohkeaan puuroon kermavaahtoa. Jos et ole koskaan kokeillut, niin ihmeessä maista. Tulee todella hyvää. Toimi mainiosti myös raparperivispipuuron kanssa.
VERIAPPELSIINIVISPIPUURO
4 hengelle
7 dl veriaplarimehua (n. 6-8 veriappelsiinia ja 1 koristeeksi)
3/4 dl ruokosokeria
3/4 dl mannasuurimoita
1 dl vispikermaa
1 tl tomusokeria
1/4 tl aitoa vaniljaa jauheena
1. Mittaa mehu ja ruokosokeri kattilaan. Keitä kiehuvaksi.
2. Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen ja kypsennä sekoitellen 10 minuutin ajan. Jäähdytä kunnolla.
3. Vatkaa jäähtynyt puuro vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vaniljalla. Kääntele kermavaahto vispipuuron joukkoon. Ripottele halutessasi tarjotessa vispipuuron päälle sokeria.
Veriappelsiinit sopii jälkkareihin, koska ne ovat lempeän hapokkaita. Eivät koskaan ärhäköitä. Nyt kannattaa näitä vielä natustaa, kun näitä saatavilla on. Ja tietysti vispipuuroon puristaa.
Muita veriappelsiiniherkkuja:
Veriappelsiini pot de crème
Veriappelsiinisiika
Lohta veriappelsiinikastikeessa
Burrata-veriappelsiinisalaatti
Veriappelsiini-kanapelti
Veriappelsiini-kuvaceviche
Veriappelsiinicrostinit